Moog Minimoog Model D komt weer terug

1668704907711.png

Een oude bekende voor tweede keer terug van weggeweest. Moog neemt de Minimoog Model D weer in productie! Dit is afkomstig uit een Facebook post, informatie over prijs en beschikbaarheid lijkt er nog niet te zijn, maar ongetwijfeld gunstiger dan de schaamteloos idiote bedragen die soms zelfs voor de vorige reissue worden gevraagd. 
Het is niet omdat een boog geen moog is dat ie niet fijn kan zijn… heb er paar weken geleden een gevoeld… ik vind de knopjes hun “wijdte” te beknopt, dus hier komt er geen maar klinkt wel goed.
Als jij er een grave schijf mee maakt heb je mijn zegen
 
Look I like type model D synth.De Andromeda,brengt dat uit verdomme!

s-l1600-2.jpg
 
Ik heb zowel een oude als de boog , even uit de droom helpen : klasse verschil is overduidelijk, niks 99% hetzelfde geluid , fabeltje
Nou, ik help je ook even uit de droom. Want er zijn online net zoveel adepten te vinden die beweren dat ze wél hetzelfde klinken.
En natuurlijk klinken ze anders. Het zijn ook 2 verschillende producten. Net zoals Mini's onderling al verschillend kunnen klinken en als je pech hebt, heb je een platte vijg model D en klinkt een Boog een pak interessanter...
 
Laatst gewijzigd:
Na Model 72 en the Legend totaal overbodig als je geen latenite show band bent.

En wat als het maar 98% of voor mijn part 85% 'real' is, who the fack cares, zeker de eindgebruiker niet, allemaal zelfbedotting.
Als je het wel belangrijk vindt, moet je 5k neerleggen, veel plezier. Moog is echt overpriced spul. Dat vind ik en ik heb ook moogs gehad en vond het maar shabby spul (beetje overdreven natuurlijk) met aftersales HW revisies omdat anders originele en officiële accessoires niet werken. En stickers ipv zeefdruk op je frontpaneel.
 
  • Duimpje
Duimpjes: DRe
Dit
ik vind ook moog geen premium. 3 gehad, 3 keer issues. Nog iemand een plastic filter shaft? Ik had 2 keer prijs.
 
Mijn Moogs:
Voyager Electric Blue: geen enkel probleem, snap niet dat anderen het maar een mwah synth vinden. Stop er wat tijd in.
VX-351 + CP-251: voeding van CP-251 via de VX-351 geeft storing
EP-2 en -3 expressiepedalen: geen probleem
Moogerfoogers: geen enkel probleem (7 stuks)
Multimoog: matige bouwkwaliteit, fantastische peformance synth, toch verkocht
 
t mooie van die voyagers was dat ie een mooi stereobeeld had en meerdere poles van de 2 VCFs. Ik heb er 2 gehad. Maar ik mis ze geen sec. Stonden wel mooi in de studio, maar het is geen museum/winkel hierzo. Trouwens, de 1e kon gelijk naar de importeur/ampex omdat het voicebord defect was, leuk hoor, gelijk 2 maanden weg.

Sommige van de foogers die ik had hadden wobbelige rockerswitches etc
 
Je koopt schijnbaar beter de stokoude voor betrouwbaarheid. :) Nooit een probleem met The Source of mini gehad.

Jammer dat de recentere modellen niet allemaal naar verwachting gebouwd zijn.
 
Ik heb geen slechte ervaringen met Moog na een Voyager Electric Blue, VX-351, Subsequent 37 CV, Matriarch en Moog One in mijn bezit te hebben (gehad). Allemaal topbakken eigenlijk, gebouwd als een tank. Ik heb Sequential support veel vaker nodig gehad (gelukkig hebben ze wel goede support, dus dat scheelt dan weer).
 
Laatst gewijzigd:
Vergeet ik nog heb beste paard van stal:
Minimoog met Linhardt modificaties en keyboard: geen probleem

Zou best een Matriarch willen hebben maar waarom eigenlijk ook al weer?

O ja, Source heb ik ook gehad. Ook al zo'n geval van spijt, wat een sound had dat ding.
 
Als je bent “opgegroeid” met de vette synth sounds op albums van Stevie Wonder, Parliament/Funkadelic, etc. dan is de Minimoog dé synth die je wil hebben. Maar lange tijd niet nieuw beschikbaar. Weliswaar Little Phatties en Voyagers, maar qua klank toch wat anders, en Phatty met twee vco’s terwijl ik de Voyager toch te prijzig vond.

Gelukkig zijn er heel veel alternatieven gekomen, reissues van het origineel, de Behringer, SE-02, etc. En hoe meer je er ervaring mee opbouwt, hoe meer je leert over wat je nu echt wil in een synth. Een Minimoog is dan niet de enige optie meer, al is de sound nog steeds erg bijzonder. De eenvoudige layout met grote knoppen en goede basissound is een groot deel van de aantrekkingskracht. Heb al jaren een Leipzig-S en die heeft ook wat van die mojo. Een superprecieze replicatie van het Minimoog geluid is niet het allerbelangrijkste meer.
 
Och ja, had vroeger een driewieler ( fietsje) waarmee ik de hele buurt kon doorcrossen
Maakte mezelf wijs dat hij even goed, snel en comfortabel was als de moto guzzi van m’n oudere neef jan…
Heb er veel plezier van gehad en daar gaat het toch uiteindelijk om.
 
Ik heb geen slechte ervaringen met Moog na een Voyager Electric Blue, VX-351, Subsequent 37 CV, Matriarch en Moog One in mijn bezit te hebben (gehad). Allemaal topbakken eigenlijk, gebouwd als een tank. Ik heb Sequential support veel vaker nodig gehad (gelukkig hebben ze wel goede support, dus dat scheelt dan weer).
Ik heb wel slechte ervaringen met Moog na een Minimoog, memorymoog, Taurus3 en moog one. De minimoog open voor normaal onderhoud. Memorymoog en Taurus nog nooit open geweest. Moog One een hoop ellende met mijn eerste en uiteindelijk een nieuwe gekregen onder garantie. 2de Moog One geen problemen.
 
Die trein heeft het station in 2008 verlaten. :)

Maar ik begrijp je standpunt wel hoor, sommige synths zijn voor mij persoonlijk ook een stuk minder waard dan de huidige marktprijs. Daar kan ik verder natuurlijk ook niks mee. :D
 
Back
Top