ebay ja of nee

ebay ja of nee

  • Ik koop niets op ebay, want zelf mijn moeder is soms niet te vertouwen.

    Stemmen: 17 36,2%
  • Ik koop soms op ebay, maar dan moet ik het wel zelf kunnen gaan halen.

    Stemmen: 8 17,0%
  • Ik koop best wel vaak wat op ebay, maar ik ga wel na of ik iemand kan vertouwen.

    Stemmen: 19 40,4%
  • ik koop maar raak op ebay, ik zie wel/waneer en of ik het in de bus krijg rollen.

    Stemmen: 3 6,4%

  • Totaal aantal stemmers
    47
  • Enquete gesloten .

DRe

SSM spacestation
Lid sinds
20 oktober 2004
Berichten
4.957
Locatie
Hilversum
:D Wie stemt er voor een "synthforumknokploeg" als je in goed vertrouwen geld hebt over gemaakt naar een of andere sukkel met een mooie advertentie van een mooi apparaat en niks wordt opgestuurd :(
Ik had deze draad ook kunnen noemen "post hier je ongenoegen wat je hebt beleefd op ebay /marktplaats" want je bent niet alleen. ?wat doe jij er tegen? hoe ga je er me om.
 
Laatst gewijzigd:
Heb "nee" gestemt; niet alleen omdat ik het een te groot risico vind, maar het hele gedoe omtrend Ebay spreekt me niet aan.
 
nee, ik koop niets op ebay. Niet persé uit wantrouwen, maar het systeem vind ik eigenlijk
maar niks, met dat bieden en de mogelijkheid om automatisch een bod te plaatsen.
Advertentiesites bekijk ik regelmatig, en zeker als ik (weer eens) wat nodig heb. Hoewel
ik een paar keer iets verstuurd heb en toegestuurd heb gekregen, en dit elke keer nog goed
gegaan is, gaat mijn voorkeur uit naar halen/brengen.
 
Ik koop vaak wat op Ebay juist omdat ze een vrij goed feedback systeem hebben. Zo kun je redelijk snel zien of iemand te vertrouwen is of niet.

Kopen op het internet houdt gewoon in dat je goed moet opletten en een beetje research moet doen voordat je iets koopt. Ik doe nu al een jaar of 8 zaken via het internet, heb al vele honderden dingen gekocht en verkocht en ben nog nooit opgelicht.

Het enige wat ik niet doe is dure dingen bestellen, dus geen zaken van +/- 200 euro of meer kopen want als je dan toch eens opgelicht wordt val je er tenminste niet zo'n grote buil aan (zoals je soms leest dat mensen 1000 euro voor een laptop dokken en dat de verkoper dan ineens met de noorderzon vertrokken is.. pijnlijk).
 
Ik heb nee gestemd (inderdaad moeders is niet te vertrouwen;))

Maar ook ik vindt het systeem van Ebay niet fijn. Als je denk dat je iets hebt schiet ineens de prijs omhoog.

Koop wel eens wat op Marktplaats en Speurders en soms ook wel eens dure spullen. Cd's e.d laat ik gewoon opsturen en dat is tot nog toe altijd nog goed gegaan. Worden de spullen wat duurder (vanaf 50 euro) dan probeer ik het op te halen, en altijd eerst uit proberen.
Daarnaast biedt ik niet op bovenstaande site, ik treed in contact met de verkoper en probeer zo een deal te sluiten.

Simon
 
Origineel geplaatst door Arthur Dent
Ik koop vaak wat op Ebay juist omdat ze een vrij goed feedback systeem hebben. Zo kun je redelijk snel zien of iemand te vertrouwen is of niet.

Kopen op het internet houdt gewoon in dat je goed moet opletten en een beetje research moet doen voordat je iets koopt.

Precies, zo is het.

Koop ook redelijk vaak via Marktplaats, maar dan nooit met bieden of zo. Bel dan altijd de verkoper en maak een afspraak.
 
Optie 3.

