• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
    Lukt het inloggen niet meer en krijg je ook geen email als je je wachtwoord probeert te resetten?
    Neem dan even contact met ons op.

  • De uitslag van de Synthforum Contest 2020 is bekend!

Behringer RD-6

sms303

WHAT UR WATCHIN'?!?!
Lid sinds
28 Maart 2004
Berichten
3.722
Locatie
Rotterodamus
Nee, alleen start/stop en en tempo vanuit eurorack naar de rd6. Ik was benieuwd of iemand zoiets had geprobeerd met vergelijkbare doosjes, bijvoorbeeld de behringer 303 kloon, en of dat een beetje te doen is.
Als de td3 reageert op sync in en niet alleen op midi dan werkt dat ook op de td3 verwacht ik.

op mn autobots seq's of mc202 met sync in zal het dan ook wel werken.... als ooit alles aangesloten staat ga ik t uitproberen.... :okdan:
 

TMT

Dutch Touch
Lid sinds
7 juni 2004
Berichten
225
Locatie
Den Haag
Ik gebruik helemaal geen sync. Ik maak een sequence in een midi track van Cubase. Vervolgens stuur ik de midi out van mijn geluidskaart naar de midi in van de TD3, puur alleen voor de geluiden. Dit neem ik dan op op een audio spoor. Precies zoals je dat zou doen met een synth zonder ingebouwde sequencer. Een vrij standaard werkwijze. Er komt geen sync of mtc aan te pas omdat ik alleen het geluid wil van de TD3, niet de patronen want die maak ik in Cubase zelf.

Met ieder ander apparaat gaat dat goed, maar met de TD3 loopt het niet goed en heb ik dat sommige tonen net naast de grid vallen, sommige weer op de grid, totaal niet strak en onbruikbaar. Het zijn hele kleine verschuivingen/onstrakheden die je echter wel goed kan zien als je naar de wave file van het audio spoor kijkt.

Ik dacht eerst dat ik een maandagochtend exemplaar had, maar die van mijn broer heeft exact hetzelfde probleem.

De manier van jou (wel sync gebruiken en dan een patroon van de TD3 zelf gebruiken) heb ik ook geprobeerd en daar had ik ook sync problemen. Misschien ligt het aan de combinatie Cubase/TD3?


Heb je al een oplossing?
Heb je de optie ‘use system timestamp’ geactiveerd in cubase?
In de manual van babyface pro fs staat een dergelijk probleem (en de oplossing) beschreven. Lijkt op hetgeen waar jij tegen aan loopt.
’In case of a drift between audio and MIDI, or in case of a fixed deviation (MIDI notes placed close before or behind the right position), the settings in Cubase/Nuendo have to be changed. At the time of print the option ‘Use System Timestamp’ should be activated.’
:beard:
 

barend

Well-known member
Lid sinds
12 februari 2008
Berichten
870
Locatie
Weert
Heb je al een oplossing?
Heb je de optie ‘use system timestamp’ geactiveerd in cubase?
In de manual van babyface pro fs staat een dergelijk probleem (en de oplossing) beschreven. Lijkt op hetgeen waar jij tegen aan loopt.
’In case of a drift between audio and MIDI, or in case of a fixed deviation (MIDI notes placed close before or behind the right position), the settings in Cubase/Nuendo have to be changed. At the time of print the option ‘Use System Timestamp’ should be activated.’
:beard:

Nee, nog niet, na uren en verschillende malen proberen heb ik de moed opgegeven en ga ik er geen tijd meer aan verspillen. Maar dit ga ik vandeweek nog als laatste redmiddel proberen. Bedankt!
 

154

Lid van de week
Lid sinds
30 januari 2007
Berichten
5.104
Locatie
Amsterdam
En hop, Thomann lijkt mn 606 type doorzichtig kikkergroen op de bus te hebben gedaan. Spannend!
 

barend

Well-known member
Lid sinds
12 februari 2008
Berichten
870
Locatie
Weert
Heb je al een oplossing?
Heb je de optie ‘use system timestamp’ geactiveerd in cubase?
In de manual van babyface pro fs staat een dergelijk probleem (en de oplossing) beschreven. Lijkt op hetgeen waar jij tegen aan loopt.
’In case of a drift between audio and MIDI, or in case of a fixed deviation (MIDI notes placed close before or behind the right position), the settings in Cubase/Nuendo have to be changed. At the time of print the option ‘Use System Timestamp’ should be activated.’
:beard:

