simpele reverb test - hard vs soft

Lineair manipuleren van audio, zoals delay reverb en mixen, is waar computers erg goed in zijn. Hardware reverbs zijn eigenlijk gespecialiseerde computers.
En met de moderne convolution pluginns heb je eigenlijk geen hardware reverb meer nodig.
Het verhaal word anders als er nonlineair gemanipuleerd moet worden, zoals vervorming en compressie, dan ontstaan er harmonischen die gaan aliasen. Dit is veel makkelijker goed te doen met analoge spullen.
Met dynamische convolutie en heel veel oversampling is dit wel te doen, maar het kost heel veel cpu power.
 
Wie zegt er dat reverb perse lineair moet zijn?
 
Wie zegt er dat reverb perse lineair moet zijn?

Ik denk dat je de delay envelope van een reverb verwart met het soort processing wat in de pc gebeurt. Ik bedoel hier het laatste. Bij lineair processing worden geen extra frequenties gemaakt, bij nonlineair processing wel. Hoe de envelope van de reverb eruit ziet heeft hier niets mee te maken.
 
Dat bedoelde ik ook. Waarom zou een verb niet meer toevoegen om het beter te laten klinken. Toen vroeger ze nog verbs mechanisch maakten kreeg je ook allemaal vreemde bijeffecten die je juist kan gebruiken voor sommige geluiden.
 
Ja en bij de oudere verbs heel de circuits met d/a converters etc.

die 12 / 16 bitt processors zijn juist lekker gruizig beetje schel
karakter noem ik dat

want mn studio quad vindt ik beetje kill , soms in bepaalde presets

verders leuk voor niet te veel fx processor maar kwil bv nog denkik een drp16 dynacord
evt iets andere reverb die lekker simple en oud :okdan:is
 
En met de moderne convolution pluginns heb je eigenlijk geen hardware reverb meer nodig....

Met convolution pluggies kun je prima niet-gemoduleerde reverbs nadoen. Time-invariant reverbs (met gemoduleerde delaylijnen) wordt lastig...
 
Fuse Mono R-ond en Spiff, julie hebben allemaal gelijk.

Maar het nabootsen van een echte ruimte kan perfect met convolutie. Wil je de vervorming van weet ik wat er ook nog bij, moet je dynamisch convoleren en dat gaat nog niet met de moderne huis pc. Ik gebruik zelf ook spring reberbs en tape echo's. En ik heb niet eens een geluidskaart in m'n pc, dus convolutie gaat bij mij al helemaal niet.

Het enige wat ik duidelijk wilde maken is dat computers erg goed zijn in lineaire processing, en dat analoge spullen weer goed zijn in niet lineaire processing.
 
Liquid mix heeft dynamische convolutie. Die wordt niet voor verbs gebruikt (nog niet) maar de techniek is al wel binnen handbereik.
 
Back
Top