Als je maar zorgt dat je zoveel mogelijk gegevens van de verkoper hebt, liefst van hemzelf gekregen en dan via telefoongids, bank, e.d. geverifieerd, maar dat geldt ook voor Marktplaats.nl &c. -misschien nog wel meer.

De feature van eBay vind ik de leveringsverplichting zodra de veiling is afgelopen. Elders kan de verkoper nog zeggen "stik maar in deze eindprijs", maar bij eBay niet. Als je dus mazzel hebt, dan kun je gelijk veel mazzel hebben. Zo heb ik op die manier een AN1x voor 177,50 E kunnen kopen :D Persoon had 'em al verkocht via Speurders, maar heeft 'em toen (om wat voor reden dan ook) niet van eBay gehaald. Dat was althans zijn verhaal; ik kan zo 1-2-3 niet zien of het iemand is die niet blij was met deze eindprijs (startbod was 100 E) en op deze manier er niet onderuit kon, vandaar dat ik zoiets niet zomaar laat lopen. Wel jovel dat-ie uiteindelijk over de brug kwam!
 
miits de verkoper een goede feedbackscore heeft vind ik het oke, met resultaat: korg n5ex voor 200 euro, yamaha an1x voor 233 euro, en een elektrische viool voor zo'n 170 euro (dankzij de gunstige euro-dollar koers toen). alle 3 uit buitenland (2 duitsland, 1 amerika), en alle 3 goed verpakt, en goed contact, dus lang leve Ebay.
maar als ik zelf iets verkoop het liefst via marktplaats en speurders etc. heb je toch wat beter contact met de koper/geinteresserde.
 
denk dat bijna alle voordelen van Ebay al zijn genoemd!

waarom voor mij wel Ebay:
- Dekking door Ebay
- Feedback systeem als referentiekader (waar ze hier niet aan willen ;) )
- Soms ben je op Ebay spekkoper (zie ut aan mn airbase. Was 2e geworden met de veiling en de winnaar had niets meer van zich laten horen. Gevolg verkoper was verplicht mijn bod te accepteren :D € 317,50 incl. verzending is niet slecht, tog?)
- Grotere zoekbereik (wereldwijd maar zou eerder binnen de EU aanbevelen ivm invoerrechten etc)
- Betalingen binnen de EU kan met de Postbank gratis en hierdoor heb je direct alle NAW gegevens van de verkoper
- Meldingsmogelijkheid bij het niet vertrouwen van de advertentie/verkoper etc.

Er zijn ook nadelen aan Ebay verbonden, zoals;
- Internetoplichters (zelfs met kopieen van ID-bewijzen en doorverwijzingen naar fictieve websites zoals bijv. www.mediamarkt.it)
- Vooruit betalen (via bijv. Western Union tot op heden 2x gedaan maar heeft niet mn voorkeur, liever IBAN/Bic codes)

Kheb mn 808 uit chicago laten overkomen. Via Western Union vooruit betaald maar de verkoper had niet mn volledige voornamen (is jammergenoeg verplicht bij Western Union) waardoor ik een keer s'nachts om half 2 werd opgebeld. Heb een half uur aan de lijn gehangen en het was direct goed opgelost.

Origineel geplaatst door dr.DRé
:D Wie stemt er voor een "synthforumknokploeg" als je in goed vertrouwen geld hebt over gemaakt naar een of andere sukkel met een mooie advertentie van een mooi apparaat en niks wordt opgestuurd :(

Heb ik niet een paar weken geleden hierover een pleidooi gevoerd? Een maat van me had een tr909 via dit forum gekocht en na ontvangst van het geld niets meer van de verkoper gehoord. Na behoorlijk druk getyp in het geopende topic heeft de koper uiteindelijk na een 3.5 week ofzo zn 909 thuis mogen ontvangen. Gelukkig is het opgelost!

Vanuit Opgelicht en/of Kassa begrepen dat zulke oplichtingspraktijken niet onde rhet civiele recht vallen maar onde het strafrecht. Hierdoor zal het enigszins mogelijk zijn om alsnog nadat je aangifte heb ingediend je geld terug kan claimen!

