• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
    Lukt het inloggen niet meer en krijg je ook geen email als je je wachtwoord probeert te resetten?
    Neem dan even contact met ons op.

ableton live 11

Havelock

I Love Synthesizer Sound!
Lid sinds
2 april 2004
Berichten
1.160
Locatie
Obdam (NL)
Eventuele tip is om met shift ingedrukt een automation point te slepen. Dan gaat het in kleinere stappen.
Dat is hele goeie tip achteraf kende ik deze tip al!
Ik heb het even uit geprobeerd enige wat ik merk is als ik shift ingedrukt hou dat het langzaam gaat en niet snel waar door mikken iets makkelijker gaat!
Maar soms is handmatig invoeren ook makkelijk als daar ook sneltoets voor is.
 

vink

atropos-krans-os
Lid sinds
7 juni 2013
Berichten
2.292
Locatie
in de meest diepteloze stad van dit kale land
Eindelijk! Ik ben benieuwd of library hetzelfde blijft..

de library wordt uitgebreid, ik weet niet welke versie je hebt, maar er komt heel wat bij, je kunt het vinden op de comparison pagina. ik ben niet zo van de libraries, maar ook de Core library is veranderd overigens. ze hebben op elk gebied, of bijna elk gebied, dingen aangepakt, uitgebreid, etc.
 

Ytse

༼ つ ◕_◕ ༽つ
Lid sinds
16 december 2003
Berichten
2.562
Locatie
Rotterdam
Nieuwe RC 11.0b30.

New features and improvements:​

  • Updated the manual.
:)


Zijn die nature devices al ergens te proberen?
 

vink

atropos-krans-os
Lid sinds
7 juni 2013
Berichten
2.292
Locatie
in de meest diepteloze stad van dit kale land
Nieuwe RC 11.0b30.

New features and improvements:​

  • Updated the manual.
:)


Zijn die nature devices al ergens te proberen?

maar een paar. zullen er pas zijn wanneer die uitkomt.

ze gaan wel met een bugfest release, zoals altijd, want het beta programma gaat gewoon door, met nogal issues volgens mij. goed, ik ben begonnen met versie 10, crashfest DAW... uiteindelik zeer stabiel.

lijkt overigens dat 11 wel stabieler is. al. meer dat nog niet alles goed werkt. door-ontwikkeling, zoals bij 10 (die kreeg VST3...).

overigens 10 blijft men ook updaten:


(nooit de beta geprobeerd, van versie 10, volgde het alleen maar om de vooruitgang te zien, heb al wel de 11 suite beta gebruikt.. goeie timing 23 februari voor mij... en live 11 suite is nu veel uitgebreider, met die nature devices, spectral, MPE etc. etc. wordt lekker werken).
 

krautrock1958

Well-known member
Lid sinds
22 september 2016
Berichten
3.643
Locatie
wormerveer
lijkt overigens dat 11 wel stabieler is. al. meer dat nog niet alles goed werkt. door-ontwikkeling, zoals bij 10 (die kreeg VST3...).
Ben ook wel benieuwd hoe het gaat uitpakken maar ik wacht nog wel ff met het installeren van 11, eerst maar ff hier op het forum horen of het een beetje soepel loopt.

en live 11 suite is nu veel uitgebreider, met die nature devices, spectral, MPE etc. etc. wordt lekker werken).
Ja, wat dat betreft zit er veel moois in, ben ook echt benieuwd hoe het MPE gebeuren gaat uitpakken.
Ik heb me nog niet verdiept in dat inspired by nature, de eerste dingen die ik er over lees klinken tof moet ik zeggen.
Comping vind ik ook een hele goede aanvulling, makkelijk als je een paar takes doet voor een opname, zijn ze wel laat mee trouwens; bij Studio One hebben ze dat al weer een hele tijd.
 

vink

atropos-krans-os
Lid sinds
7 juni 2013
Berichten
2.292
Locatie
in de meest diepteloze stad van dit kale land
Ben ook wel benieuwd hoe het gaat uitpakken maar ik wacht nog wel ff met het installeren van 11, eerst maar ff hier op het forum horen of het een beetje soepel loopt.


