Advies nodig..

bregmaniak

Nieuwkomer
Lid sinds
8 januari 2006
Berichten
9
Locatie
Zoetermeer
Ik heb een jaar geleden een yamaha p120 aangeschaft, en dat is eigelijk een beetje een miskoop geweest, al kwam ik daar pas heel laat achter.
Ik heb wat rondgezocht en ben er achter gekomen dat ik eigelijk gewoon de yamaha s90 had moeten kopen. Deze heeft namelijk alles wat ik mis, en heeft niet wat ik overbodig vind (de boxjes van mn p120 bijvoorbeeld)
Mijn doel is nu dan ook om van mn p120 af te komen en die s90 te krijgen. De s90 is duurder dan de p120 (die al niet meer verkocht wordt) dus ik weet dat ik wel iets zal moeten bijdokken, ik kan eventueel mn oberheim matrix 1000 nog verkopen om een gat op te vullen.
Heeft iemand enig idee of het realistisch is wat ik wil? zou er nog iemand zijn die een yamaha p120 wil kopen voor een redelijke prijs (zodat ik aan een eventueel tweedehandse s90 kan komen)? is een ruil van een yamaha p120 voor een s90 redelijk (het lijkt me sterk haha)?
Het is ook een beetje probleem met tijd, ik heb wekelijkse repetities met mn band, en kan eigenlijk niet te lang zonder een board. Het verkopen en daarna wachten tot ik iets nieuws heb zou dus lastig zijn...

Enige tips?
 
heel veel geduld hebben jongeman...
en heel hard sparen... eventueel een bank beroven..
 
P120 is zeker wel verkoopbaar hoor, ookal is het dan misschien niet wat jij zoekt, het is wel een goede piano die zeker goed in de markt ligt.


Misschien een idee voor je om door te sparen voor een S90ES? die zijn nog wel nieuw te koop
 
En dat zie je dus ook aan de prijs, en zoveel geld heeft de topicstarter geloof ik ook niet te besteden....

En de P120 verkopen lukt wel voor een redelijke prijs, ik heb laatst nog een Roland G-800(keyboard van 8 jaar oud geloof ik) voor E650.- verkocht. Er is altijd wel een gek....:W
 
persoonlijk als ik in jouw situatie zat en ik zou die S90ES 2e hands zien ...
gelijk bellen en een afspraak maken ... en daarna na de bank gaan en ff wat geld lenen ..... of als je geluk heb wordt je instrument verkocht door een winkel waar je misschien een goede deal van later betalen kan maken (en misschien zelfs inruil)....

daarna gelijk je p120 op internet te koop zetten ..... als je die heb verkocht wat vast niet lang duurt als ik de andere post zo las ....lening afbetalen . en klaar.. heb je nooit zonder gezeten .. kost misschien klein beetje extra geld en werk maar t is wel een oplossing :)

persoonlijk heb ik er ook vaak overna gedacht om andere gear te verkopen zodat ik sneller iets kan kopen wat ik wil ....
maar na lang peinzen ben ik tot de conclusie gekomen dat ik daar waarschijnlijk spijt van zou krijgen .... dus tenzij je van je oberheim af wil .... zou ik t niet doen

btw... ik weet niet wat je oberheim kost? maar als ie niet te duur is en je m toch zou gaan missen zou je m nu kunnen verkopen en later een 2e hands van iemand anders terug kopen ....... als t een ding is van 500+ euro 2e hands zou ik de gok niet nemen om m nu te verkopen en hopen dat je een in net zo goed verkeerende oberheim weer terug krijgt...

tenzij je eigen oberheim niet meer tip top is natuurlijk
 
Dan moet je mij eens uitleggen wat de s90 meer heeft dan de p120 ??

Naar mijn idee is het de p120 die meer heeft !

Groet Glenn
 
Bedankt voor alle reacties!

@Resonance, die oberheim is niet geweldig prijzig- zo'n 300 euro, maar verkeerd nog wel in uitstekende staat, ik ben er ook niet vreselijk aan gehecht ofzo, ik heb er een hoop lol mee maar kan er ook goed zonder.

wat betreft die S90 ES, is er zo'n groot verschil met de gewone S90 dat ik me later voor de kop sla dat ik geen ES heb gekocht? Qua prijs lijkt hij me wel ietwat buiten mijn bereik, tenzij ik een goede deal kan maken tweedehands natuurlijk. Al lijkt me de kans daarop niet erg groot..