Het verschil tussen civiel (onderlinge overeenkomst) en/of strafrecht (oplichting middels een misleidende advertentie met als doel verrijking) is van essentieel belang!
 
Even wat stories van mij :

Ebay betrouwbaar echt niet

ik hoop niet en te zaai mailtje.

Een half jaar terug een laptop gekocht bij een of ander mannetje. Dus ik gebode op zo'n ding en ja hoor ik win, nou leuk zou je zeggen. dus ik krijg een een mailtje waar ik het geld naar toe moet sturen. dus ik twee dagen later naar de bank omdat ik niet eerder kon ivm mijn werk. dus ik geld over gemaakt. Krijg een dag later een mailtje dat hij het belachelijk vond dat ik nog niet had betaald en ik kreeg een officiele waarschuwing van ebay drie dagen na dat ik dat ding had gekocht. en dat hij hem alweer opnieuw had aangebode om dat hij het telang vond duren nou vraag ik je. En dat is nog niet alles want ik mail dat ik al betaald had. En dat dat ding van mij was. en dat het strafbaar was als hij hem opnieuw zou gaan verkopen. (gezellige boel op ebay he ). Daarna hoor ik niets meer, dus ik denk hij heeft hem op gestuurd, maar na een week gewacht,... nog niks dus ik weer een mailen. Zegt tie datie geen geld heeft ontvangen, en dat hij hem(/de laptop) al naar iemand anders heeft opgestuurd (toe was ik echt boos ) toen heb ik HEM een officiele waarschuwing gestuurd en een klacht naar ebay maar die zijden dat ze daar niets aan konden doen, en gingen doen. en dat ik het zelf maar moest uitzoeken maar dat ze het wel spijtig vonden voor mij. dus een heel ander verhaal als wat ik hier boven hoor. ik heb het mailtje nog hoor, dus geen bull shit. dus ik nog een mailtje naar die man maar ik kreeg geen reactie. tot na anderhalve maand later ik toch een mailtje kreeg van die man dat ik het geld toch wel had op gestuurd en dat hij toch nog iets zou op sturen. toen was ik echt blij. dat ik toch nog iets van "waar" terug zou zien. want ik dacht dat ik het geld nooit meer zou zien. En ja drie dagen na dien de bel en ik heb toch nog een laptop gekregen" bijdeweg" dit was een powerseller dus niet zo maar iemand. Maar ebay doet er niks aan. Omdat het niet bij wet is geregeld in NEDERLAND of zo. anders hadden ze me vast gehopen.

2e drama:

Drie weken geleden had ik een jp-8080 gekocht op ebay, dus ik mail. Omdat ik in de buurt was dat ik hem zelf wel kwam halen. Daarna kreeg ik een mail terug dat dat het goed was en toen een tijd af gesproken dat ik hem kwam betalen.
Twee dagen voor dat ik er heen ging kreeg ik een bericht van mijn werk dat ik moest werken. dat was niet zo leuk. daar om een mail gestuurd dat ik die dag niet kon komen maar de volgende dag. kreeg ik een mail dat als ik langs kwam dat hij geen contant geld wilde hebben. maar via de bank. toen voelde ik de bui al hangen dat ik er eerst langs moest gaan voor tot betalen zou over gaan, want ik had al heel wat geleerd van die dingen hier voor. Dus ik er langs maar hij wilde geen geld aan nemen zo als hij al had gezegt. Hij had dat ding wel en ik had die jongen gezien, dus kon er niet veel meer fout gaan dacht ik naiveling dat ik ben. Een dag later ga ik bij de bank langs om te betalen. Die avond krijg ik een mail "als ik dat ding nog wil hebben moet ik 100 euro meer betalen, dan dat ik dat ding gekocht heb." DUS nIET HEE ". Want hij had hem al weer verkocht aan een ander voor 80 euro meer en dat als ik het er niet mee eens zou zijn, dat hij gewoon het geld terug ging sturen. Nou leuk hoor ..Ebay zeer betrouwbaar deze side. Maar niet heus. Ik ga straks een mailtje weer naar Ebay sturen, wat ik hiet aan moet doen. want ik krijg geheid als ik hem een negatief feedback geef een als wraak terug. dus nogmaals het is een prima systeem.
 