Ik wou het vandaag nog eens een laatste poging geven met de TD3. Wat een ellende met die sync met de TD3. Ik ben geneigd om hem weer weg te doen.
Ik mijn Cubase 9 is er geen optie use system timestamp. Bij midi port staan er niet die twee dingen die je kan aanvinken zoals hier. Misschien is dat een Windows ding? Ik gebruik alleen Mac.
https://steinberg.help/cubase_pro_a.../setting_up/setting_up_midi_port_setup_r.html
 

154

Lid van de week
Lid sinds
30 januari 2007
Berichten
5.104
Locatie
Amsterdam
De Hulk
 

Attachments

  • FAJYtGXsQxuJ4Bh9HeFEfA.jpg
    FAJYtGXsQxuJ4Bh9HeFEfA.jpg
    71,9 KB · Bekeken: 8

154

Lid van de week
Lid sinds
30 januari 2007
Berichten
5.104
Locatie
Amsterdam
Het is meer een 606 dan mn eerdere Acidlab Drumatix, simpel, wat onbehouwen, niks mis mee. De Acidlab vond ik te netjes, en door alle standaard mods en 808 kick verloor het een beetje de botte charme van het origineel.

De indiv outs maken hem ondanks het hoge preset gehalte toch bruikbaar, denk dat een paar simpele mods(decay kick, snap snare, tuning voor wat dingen) hem wel echt veel goed doen maar dan heb ik het eigenlijk gewoon over de 606 in algemene zin. Wordt het dan niet stiekem een Acidlab? Die vond ik echt een stuk netter klinken, en dat is juist niet de charme van de 606.

Twee opmerkingen:

1. Cosmetisch, het transparante plastic heeft een soort matte finish, wat hem een stuk minder ranzig maakt dan hij had kunnen zijn wat ik een gemiste kans acht. Op foto's is hij echt een stuk meer 80's dan in het echt.
2. De clap is meer 808 dan 110. Hij heeft niet echt die soort galm die de 110 heeft, hij is een stuk droger. Wat hij wel heeft is die Roland kwaliteit, imho de enige clap-familie die echt bruikbaar is, dus het is op zichzelf een prima clap, maar 110? Nee.

Switchen moet ik even proberen zo.

Conclusie? Het is grotendeels exact wat op de verpakking staat, inclusief mijn persoonlijke mening dat de 606 wel echt heel erg preset/simpel is. Elke keer verkoop ik hem, koop hem terug, al dan niet als kloon, om hem vervolgens weer veels te simpel en herkenbaar te vinden om echt in een track te gebruiken. Maar voor deze prijs is dat prima, net als de TD3.
 

Jur

abstract
Lid sinds
27 september 2002
Berichten
423
Locatie
Amsterdam
Het is meer een 606 dan mn eerdere Acidlab Drumatix, simpel, wat onbehouwen, niks mis mee. De Acidlab vond ik te netjes, en door alle standaard mods en 808 kick verloor het een beetje de botte charme van het origineel.

De indiv outs maken hem ondanks het hoge preset gehalte toch bruikbaar, denk dat een paar simpele mods(decay kick, snap snare, tuning voor wat dingen) hem wel echt veel goed doen maar dan heb ik het eigenlijk gewoon over de 606 in algemene zin. Wordt het dan niet stiekem een Acidlab? Die vond ik echt een stuk netter klinken, en dat is juist niet de charme van de 606.

Twee opmerkingen:

1. Cosmetisch, het transparante plastic heeft een soort matte finish, wat hem een stuk minder ranzig maakt dan hij had kunnen zijn wat ik een gemiste kans acht. Op foto's is hij echt een stuk meer 80's dan in het echt.
2. De clap is meer 808 dan 110. Hij heeft niet echt die soort galm die de 110 heeft, hij is een stuk droger. Wat hij wel heeft is die Roland kwaliteit, imho de enige clap-familie die echt bruikbaar is, dus het is op zichzelf een prima clap, maar 110? Nee.

Switchen moet ik even proberen zo.

Conclusie? Het is grotendeels exact wat op de verpakking staat, inclusief mijn persoonlijke mening dat de 606 wel echt heel erg preset/simpel is. Elke keer verkoop ik hem, koop hem terug, al dan niet als kloon, om hem vervolgens weer veels te simpel en herkenbaar te vinden om echt in een track te gebruiken. Maar voor deze prijs is dat prima, net als de TD3.