Ja, wat dat betreft zit er veel moois in, ben ook echt benieuwd hoe het MPE gebeuren gaat uitpakken.
Ik heb me nog niet verdiept in dat inspired by nature, de eerste dingen die ik er over lees klinken tof moet ik zeggen.
Comping vind ik ook een hele goede aanvulling, makkelijk als je een paar takes doet voor een opname, zijn ze wel laat mee trouwens; bij Studio One hebben ze dat al weer een hele tijd.

ik heb de live 11 beta, is vrij stabiel, of gewoonweg stabiel. niet echt songs/tracks in gemaakt nog.
MPE werkt goed, zal wel iets aan moeten verbeteren, maar op centrercode staat het al. (niet alles naar 1 channel én release velocity (dat laatste is géen MPE, maar MPE, zoals roli, controllers hebben die midi 1.x spec herontdekt, mijn novation sl 49 mk2 kan het ook, kwam ik eens bij toeval achter.)
maar MPE werkt simpelweg goed, dat naar 1 channel is altijd een probleem... kan het wel worden.. ik loop er nog niet tegenaan.

de nature devices zijn erg goed, er zitten er nu 4 in.

ze worden gemaakt door dillon bastan, een maker om in de gaten te houden;


er zullen na de release heel wat verbeteringen en toevoegingen komen, zoals altijd. ik ga wel gelijk over. MPE daar werk ik té veel mee, en om dat in ableton te kunnen.. met de push 2... nu ook poly aftertouch via push 2 in live 11...

de spectral effects, erg goed.

veel grote en kleine dingen. sommige dingen vreemd genoeg niet, simpler niet rechtstreeks MPE, ook al op centercode gezet. door mij en wellicht anderen.

comping is idd erg fijn, in cubase kon ik dat al. ik zal comping, denk ik niet veel gebruiken in ableton, maar je weet nooit.. ik gebruik vooral session view, en daaruit maak de arrangement. dat vind ik zelf de meest fijne workflow voor ableton. of waarmee ik ableton naar mijn hand kan zetten. en het levert, elke workflow doet dat, net andere resultaten op.

al kan je ook in een lineaire DAW als cubase, met 'sessie' werken; events/parts.. maar niet zo gekontroleerd.

goed ieder zijn eigen aanpak.

live 11 borduurt verder op de zeer stabiele 10 versie, zoals ik al zei ik ben pas ingestapt bij versie 10, hoeveel crashes ik niet heb gehad... maar op een bepaald moment, nooit meer eigenlik. stabiel.

comping, pfff, ze hebben heel wat toegevoegd. eigenlik vergeet ik steeds de hele lijst...

start overigens veel sneller op, maar het laden van devices gaat even langzaam....
 

krautrock1958

Well-known member
Lid sinds
22 september 2016
Berichten
3.643
Locatie
wormerveer
MPE werkt goed, zal wel iets aan moeten verbeteren, maar op centrercode staat het al. (niet alles naar 1 channel én release velocity (dat laatste is géen MPE, maar MPE, zoals roli, controllers hebben die midi 1.x spec herontdekt, mijn novation sl 49 mk2 kan het ook, kwam ik eens bij toeval achter.)
maar MPE werkt simpelweg goed, dat naar 1 channel is altijd een probleem... kan het wel worden.. ik loop er nog niet tegenaan.
Begrijp ik nou dat je voor MPE nog steeds meerdere channels moet openen, nee toch?
Ik ga er toch van uit dat ikplemented MPE gewoon 1 channel zal zijn voor de verschillende funkties als je met een MPE controller werkt.
Ik heb een SL25 mk 2 maar die kan geen MPE doorgeven, ik bedoel dus echte MPE zoals op die nieuwere controllers die gewoon alle bewegingen van je vingers direct weergeven op een x/y/z as.
Of ik begrijp je verkeerd , dat kan ook natuurlijk.
 