Al mijn e-bay transacties zijn naar volle tevredenheid verlopen, maar het handelde hier wel om speciale zaken. Na het bieden contact gehad met de verkoper en alles geregeld. Na goede ontvangst meestal een kleinigheidje (boek over de collectie van het museum, meestal qua waarde het drievoudige van het bedrag :D opgestuurd.
Maar het betrof hier vaak niet gangbare zaken.

Wout
 
3e optie.

Ik koop regelmatig dure synths op ebay (net niet te duur natuurlijk). Tot nu toe heb ik ook alles daadwerkelijk "ontvangen", al moest ik laatst naar Berlijn rijden om een Prophet10 op te halen, terwijl de verkoper beloofd had 'm op te sturen. Op het afgesproken tijdstip was hij er niet (had kiespijn en moest naar de tandarts, ja ja). Ik heb toch de synth mee kunnen nemen (een buurman deed de deur voor me open).

Vooral met duitse verkopers heb ik slechtere ervaringen. Ze reageren snel op vragen welke gesteld worden tijdens de veilings-periode, na het winnen van de veiling wordt het stil aan de overkant.
Ik maak altijd snel (1 a 2 dagen na afspraken omtrent verzending) geld over maar verwacht dan ook dat de verkoper snel overgaat tot verzending. En dan blijken sommige verkopers erg laks te zijn en hoor je een week niets meer. Misschien ben ik te ongeduldig, maar als ik betaald heb wil ook aktie zien en regelmatig op de hoogte gehouden worden.

Ik betaal eerst de prijs van de synth, en zodra ik de synth binnen heb betaal ik de transportkosten.

O ja, en alle synths welke ik via ebay uit Duitsland heb en welke zogenaamd 100% in orde zijn blijken een defect te hebben (kapotte voice of zo). Daarom heb ik onlangs de transportkosten niet betaald aan de verkoper (en hij heeft nog niet gemopperd, maar het is er één met zo'n trage reaktie-snelheid).

Dat vooraf betalen zit me eigenlijk niet lekker, ooit heb ik pech vrees ik. Maar als ik zelf zou verkopen op ebay (nog nooit gedaan) wil ik ook eerst geld zien voordat ik opstuur.
 
Origineel geplaatst door dr.DRé
Even wat stories van mij :

Ebay betrouwbaar echt niet

Ebay zeer betrouwbaar deze side. Maar niet heus. Ik ga straks een mailtje weer naar Ebay sturen, wat ik hiet aan moet doen. want ik krijg geheid als ik hem een negatief feedback geef een als wraak terug. dus nogmaals het is een prima
Systeem.

Je kan je beklag ook bij Ebay zelf doen! Wat ik uit jouw verhaal lees is iig niet de manier die Ebay zelf wenst te zien. Voordat je gaat bieden kan je vaak de betalingsvoorwaarden zien/lezen en/of met de verkoper bespreken. Zelf vraag ik altijd om IBAN/BIC codes en dat duurt een paar dagen voordat het door de postbank is verwerkt. Overleg en communicatie zijn de enige en beste oplossingen!
 
Origineel geplaatst door sms303
Je kan je beklag ook bij Ebay zelf doen!
Dat heb ik dus gedaan, maar ze wilden er niets aan doen. -> lees het stukje

Origineel geplaatst door dr.DRé

toen heb ik HEM een officiele waarschuwing gestuurd en een klacht naar ebay maar die zijden dat ze daar niets aan konden doen, en gingen doen. en dat ik het zelf maar moest uitzoeken maar dat ze het wel spijtig vonden voor mij. dus een heel ander verhaal als wat ik hier boven hoor
...zucht
 
Back
Top