Top, met de TD3 heb ik ook veel lol gaat dan een goede combi worden. Hij is onderweg uit Duitsland... Ik ben benieuwd
 

olafmol

[EXPANSIONS]
Lid sinds
23 juli 2001
Berichten
8.779
Locatie
Utrecht
Ik wou het vandaag nog eens een laatste poging geven met de TD3. Wat een ellende met die sync met de TD3. Ik ben geneigd om hem weer weg te doen.
Ik mijn Cubase 9 is er geen optie use system timestamp. Bij midi port staan er niet die twee dingen die je kan aanvinken zoals hier. Misschien is dat een Windows ding? Ik gebruik alleen Mac.
https://steinberg.help/cubase_pro_a.../setting_up/setting_up_midi_port_setup_r.html

LOL, die duitse gast die de RD6 probeert te MIDI-syncen met de TD3 krijgt ook hele rare dingen, de TD3 loopt 2 keer zo snel, en dan ineens doet ie het wel goed....naja...voor het geld...
 

barend

Well-known member
Lid sinds
12 februari 2008
Berichten
870
Locatie
Weert
LOL, die duitse gast die de RD6 probeert te MIDI-syncen met de TD3 krijgt ook hele rare dingen, de TD3 loopt 2 keer zo snel, en dan ineens doet ie het wel goed....naja...voor het geld...

Wat ik denk (na veel proberen en frustratie) is dat het aan de combinatie Cubase en TD3 ligt. Als ik de TD3 midi aanstuur via de mijn Jdxi loopt het goed. Cubase naar TD3 gaat fout, en Cubase naar Jdxi en alle andere midi apparaten die ik heb gaat goed, alleen bij de TD3 niet. Ik hoor mensen met andere DAWs die er geen problemen mee hebben. Dus de combinatie TD3 en Cubase heeft gewoon een bug bij de TD3.

Dus de enige manier om mijn TD3 sync te krijgen is om hem eerst aan te sturen via een andere synth en dan pas kan ik er iets mee in Cubase.

Ik hoop voor de RD6 gebruikers dat Behringer dat beter voor elkaar heeft. Voor voorlopig geen Behringer meer in ieder geval...
 

Zoidsity

更多的是更好
Lid sinds
22 januari 2003
Berichten
13.456
Locatie
在一種幻覺
:D Of je stapt af van Cubase.. keuzes, keuzes..
 

154

Lid van de week
Lid sinds
30 januari 2007
Berichten
5.104
Locatie
Amsterdam
Ok switchen kan probleemloos, en onverwacht, je kan cymbal en clap gewoon tegelijk gebruiken. Zelfde pattern maar zelfs ook zelfde step. Top!
 

olafmol

[EXPANSIONS]
Lid sinds
23 juli 2001
Berichten
8.779
Locatie
Utrecht
Wat ik denk (na veel proberen en frustratie) is dat het aan de combinatie Cubase en TD3 ligt. Als ik de TD3 midi aanstuur via de mijn Jdxi loopt het goed. Cubase naar TD3 gaat fout, en Cubase naar Jdxi en alle andere midi apparaten die ik heb gaat goed, alleen bij de TD3 niet. Ik hoor mensen met andere DAWs die er geen problemen mee hebben. Dus de combinatie TD3 en Cubase heeft gewoon een bug bij de TD3.

Dus de enige manier om mijn TD3 sync te krijgen is om hem eerst aan te sturen via een andere synth en dan pas kan ik er iets mee in Cubase.

Ik hoop voor de RD6 gebruikers dat Behringer dat beter voor elkaar heeft. Voor voorlopig geen Behringer meer in ieder geval...

die gast had gewoon alleen de RD6 en de TD3 aan mekaar geknoopt via een rechtstreekse MIDI kabel.... nothing fancy...en toch deed de sync gek.
 

Warius

Well-known member
Lid sinds
2 juli 2017
Berichten
242
Locatie
Dordrecht
Wat een boel gezeik met de Behringer drumcomputers dan zeg. Lekker goedkoop maar een dag problemen elimineren met de midisync, daar zou ik geen zin in hebben.
 

Nap

XVintage lid
Lid sinds
17 januari 2007
Berichten
10.062
Locatie
Den Bosch
Mijn td-3 op USB synct goed, zowel tempo als start/stop.
 
Laatst gewijzigd:
Top