Goede en minder goede Youtube kanalen - mijn reviews

Look Mum No Computer
Zelfbouw en circuit bending projecten in een sneltreinvaart met 80's punk esthetiek. Looovely.
 
Dat kanaal heeft alle ingrediƫnten die het mij na 20 seconden met gekrulde tenen zouden uitzetten, maar die jongen komt er bij mij perfect mee weg. Waarom? Omdat hij echt leuk spul bouwt, omdat hij zijn onderwerp kent en het ietwat druk doen gewoon zijn stijl is en niet een masker voor inhoudsloos/verstandloos zijn. Het lijkt me een meer dan pientere kerel.

Dat wauwelend Furbyorgel. :D
 
Ik vind youtube eigenlijk een bar slecht medium voor synth reviews eigenlijk. Door de compressie hoor ik belangrijke nuances in klank niet en ik test synths liever hands-on. 90% van een synth is toch hoe hij op de knoppen reageert. Een uitzondering is misschien Sonic state en dan vooral de filmpjes van Nick Batt. Die kerel weet leuke technische details in een review te vinden waar ik jaren over zou doen om te ontdekken en kan ze mooi demonstreren. En ik deel zijn PWM-fetish :-)

Verder zie ik youtube meer als edutainment. Gewoon leuke en goed geproduceerde filmpjes vind ik ook mooi. Dus Andrew Huang vind ik ook altijd wel leuk om naar te kijken.

Ik graag naar
- Joe Gilder van Home studio corner https://www.youtube.com/user/HomeStudioCorner
Af en toe goeie tips en leuke inzichten. Ook vaak kritisch op andere 'tips' die de ronde doen. Zijn filmpje over mixen met pink noise is bijvoorbeeld leuk om te zien

- Musician on a Mission: https://www.youtube.com/channel/UCMLRL8SFdYOV1bxjHkHP1tA Vooral een mission om zijn eigen business te promoten. En dus is the click-bait strong in this one. Maar nog steeds informatief.

- Paul Davids: https://www.youtube.com/user/Luapper - Meer over gitaar. En ik speel helemaal geen gitaar. Maar ik kan erg genieten van zn verschrikkelijke nederlandse accent.

- Cubase kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCcQBdibdDxH2ngu3kNPYOEA Alleen interessant als je cubase gebruikt. Maar dan heul veul handige tips en tricks videos
 
Back
Top