• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
    Lukt het inloggen niet meer? Voer dan een wachtwoord reset uit via Wachtwoord vergeten.
    Krijg je geen e-mail van Synthforum als je je wachtwoord probeert te resetten (bij hotmail, live of outlook accounts)?
    Lees dan deze mededeling!

30 Dagen Productiviteit Challenge (discussie)

NicoNoise

Stamgast
Lid sinds
1 september 2002
Berichten
385
Locatie
vlakbij Apeldoorn
1. 's Ochtends ben ik op mijn best.
Dit herken ik helemaal, heb dat 3 jaar geleden ook ontdekt bij mezelf en sindsdien begin ik de dag met een uurtje muziek maken, ik was toch altijd al vroeg wakker dus kost geen moeite. En de kinderen zijn erg zelfstandig dus dat geeft gelukkig ruimte:)
 

torp

Influencer in spรฉ
Lid sinds
30 oktober 2006
Berichten
1.828
Locatie
Amsterdam
Hier de afgelopen dagen niks, en er is ook nog geen verbetering. Kan een half uur, drie kwartier op zijn, om wat te eten enzo, en hier op het forum te kijken. ;) Slaap daarna weer uren, het gevoel van extreme moeheid is nog steeds hevig. Volgens de huisarts heeft een enkeling dit, het moet na een week, anderhalf week beter worden. Bloedprikken als het volgende week nog steeds is zoals nu. Ook hoorde ik dat er mensen zijn die eerst geen last hebben, maar pas een week na de prik alsnog de volle mep aan bijwerkingen krijgen. Maar verreweg de meeste mensen hebben geen last, of hooguit lichte klachten die na een paar dagen zijn verdwenen.
Wat je beschrijft klinkt bijna alsof je besmet bent.
En ik dacht al dat ik een uitzondering was omdat ik na beide prikken niet op mijn linkerschouder kon slapen...
Beterschap!
 

bombario

Ouwe rot
Lid sinds
9 januari 2004
Berichten
2.563
Locatie
Zwolle
En de kinderen zijn erg zelfstandig dus dat geeft gelukkig ruimte:)
Dat is ook heel fijn. Hier zijn ze bijna 10, 12 en 14. Die redden zichzelf prima en dat is echt prettig.

Ben trouwens toch wรฉรฉr aan een nieuwe track begonnen. Ik schoof onbewust wat op richting deep en organic house en het mocht wel wat synthetischer. Toen hoorde ik een progressive track op YouTube en dacht ik: hoe moeilijk kan het zijn? Dat blijkt dus inderdaad mee te vallen en binnen anderhalf had ik een toffe track staan.

Leerpuntje: een drumkit met een superlange ping pong-delay werkt perfect voor de sfeer. Al sla je alleen maar een closed hihat aan, dan grooved het al. Op die manier beats aankleden is echt leuk.
 

bombario

Ouwe rot
Lid sinds
9 januari 2004
Berichten
2.563
Locatie
Zwolle
Ik ervaar hier meer 'Kids know how to demolish' .. maar mogelijk dat dat nog verandert.. 8D
Nee, dat blijft altijd zo ๐Ÿ˜‹ Gewoon zorgen dat je een eigen kamer hebt. Dat is mijn strategie.

P.S. Het nummer dat ik gisteren begon schiet al flink op! Ik ben echt verbaasd hoe snel je tracks kunt maken als je knopen doorhakt. Geen EQ, compressie en effecten. Nog geen ingewikkelde beat, maar wel een nummer dat al voor 50% staat. Als ik tevreden ben over de basis komen die details later wel. Dat is echt een fijne werkwijze!
 

bombario

Ouwe rot
Lid sinds
9 januari 2004
Berichten
2.563
Locatie
Zwolle

MacGyverGear

๐ŸŽน๐ŸŽท๐ŸŽธ ๐ŸŽค๐Ÿ‘
Lid sinds
22 Maart 2008
Berichten
7.529
Locatie
Omg. Hoorn-Enkhuizen
Tot nu toe nog elke dag wel 'n uur (of meer) bezig met saxen. Gisteren en vandaag in de middag (met goedkeuring van de aanwezige buurvrouwen :D) aan mijn geluiden gewerkt.. opnemen luisteren, editen.. nog meer opnemen.. etc. Ik gebruik een gitaar effect ding (Voice play acoustic van TC) wat eigenlijk prima werkt. Draadloze zender heb ik 2 keer (voor gitaar en sax) en maar 1 ontvanger en FX bak nodig. Best mooie reverbjes ook.. maar meeste draait toch om de delays.. :) Eerder had ik ping pong delays geprogt maar nu heb ik gewoon een mono delay geprobeerd.. klinkt ook best lekker.

 
Laatst gewijzigd:

bombario

Ouwe rot
Lid sinds
9 januari 2004
Berichten
2.563
Locatie
Zwolle
Paul Elstak uit 020 ? Nee toch zeker ?! ;)
Luister de podcast even, heel vermakelijk. De makers kwamen uit Heemstede en Uithoorn en hingen rond in de Amsterdamse housescene ๐Ÿ˜€ Het was een knipoog naar de opkomende gabberscene en Michel de Heij liet hem horen aan Paul Elstak. Die heeft hem toen uitgebracht als nieuwe Euromasters track.

 

bombario

Ouwe rot
Lid sinds
9 januari 2004
Berichten
2.563
Locatie
Zwolle
Ik was een jaar of 15 en in bezit van trainingspak. Deze track stond op de CD "Hollands Hakkรปh". Wat hebben mijn ouders genoten van mijn muzieksmaak destijds.
Herkenbaar. Ik luisterde destijds met plezier naar Thunderdome. Dano, Gizmo, Darkraver.

Ik heb een succesvolle video over FL Studio op YouTube. Daar reageert nu af en toe een puber op. En gisteren kreeg ik de vraag: "Weet uw hoe ik een drillbeat maak." Daar ga ik me nu maar eens in verdiepen, haha.
 
Top