vink

atropos-krans-os
Lid sinds
7 juni 2013
Berichten
2.292
Locatie
in de meest diepteloze stad van dit kale land
Begrijp ik nou dat je voor MPE nog steeds meerdere channels moet openen, nee toch?
Ik ga er toch van uit dat ikplemented MPE gewoon 1 channel zal zijn voor de verschillende funkties als je met een MPE controller werkt.
Ik heb een SL25 mk 2 maar die kan geen MPE doorgeven, ik bedoel dus echte MPE zoals op die nieuwere controllers die gewoon alle bewegingen van je vingers direct weergeven op een x/y/z as.
Of ik begrijp je verkeerd , dat kan ook natuurlijk.

ik heb het maar vluchtig op centercode gelezen, en zelf niet gekontroleerd. MPE heeft 16 channels nodig, kan met minder overigens.
wanneer je met cubase note expression gebruikt wordt ook alles op 1 kanaal gezet, maar alle noten bezitten aparte pitchbend, slide, pressure, velocity, release velocity.
dat is wat nu standaard in live 11 gebeurt, als ik het goed heb begrepen.

maar natuurlik worden alle 16 channels gebruikt. ik kan het niet beter uitdrukken, aangezien ik er zelf geen last van heb, vooral gebruikers van de linnstrument kunnen er last van hebben.
of als je de instelling van je roli seabord (block) verandert..

dus MPE werkt gewoon. geen probleem. alleen je ziet alles in 1 channel, dat moet het zijn, net mijn studio uitgezet. kan het even niet kontroleren. heeft ook zijn grote voordelen, maar de keuze moet er wel zijn, anders loop je soms tegen problemen op, maar wanneer? ik heb er geen last van.

release velocity, toen ik mijn roli seabord block kocht, ontdekte ik zo, roli noemt het lift.
pas later kwam ik erachter dat release velocity niet een onderdeel van MPE is, maar iets wat al in de Midi 1.x spec zit. vrij onbekend, ook bij developers...

mijn sl 49 mk2 kan release velocity values doorgeven. dat is inderdaad géen MPE, maar wel een ekstra expressie. de sl 25 mk2 kan dat denk ik ook. bij toeval ontdekt, een module in voltage modular, die midi uitleest. en er zijn niet veel (soft-)synths die release velocity gebruiken, biotek 2 is b.v. een uitzondering of LION.

het lijkt niet een interessant 'iets', maar wanneer een key released, de snelheid daarmee kun je b.v. een reverb openzetten.. of zoals @Jason31 heel slim bedacht; je laat een oscillator pas ná release klinken, ik weet niet precies hoe hij dat heeft gedaan, wel in vast dynamics vaporizer2, och ja, nu snap ik het weer, maar dat kan volgens mij alleen vaporizer2, de developer heeft dat slim bedacht.

toch, release velocity, gebruik het niet vaak, maar kan tot hele leuke dingen leiden. ik gebruik het niet vaak, meer; weinig MPE synths hebben de release implementatie...

goed. ik heb het ingewikkelder gemaakt dan het is. alhoewel het goed implementeren van MPE, al is het géen rocket science, wanneer je gebruikers ziet, die zowat alle MPE controllers hebben, ook de duurste, briezen over bepaalde implementaties. ik ben de details vergeten... ze hebben wel gelijk... wanneer je b.v. pressure gebruikt en dan loslaat, gaat pressure value omlaag, dat heeft effekt op het geluid, bitwig kan dat kompenseren.

overigens kan ableton dat ook! een speciaal device voor curves, dus dat is heel netjes. curves zijn wel van belang. voor fijn-afstelling.

ik hoop dat ik nu duidelikker ben.
 

Jason31

Bitwigger
Lid sinds
11 Maart 2008
Berichten
736
Locatie
Almere
het lijkt niet een interessant 'iets', maar wanneer een key released, de snelheid daarmee kun je b.v. een reverb openzetten.. of zoals @Jason31 heel slim bedacht; je laat een oscillator pas ná release klinken, ik weet niet precies hoe hij dat heeft gedaan, wel in vast dynamics vaporizer2, och ja, nu snap ik het weer, maar dat kan volgens mij alleen vaporizer2, de developer heeft dat slim bedacht.
Dit was inderdaad in Vaporizer, maar ik denk dat zolang je de lift kan toewijzen aan elk knopje, dit ook mogelijk is in andere synths, ze moeten echter wel MSEG hebben. Leuk dat je erover begint, ik ga hier toch eens wat verder mee experimenteren. ik denk dat het ook mogelijk is in Equator 2.
 