Een lening is misschien een idee, misschien dat me ouders me renteloos willen lenen.. :D

@glennplumber, een s90 lijkt me een stuk bruikbaarder in een poprock band dan een p120.. meer geluiden etc, en zoals ik als zei, de p120 heeft veel overbodige functies en mist het pitch en mod wheel. wat heeft de p120 te bieden wat de s90 niet te bieden heeft?
 
Origineel geplaatst door glennplumber
Dan moet je mij eens uitleggen wat de s90 meer heeft dan de p120 ??

Naar mijn idee is het de p120 die meer heeft !


S90 heeft veel meer verschillende geluiden, veel meer masterkeyboardfuncties die in een band erg handig zijn, zoals daar zijn:
* pitch- en modwheel,
* zone-instellingen,
* meer (MIDI-)controllers,
* betere MIDI-implementatie,

enzovoort.

Je kunt de S90 ook veel dieper editten (synthesizer versus stage piano).

Het pianogeluid van de P120 is wellicht "mooier" dan dat van de S90 (maar dat is natuurlijk erg persoonlijk). En als je al die extra functionaliteiten van de S90 niet nodig hebt, dan heb je in de P120 wellicht een beter price/performance-ratio voor het specifieke doel van de eigenaar.

Geschiktheid afgezet tegen prijs levert een eindoordeel, en de factor geschiktheid is totaal afhankelijk van wensen van de gebruiker. Om het maar een beetje wiskundig te houden :)

De P120 is vast tweedehands te verkopen. Iemand die gewoon een goede stagepiano nodig heeft met iets meer andere sounds dan de P80/P90 van Yamaha (en met ingebouwde speakers), maar die niet de full-fledged P250 wil kopen (veel duurder, een stuk logger en met veel meer andere zaken dan de P120), die kan in de P120 de ideale piano vinden voor zijn/haar gebruikerseisen. Daar heb je 'm weer: de gebruikerseisen... Het is gewoon een kwestie van de juiste match.

Is de S90 goed genoeg voor je, dan is 'ie stukken goedkoper dan een S90ES (die laatste heeft in elk geval meer WAVE-ROM en nieuwere samples, maar op Internet zullen de verschillen wel ergens uitgespeld staan). Er zijn nog zaken die een S90 hebben staan voor ca 1500-1600 EUR. S90ES is stuk duurder; misschien kun je de S90 qua specificaties afzetten tegen de MO8 (nieuw) van Yamaha, die wordt denk ik wat goedkoper dan de S90ES. Bekijk ook het gewicht en de afmetingen: slepen is voor optreden wel een factor van belang, en hoe fijner slepen, hoe beter, toch? Zie de diverse algemene threads over synths en stage piano's in live-bands.

Ik heb de Motif en de S90 is qua sounds gelijk. De Rhodes en Wurly's zijn echt wel erg goed, en veel andere sounds ook. Het is voor orgels geen Hammond Clone à la Nord Electro, CX-3, XK-zoveel of VK8, maar voor in de mix zeker prima! Het is voor het "conventionele" bandwerk echt uitstekend om die Yamaha-soundset te hebben.

Succes ermee. en veel plezier in de toekomst.
 
haha ... neem ik mezelf even lekker in de maling (dat terwijl ik ze zo'n 3 jaar verkocht heb bij feedback)

Ik was in de war met de p90

:D
 
haha, ja yamaha maakt het een hoop mensen moeilijk met dit soort namen voor hun bakken ;)

Qua slepen lijkt me de s90 ook wel relaxed, ik heb namelijk al een tas voor mn p120, en de s90 zou hier ook in moeten passen (het scheelt een paar millimeter geloof ik). En ook de geluiden van de s90 lijken me precies wat ik nodig heb, van alles wat, en alles goed bruikbaar. MO8 is geen optie voor mij, ik wil echt die gewogen toetsen hebben..

Nu alleen nog iemand vinden die een s90 heeft gekocht, en achteraf pas bedacht dat ie eigelijk veel liever een wat simpelere stage piano met die prachtige boxjes wilde hebben :D
Ik heb feedback ook maar is gemaild, hoe het zit met inruilen enzo..
 
Origineel geplaatst door glennplumber
haha ... neem ik mezelf even lekker in de maling (dat terwijl ik ze zo'n 3 jaar verkocht heb bij feedback)

Ik was in de war met de p90

:D

P90 en P120 ontlopen elkaar qua functies vrij weinig. Ja ok, de P120 heeft beroerd klinkende speakers en de P90 niet :P
 
Back
Top