Is Behringer echt zo slecht???? of niet....

Ernst_Hill

Gepokt en gemazeld
Lid sinds
10 september 2003
Berichten
8.088
Ik vroeg me dus af of Behringer ook vette dingen heeft gemaakt waar je van zegt..:wow voor weinig maar toch dik in orde"....
Want Behringer maakt heel veel maar men heeft vaak een negatieve mening over het merk...Is het top of flop...iemand???
 
Ik denk dat het bij Behringer deels aan het product ligt en aan welke eisen je eraan stelt. Voor veel mensen met een kleine studio en een klein budget zijn de behringermixers prima. Ga je echter high-end kwaliteit en opties verwachten van een budgetmixer (want dat is toch het marktsegment waar behringer zich met name op richt) dan kom je waarschijnlijk bedrogen uit.

Behringerproducten die je verder vaak (met positieve ervaring) voorbij ziet komen zijn o.a. de ADA-8000 , patchbays, controllers als de BCR2000 en BCF2000, maar ook de Truth-monitorserie. De laastste is natuurlijk erg persoonlijk, de klank moet je liggen, maar geld voor alle monitoren natuurlijk.

Ik ken ook iemand die de zo'n midi foot-controller heeft van Behringer. Helemaal van staal, lekker stevig en opties genoeg. Lijkt mij ook n prima ding dus :eureka:

Zo zullen er vast nog meer spullen zijn die best wel goed zijn, maar je moet het ook allemaal een beetje in verhouding zien denk ik. Voor 2 tientjes iets kopen dat even goed is als iets van 120 euro, dat is toch een beetje verwachten dat als je een nieuwe Fiat Panda koopt, je dezelfde ruimte en luxe hebt als in een Audi A6. Bekijk je de Panda echter opzichzelf, zal het voor dat geld waarschijnlijk een prima auto zijn :)
 
In mijn ervaring maakt Behringer goede en slechte producten in hun segment, maar het blijft natuurlijk kwaliteit gerelateerd aan de prijs.

Ik heb bijvoorbeeld twee mixers van Behringer. De DDX3216 (digitale mixer) met ADAT uitbreidingen en de MX9000 een analoge mixer. Die DDX3216 ben ik heel content mee. Die zou ik niet willen missen in mijn setup. De effectensectie is echt waardeloos, maar die gebruik ik dan ook niet. De MX9000 daarintegen is gewoon een slecht product. Ruis, overspraak tussen kanalen etc. Die MX9000 ga ik zeker nog wel een keer vervangen.

En inderdaad de ADA-8000's en patchbays zijn prima. Ook hun Ultra-curve en V-verb Pro Rev2496 ben ik wel happy mee. Het lijkt er dus op dat de digitale producten door de beugel kunnen, maar het analoge spul voor mij een stuk achterblijft.

Sioux
 
Het is bij Behringer altijd waar voor je geld, omdat je er nou eenmaal geen drol voor betaalt vergeleken met producten met vergelijkbare functionaliteit van andere fabrikanten. Alleen zijn er dus legio producten van Behringer (inderdaad analoge mixers) die ik liever links laat liggen, ook al zijn ze zo goedkoop en niet echt slecht qua prijs / kwaliteit verhouding.
 
Zoals al gezegd is geweest: je krijgt wat je betaalt. Behringer-spullen kosten geen hol, dus de kwaliteit is er ook naar. Maar ze hebben dus wel redelijk goede producten ook. De truth-serie bv. Ik denk dat je voor dat geld niet snel bij een ander merk deftige monitors vindt. Hun mixers is andere koek. Als je de prijzen van die dingen ziet, vraag je jezelf af hoe ze het er voor kunnen maken. Moet je dus niet veel van verwachten, maar ik ben er als beginner tevreden over: ik ben weinig geld kwijt en kan toch al mijn gear aansluiten en balans instellen. Dat er dan wat ruis en overspraak is, is voor mij geen probleem, ik mix toch niets af in dit stadium.
 
Behringer is altijd een gok, om te beginnen al een gok of t uberhaupt werkt als t uit de verpakking komt :P

als t werkt krijg je idd waar je voor betaald, en sommige producten krijg je zelfs meer waar voor je geld imo

Toppers: Micromix / Ada 8000 / V-Verb / Patchbays en oude Behringer Compressors en dan vooral toppers omdat je ook 2e hands voor de nieuwprijs van deze producten niet snel wat beters heb.. voor t overige behringer spul zou ik toch 2e hands iets scoren van een goed merk.. De truth monitors zou ik ook links laten liggen, ken iemand die truths gehad heeft en die is zich kapot geschrokken nu die andere monitors heeft, vooral t laag klopte voor geen meter..
 
Origineel geplaatst door ReSoNaNcE
De truth monitors zou ik ook links laten liggen,

dat vertekent je stereobeeld wel ;)

maar goed.. behringer :D.. Ik ben érg blij met mijn MDX2100 compressortje en ook de OD-100 distortion doet niet onder voor de boss OS-2 die ik eerder had. Wat heb ik nog meer? Ehm.. een BCR-2000! da's ook een erg vet bakje waarmee je je synth(module) echt een stuk tweakbaarder kan maken :)

-C-
 
ik heb VEEL behringer-spul en ben er over het algemeen erg tevreden mee.
Wel sta ik, bij de keuze van m'n spullen, afwijzend tegenover geluids-beïnvloedende apparatuur (mixers, fx, enz) in m'n herriehokje wat gebruikt wordt in de opname-fase. Dit vanwege beroerde ervaringen. Een positieve uitblinker in deze was de mx3282a die we met onze band een tijd als livemixer gebruikt hebben en waarmee ook wel eens 'n opname gedraait is.