vink

atropos-krans-os
Lid sinds
7 juni 2013
Berichten
2.292
Locatie
in de meest diepteloze stad van dit kale land
Dit was inderdaad in Vaporizer, maar ik denk dat zolang je de lift kan toewijzen aan elk knopje, dit ook mogelijk is in andere synths, ze moeten echter wel MSEG hebben. Leuk dat je erover begint, ik ga hier toch eens wat verder mee experimenteren. ik denk dat het ook mogelijk is in Equator 2.

klopt, ik had even een tunnelvisie. maar een erg goede, hoe noem je het, sja, dat is het woord techniek. ik heb m zelf nog niet gebruikt.
zal ook eens ekspiremteren. wanneer je dat in equator 2 lukt, b.v. leuk voor de MPE thread, met screenshot, hoe je dat doet.

meer technieken waar we van leren, hier, al is dat laatste tijd best veel aanwezig hier, of heb ik nu pas gevonden.

andere threads zijn hier beter voor geschikt.

live 11 suite, wordt voor sounddesign, zeker hoe ik werk een interessant ding. release velicoty zijn ze nog vergeten... maar goed, wanneer een synth daar op reageert, werkt het, ook binnen live 11 suite..

live 11 suite blijft bij mij naast bitwig bestaan, ik werk in anders in lve en anders in bitwig. ze vullen elkaar aan. (en zoals we in een andere thread hebben vastgesteld, een veelheid van mogelikheden (i.e. synths, DAW's, effect plugins) hoeft niet remmen te zijn, kan juist het gebruiken van alle synths versterken, wat je in de ene leert, kun, op een andere wijze toepassen in een andere synth. en het stapelen, hee, van alle technieken...)

terug naar 11 suite! jammer dat Modulat zo prijzig is, zeer prijzig, anders had je globale modulatie mogelikheden, ach ja, het is geen echt gemis. bitwig is er.. al heeft die géen globale modulatie.. of niet zo makkelik.. maar goed dan hebben nog voltage modular. zo zie je maar de veelheid, brengt koncentratie......
 

krautrock1958

Well-known member
Lid sinds
22 september 2016
Berichten
3.643
Locatie
wormerveer
live 11 suite, wordt voor sounddesign, zeker hoe ik werk een interessant ding.

Dat idee heb ik ook maar ik moet zeggen dat al sinds ik met 10 suite bezig ben (na 9 standard) en dan soms wat clips bekijk van bijv Seed to stage of Slynk (om maar een paar te noemen) ik wel meteen zie wat je allemaal kan, zeker ook met Max for live met al die handige devices die in de suite zitten en dan heb ik nog zo ongeveer niets van al die extra free plugins die je ook nog hebt geprobeerd.
All in all wordt Ableton steeds een interessantere daw vind ik.
 

vink

atropos-krans-os
Lid sinds
7 juni 2013
Berichten
2.292
Locatie
in de meest diepteloze stad van dit kale land
Welke zitten er al in? Ik kan er geen vinden.

volgens mij had je ze apart moeten invoegen. downloaden via centercode, als ik het me goed herinner.


dit is iig een overzicht; want morgen...
 
Lid sinds
10 november 2010
Berichten
5.611
Locatie
Homeless Studio
Ik vind het echt een magere update weer.
Die devices zijn gaar en expirimenteel leuk om mee te spelen maar niet iets wat je in je dagelijkse workflow nodig hebt.
Wat dacht je van een fatsoenlijke limiter Ableton? pfff
Leuk dat de sounds geupdate worden maar anders dan mpe/polyAT, comping, midi routing en sequencer verberteringen slaat het helemaal nergens op om dit Ableton 11 te noemen.

Dit is de tweede keer dat ze dit flikken en denk dat ik hierna maar een Mac ga kopen en terug naar Logic migreer of niet meer update.
Stelletje commercieele honden.

