Blade Runner Blues Strings

Laat eens een stukje horen aub

Vangelis gebruikte meestal een Roland VP330 of Korg PE-2000 voor z'n strings. String zijn nu niet het sterke punt van de CS80.
 
Als je in plaats van de VP330 een RS505 tegenkomt, kan je die ook overwegen. Het stringgedeelte is nagenoeg identiek aan dat van de VP330. 't Is maar dat je je niet blindstaart op een VP ;) .

:doei:
 
En inderdaad heeft 'n SVC-350 geen synthsectie.
Die RS-505 lijkt me inderdaad wel een leuke, heb al eens vaker zitten filosoferen waar de stringsectie van de VP nou uit geplukt zou zijn, kwam uit op dit apparaat.
Helaas is deze in de praktijk haast nog zeldzamer als een VP... :(

Als je voor de VP gaat, houd er rekening mee dat er twee verschillende versies van bestaan!
 
Ik neem aan dat het VP330-geluid niet goed te samplen is ?

Zodra het originele geluid door een chorus-sectie gaat valt de sample in duigen. Ik heb het ooit met de Eminent geprobeerd. Voor monofoon spel gaat dat nog wel, maar zodra je polyfoon speelt hoor je dat iedere toon z'n eigen gesamplde chorus laat horen en daardoor ben je het karakter kwijt (in het echt gaan alle tonen immers gezamenlijk door één chorus-sectie). Tenzij je het geluid zonder chorus sampled en na de sampler een authentieke chorus-unit schakelt.

De string-geluiden zullen wel heftig gebaseerd zijn op de chorus-sectie. Maar gaan de beroemde choir-klanken ook door de chorus-sectie of juist niet ?

De VP330 staat ook nog op mijn verlanglijstje. Wel apart trouwens dat in reviews beweerd wordt dat de VP330 niet de moeite waard is, dit ivm met de enkele envelope-generator (orgel-systeem).

http://www.soundonsound.com/sos/1995_articles/sep95/rolandvp330.html
 
Origineel geplaatst door wouw
Ik neem aan dat het VP330-geluid niet goed te samplen is ?
De string-geluiden zullen wel heftig gebaseerd zijn op de chorus-sectie. Maar gaan de beroemde choir-klanken ook door de chorus-sectie of juist niet ?

Het is precies andersom. De strings hebben geen aparte chorus-sectie, maar klinken altijd met chorus (lekker uitgedrukt weer: je kunt de chorus dus niet uitzetten). De choir-sectie is van een aparte chorus te voorzien en kan aan- of uitgezet worden.

Origineel geplaatst door wouw
Wel apart trouwens dat in reviews beweerd wordt dat de VP330 niet de moeite waard is, dit ivm met de enkele envelope-generator (orgel-systeem).

Je merkt dit eigenlijk alleen maar als je speelt met een lange releasetijd. Zodra je alle toetsen los laat en je speelt een nieuwe terwijl de release nog loopt, dan wordt deze voor alle noten afgekapt. Flinke afknapper, maar hou je minstens één noot ingedrukt, dan is er weinig aan de hand. En dit is precies wat er in het Vangelis voorbeeld gebeurd.
 
Even off-topic, maar wat is dat toch meesterlijke muziek!! Ik heb het vandaag even weer herontdekt!


Dank u (snif..)
 
Ah neen .... anders zou je geen RS505 hebben, maar een VP330 .

Ah wel waarom niet...er zit dan alleen geen vocoder in. De vocoder en strings zijn leuk maar het draait in de VP330 toch echt om de CHOIRS :D
 
Origineel geplaatst door smackos
De vocoder en strings zijn leuk maar het draait in de VP330 toch echt om de CHOIRS :D

En daarom vind ik dit ook zo'n mooie pagina.
Ik bedoel, luister maar eens naar deze MP3 ... dan wil je toch helemaal geen VP330 meer? ;)

shit, daar gaat de marktwaarde voor de JD800 weer...
 
Back
Top