UB-mixers vind ik ruisen, (interne) fx zijn wel zo enorm kut (imho) en luidsprekers (door mij in de winkel beluisterde truth's alsmede een eigen PA-set waarmee we opgetreden hebben) kunnen me ook niet bekoren. Pas geleden kwam onze bassist met 'n nieuwe behringer-amp en cabinet aanzetten en die set klonk gewoon vet (wat ik niet verwacht had).

Geen behringer-spullen in m'n signaalpath tijdens opnames dus. Enige uitzonderingen hierop zijn een DI, een compressor en een grafische EQ. (die laatste gebruik ik trouwens maar zelden)
De kopfoon-amp en de BCF doen hier dus ook altijd braafjes mee.

Mocht iemand een vraag hebben over een bepaald artikel, pb me gerust. De kans is best groot dat ik het ding in gebruik heb, of gebruikt heb. :D
 
wil trouwens nog ff toevoegen dat ik de Behringer DJ mixertjes die VMX (geloof ik) serie die vond ik trouwens best goed .. kameraad heeft er 1 staan en ik was best onder de indruk van dat bakkie..
 
Origineel geplaatst door bikkel
Het is bij Behringer altijd waar voor je geld, omdat je er nou eenmaal geen drol voor betaalt vergeleken met producten met vergelijkbare functionaliteit van andere fabrikanten. Alleen zijn er dus legio producten van Behringer (inderdaad analoge mixers) die ik liever links laat liggen, ook al zijn ze zo goedkoop en niet echt slecht qua prijs / kwaliteit verhouding.

Hier sluit ik me bij aan....

Een paar Behringer dingen die echt wel aardig en nuttig zijn : Denoisers,de oude Composers,koptelefoonversterkers,de oude Ultradynes...
 
ik heb wat behringer spul

waar ik blij mee ben:
mixer (ub serie)
patchbay (zit nog in doos, maar t zal best)
compressor

waardeloos:
virtualizer DSP 1000
gitaarpedaal (die roze), volgende dag weer doorverkocht }:|

maarja als je als speaker een 10w gitaarampje hebt klinkt alles goed, uhum
 
De eerste "vintage" composers waren best OK. Desalniettemin heb ik ze wel verkocht. Nu heb ik nog een Intelligate XR2000 en een UltrafexII EX3100. Ze doen wat er op de doos staat. Uit de nieuwe serie heb ik een VX2496 Ultra Voice Digital en die is utter crap.
 
Blij met:
-V-Verb 2496
-Ultrapatch PX1000 (er passen Neutrik-modules in :))
-OD100 Distortion (waardeloze behuizing, prima sound)

Niet blij met:
-Bass V-amp. Plastic ding met levenloos geluid
-UF100 Flanger. Klinkt als een leeglopende ballon
-De mixers. Allemaal erg gammel
 
Blij met: DEQ-2496 "UltraCurve Pro"... een prima digitale precisie equaliser, bij uitstek geschikt voor het doodvermoorden van staande golven in je studio. Zie ook https://www.synthforum.nl/forums/showthread.php?s=&threadid=47455&highlight=deq2496

De SRC-2496 "UltraMatch Pro" staat ook bekend als een goeie samplerate converter en d/a converter.
En de DCX-2496 "UltraDrive Pro" is een uitstekende actieve crossover, begrijp ik van mensen die er verstand van hebben.
 
Origineel geplaatst door Hallucinator
Behringer MX-8000
:halleluja voor dat geld!!!!!!!!!!

psies...en die overstuurd ook zo lekker...:)
 
Na een hele tijd geen Behringer gehad te hebben (ooit eens met een ouder model Virtualizer aan de slag gemogen, de reverbs waren een gruwel), blij met:

- Xenyx 1002FX. Klein submixertje met best goede fx, en 2 preamps - kost minder dan de meeste mic preamps :D.

- V-Verb 2496. Helaas nog niet superveel tijd gehad om er mee te spelen maar hij klinkt erg mooi :).

- MDX2600 - noise gate voor de chorus in m'n Juno. Lichtcircus, en klinkt als compressor beter dan de 3630 die ik ook nog heb.
 
Sinds 1993 werk ik met een SNR202 denoiser -> prima materiaal als je weet hoe het af te stellen.
Voorts heb ik ook nog een UltraFex Pro (EX3200). In het begin vond ik het niet zo veel, maar als je de klankkleur van een nummer in z'n totaal wil beïnvloeden, heeft hij z'n nut. Alleen spaarzaam gebruiken want bij de grote instelwaarden krijg al gauw last van ruis.

Voor de amateur en gevorderde amateur heeft Behringer soms goede oplossing (prijs/kwaliteit-verhouding), maar je kan natuurlijk geen topkwaliteit verwachten voor een peulschil.

Persoonlijk stel ik het zo dat Behringer niet echt een goed merk is, maar dikwijls een goede oplossing ;) .

Dat voor mijn 2 cts.

:doei:
 
Back
Top