30 Dagen Productiviteit Challenge (discussie)

1. 's Ochtends ben ik op mijn best.
Dit herken ik helemaal, heb dat 3 jaar geleden ook ontdekt bij mezelf en sindsdien begin ik de dag met een uurtje muziek maken, ik was toch altijd al vroeg wakker dus kost geen moeite. En de kinderen zijn erg zelfstandig dus dat geeft gelukkig ruimte:)
 
Hier de afgelopen dagen niks, en er is ook nog geen verbetering. Kan een half uur, drie kwartier op zijn, om wat te eten enzo, en hier op het forum te kijken. ;) Slaap daarna weer uren, het gevoel van extreme moeheid is nog steeds hevig. Volgens de huisarts heeft een enkeling dit, het moet na een week, anderhalf week beter worden. Bloedprikken als het volgende week nog steeds is zoals nu. Ook hoorde ik dat er mensen zijn die eerst geen last hebben, maar pas een week na de prik alsnog de volle mep aan bijwerkingen krijgen. Maar verreweg de meeste mensen hebben geen last, of hooguit lichte klachten die na een paar dagen zijn verdwenen.
Wat je beschrijft klinkt bijna alsof je besmet bent.
En ik dacht al dat ik een uitzondering was omdat ik na beide prikken niet op mijn linkerschouder kon slapen...
Beterschap!
 
En de kinderen zijn erg zelfstandig dus dat geeft gelukkig ruimte:)
Dat is ook heel fijn. Hier zijn ze bijna 10, 12 en 14. Die redden zichzelf prima en dat is echt prettig.

Ben trouwens toch wéér aan een nieuwe track begonnen. Ik schoof onbewust wat op richting deep en organic house en het mocht wel wat synthetischer. Toen hoorde ik een progressive track op YouTube en dacht ik: hoe moeilijk kan het zijn? Dat blijkt dus inderdaad mee te vallen en binnen anderhalf had ik een toffe track staan.

Leerpuntje: een drumkit met een superlange ping pong-delay werkt perfect voor de sfeer. Al sla je alleen maar een closed hihat aan, dan grooved het al. Op die manier beats aankleden is echt leuk.
 
Ik ervaar hier meer 'Kids know how to demolish' .. maar mogelijk dat dat nog verandert.. 8D
Nee, dat blijft altijd zo 😋 Gewoon zorgen dat je een eigen kamer hebt. Dat is mijn strategie.

P.S. Het nummer dat ik gisteren begon schiet al flink op! Ik ben echt verbaasd hoe snel je tracks kunt maken als je knopen doorhakt. Geen EQ, compressie en effecten. Nog geen ingewikkelde beat, maar wel een nummer dat al voor 50% staat. Als ik tevreden ben over de basis komen die details later wel. Dat is echt een fijne werkwijze!
 
Ja door te slopen heb ik een hoop geleerd. :) ik heb 2 meiden, slopen jongens wellicht meer?

Ik heb een sloper en een sloperinnetje hier, maar beide staan hun mannetje als het op slopen aankomt.. :D
 
Tot nu toe nog elke dag wel 'n uur (of meer) bezig met saxen. Gisteren en vandaag in de middag (met goedkeuring van de aanwezige buurvrouwen :D) aan mijn geluiden gewerkt.. opnemen luisteren, editen.. nog meer opnemen.. etc. Ik gebruik een gitaar effect ding (Voice play acoustic van TC) wat eigenlijk prima werkt. Draadloze zender heb ik 2 keer (voor gitaar en sax) en maar 1 ontvanger en FX bak nodig. Best mooie reverbjes ook.. maar meeste draait toch om de delays.. :) Eerder had ik ping pong delays geprogt maar nu heb ik gewoon een mono delay geprobeerd.. klinkt ook best lekker.

 
Laatst gewijzigd:
Paul Elstak uit 020 ? Nee toch zeker ?! ;)
Luister de podcast even, heel vermakelijk. De makers kwamen uit Heemstede en Uithoorn en hingen rond in de Amsterdamse housescene 😀 Het was een knipoog naar de opkomende gabberscene en Michel de Heij liet hem horen aan Paul Elstak. Die heeft hem toen uitgebracht als nieuwe Euromasters track.

 
Die is toch hetzelfde?

Als de definitie van "hetzelfde" is dat het allebei een bak pleurisherrie is: akkoord.

Ik was een jaar of 15 en in bezit van trainingspak. Deze track stond op de CD "Hollands Hakkûh". Wat hebben mijn ouders genoten van mijn muzieksmaak destijds.
 
Ik was een jaar of 15 en in bezit van trainingspak. Deze track stond op de CD "Hollands Hakkûh". Wat hebben mijn ouders genoten van mijn muzieksmaak destijds.
Herkenbaar. Ik luisterde destijds met plezier naar Thunderdome. Dano, Gizmo, Darkraver.

Ik heb een succesvolle video over FL Studio op YouTube. Daar reageert nu af en toe een puber op. En gisteren kreeg ik de vraag: "Weet uw hoe ik een drillbeat maak." Daar ga ik me nu maar eens in verdiepen, haha.
 
Back
Top