Ze hebben deze move moeten maken omdat Ableton een slechte architectuur had betreft midi kanalen en routing.
Alles word in AB10 naar midi kanaal 1 geroute intern en dat heeft zijn beperkingen.
 

vink

atropos-krans-os
Lid sinds
7 juni 2013
Berichten
2.292
Locatie
in de meest diepteloze stad van dit kale land
Ik vind het echt een magere update weer.
Die devices zijn gaar en expirimenteel leuk om mee te spelen maar niet iets wat je in je dagelijkse workflow nodig hebt.
Wat dacht je van een fatsoenlijke limiter Ableton? pfff
Leuk dat de sounds geupdate worden maar anders dan mpe/polyAT, comping, midi routing en sequencer verberteringen slaat het helemaal nergens op om dit Ableton 11 te noemen.

Dit is de tweede keer dat ze dit flikken en denk dat ik hierna maar een Mac ga kopen en terug naar Logic migreer of niet meer update.
Stelletje commercieele honden.

Ze hebben deze move moeten maken omdat Ableton een slechte architectuur had betreft midi kanalen en routing.
Alles word in AB10 naar midi kanaal 1 geroute intern en dat heeft zijn beperkingen.

ik kan je volledig begrijpen, ondanks dat juist voor mij deze update mij heel veel gaat bieden..... die ekspiremtele devices, sja, ik ben er nu al mee bezig, en deze breiden de mogelikheden uit... en MPE.
en meer.

het is zeer persoonlik.

maar ik deel je gevoel, maar reason, cubase, bitwig (de DAW's die ik bezit), doen allemaal hetzelfde. b.v. scaling komt pas in reason 12, terwijl ze een teaser hier voor maakte in december, hoort gewoon bij een update voor reason 11, gratis.

maar ze spreiden allemaal, additionele funktionaliteit uit, per update. over andere DAW's kan ik niet oordelen over hoe ze dit doen, dat volg ik niet. sja, FL studio, wel een beest van een DAW, de updates blijven gratis... niet de instrumenten dacht ik, die er bij komen of wel? goed.

het gaat meer over, het uitspreiden van implementaties. ze hebben gewoon een roadmap, die overigens bij alle zwabbert als een gek, maar nieuwe funkties, of zelfs andere venstertjes (cubase), update!

cubase pro 11 heb ik wel gelijk gekocht, vraag me soms af, of dat nu wel zo nodig was, alhoewel ik werk er wel beter mee, en een aantal dingen die verbeterd of toegevoegd zijn gebruik ik, als je naar het hele pakket kijkt, het valt wat te betwijfelen of het een echt volledige update is, maar spectralayers 7 one krijg je erbij. b.v. dat maakt het wel aantrekkelik, alleen niet voor mij, want heb spectralayers pro 7...

goed terug; ook andere developers doen het, gelukkig niet allemaal. ik probeer van plugins ook juist meestal de developers te kiezen, die of lifetime updates bieden, of een ruim update beleid hebben (al lijkt arturia het net wat anders aan het doen, toch... wellicht blijven er nog gratis updates naar Vx versies... maar in de tijd dat ik arturia spul heb, gratis updates naar nieuwe versies. nu gebroken..).

dat is wel tergend vind ik. al kun je b.v. over arturia zeggen, de v collection wordt wel steeds groter en groter. maar de upgrade prijs is erg vreemd in mijn geval...

goed.

voor mij biedt live 11 suite, veel. over een aantal dingen kun je echt denken, dat moest gewoon een 10.5 zijn, zoals MPE. voor mij, bij elkaar opgeteld, de prijs waard.

toch; het verspreiden van toevoegingen/verbetering over betaalde updates, gggggggrrrrr. het lijkt steeds meer het geval, kan ook zijn; wat kan je nog toevoegen? och, best veul....


EDIT: de WEBSITE staat klaar... nu nog de e-mail.....
 
Laatst gewijzigd:

Furious5

ENOUGH ALREADY!
Lid sinds
19 december 2002
Berichten
3.632
Locatie
Primark City
kan je 10 en 11 naast elkaar gebruiken? ja toch?
 
Top