goede EQ gezocht

Tuurlijk ben ik het met je eens, MADR... ik struikelde alleen even over het toontje dat werd aangeslagen...

En verder vind ik dat er altijd heel mysterieus over mastering wordt gedaan. Als je maar MASTERING ENGINEER onder je naam zet, dan verschijnt er meteen een aura om je hoofd, wordt de was witter dan die van de buurvrouw - en krijg je natuurlijk meteen het recht om neerbuigende postjes op forums te plaatsen. Toch?

Aan de ene kant kan je goed een heleboel dingen zelf doen... theorie lezen, dingen proberen en *goed luisteren*.
Aan de andere kant: er is ook zoiets als vakwerk. En sommige dingen zijn gewoon moeilijk, en vereisen jaren ervaring en specialisatie. Als je dan die kennis nodig hebt, kan je zelf gaan prutsen, maar ook gebruik maken van de kennis die al aanwezig is bij anderen.

Kortom: heb je de tijd, en neem je het risico dat er een aantal dingen slecht uitpakken (bijv. omdat je in een paar valkuilen bent getrapt) dan kan je rustig zelf proberen. Oefening baart kunst.
Zo niet, dan is het echt geen schande als je daar een specialist voor in de arm neemt.
Maar dan wel een vakman, die weet waar hij over praat.
 
Hanz kan gewoon niet lezen. :P
Maar wat ik probeerde te zeggen. Als je erin hebt verdiept en wat meer ervaring hebt opgedaan dan weet je er meer vanaf. En dus ook meer dan de mensen die het uit laten besteden omdat die alleen op het eindresultaat letten. Niet hoe dat tot stand is gekomen.
Niet geheel toevallig dat ik bezig ben om ea dit op papier te zetten. En dan merk je gewoon dat er veel theorie achter zit en je ook veel hebt aan tips van bekenden. Met gemak type je zo een kantje of 10 a 20 vol met zinnige dingen vol hebt.
Iets wat mensen die met een eindmix bezig zijn heel erg goed kunnen gebruiken omdat ze dan zo rekening kunnen houden met wat er na die eindmix gebeurt. En dan zijn het ook nog geeneens keiharde wetten (op de natuurkundige na) of alleen voor de hand liggende dingen. Er spelen zoveel factoren mee dat je dat onmogelijk in een vaste vorm kan gieten zodat het altijd goed uitpakt. Net zoiets al een lekker nummer bedenken met een lekkere groove en een catchy melodie. Het komt zeker niet aanwaaien.
 
nja.. geld is geld.. mss wel waar in deze maatschappij maar khad graag zelf mijn sound wat kunnen opkrikken om te testen op cdr eerst bijvoorbeeld en dan later.. als alles lekker klinkt.. laten masteren tot op een hoger niveau en laten persen op white's eventueel.

concreet:

mijn budget is beperkt en toch wou ik graag wat aan mijn sound doen..
mensen die mij dingen kunnen aanraden?
 
Back
Top