Roland TR-08, Roland SH-01a

Al eerder min of meer gespot.
Hier zijn ze dan op 808 Day!

tgfoypvu7qkvk.jpg



https://www.roland.com/global/products/tr-08/
https://www.roland.com/global/products/sh-01a/
 
heeft iemand hier al zo'n SH01a?

Ik heb een vraagje over de sequencer. Die start elke keer als ik Ableton start omdat er dan een midi-start signaal wordt gestuurd, en dat is best irritant want ik hoef niet elke keer die sequencer te laten spelen.

Zou hier een simpele oplossing voor zijn die ik over het hoofd zie?

Verder is het een gaaf ding!


edit: dit is dus bij alle boutiques het geval: https://www.gearslutz.com/board/ele...ue-how-stop-sequencer-starting-when-sync.html

sequence 1 leeg opslaan is de beste oplossing, dan speelt hij wel maar hoor je geen noten.
 
Is de tr-08 al verkrijgbaar in Nederland?
 
dit is ook wel weer een aardige. ik wilde eens lezen wat de kenners van tr8 vs tr08 vinden. op pagina 1 vooral vooruitblikken, maar wanneer ik op pagina 13 kom, wordt gevraagd of de tr08 al in nederland te krijgen is. dus 13 pagina's meningen zonder dat iemand een tr08 heeft aangeraakt. en nog gekker, op het moment dat het ding er is, droogt de informatie op. of zie ik het verkeerd?
 
ik heb ze allebei heel even gehad, de tr8 nog voordat de expansion er was. ik overweeg nu 1 van de 2 aan te schaffen. kosten zo'n beetje hetzelfde. de 08 ziet er naar mijn idee veel leuker uit en je weet ook voor 90% meteen hoe die werkt, omdat ie als het origineel is uitgevoerd - maar de 8 heeft weer de 909 707 606 geluiden (waarvan 707 interessant is om ook eens wat gewonere drums te gebruiken.)
op basis hiervan neig ik naar de 8, maar in mijn herinnering (is alweer een paar jaartjes terug) klinkt die dus echt meer nep-plastic dan de 08.
en ik vraag me af of dat inbeelding is en hoe anderen die ze allebei in het echt hebben gehoord/bespeeld daar over denken.
 
Ik zou voor de TR-8 gaan. Die heeft meer sounds. En is meer hands on omdat je voor sommige functies op de TR-08 in een menu moet, zoals bijvoorbeeld tune bij sommige instrumenten. Die dingen wil je gewoon onder een aparte knop hebben. Ik heb een Tr-8s, en de TR-8 weg gedaan maar soms mis ik hem nog. Voor mijn gevoel klinkt de TR-8 wat helderder dan de TR-8s, die klinkt ook prima maar voor sommige sounds vind ik hem net wat te dof en minder 'open' klinken. Of je wacht nog een paar jaar op de Behringer kloon.
 
maar de 8 heeft weer de 909 707 606 geluiden (waarvan 707 interessant is om ook eens wat gewonere drums te gebruiken.)

Vergeet niet dat de 'expansion' voor de tr 8 €100 extra kost. Of je moet hem 2e hands kopen met alles erop en eraan.
 
ja, dat was wel het idee. ik koop wel vaker tweedehands. en een paar jaar wachten op behringer, dat trek ik niet. een week wachten is al lastig.
 
Back
Top