• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
    Lukt het inloggen niet meer en krijg je ook geen email als je je wachtwoord probeert te resetten?
    Neem dan even contact met ons op.

  • De uitslag van de Synthforum Contest 2020 is bekend!

Behringer RD-6

Terracide

Superheld
Lid sinds
2 september 2004
Berichten
565
Locatie
Nederland
Ik hoop voor degene die de 606 kopen dat hij beter synct dan the TD-3. Ik heb veel problemen met midi sync met met mijn TD-3. Mijn broer heeft er ook eentje en die heeft exact dezelfde problemen.
Als ik een sequence in Cubase maak (zonder de TD-3) en de midi afspeel (zonder sync gewoon alleen de midi van Cubase) via de TD-3 en dan de audio weer opneem op een spoor in Cubase dan loopt het net niet helemaal gelijk. Het begint dan wel op het zelfde moment maar per tel verschuift het ietsjes. Sommige tonen vallen precies in de grid en andere weer net erna of ervoor. Er zit geen logica in, dus alles wat opschuiven werkt ook niet.

Zowel via usb en midi heb ik dit zelfde probleem. Als ik exact hetzelfde met andere apparaten doe loopt het wel 100% strak. Ik heb het getest op verschillende computers en met verschillende kabels etc. Erg irritant en de TD-3 wordt zo een beetje onbruikbaar voor mij. Het is mijn eerste ervaring met een Behringer synth, maar ik ben hier wel in teleurgesteld. De sound is goed, maar voor mij geen Behringer meer voorlopig....
Misschien dit de analoge feel? :)

Ik hoop dat de 606 beter is.

Heb je je Midi Timecode (MTC) voor het midikanaal wat je gebruikt aanstaan? Ik gebruik Logic maar ik heb geen enkel probleem met syncen, je moet alleen wel MTC aanzetten.

Kijk ook even hoe je je midiclock heb staan van de TD-3 zelf, die moet je op external zetten.

Sowieso is je werkwijze vreemd, je maakt een sequence.in cubase en speelt dat af. Dat kan maar dat is niet de 'normale' workflow zover er een normaal is. Je maakt je sequences op de td-3 en je synced die met je DAW. Of je maakt de sequences met de behringer software en upload die naar je td-3, die je synced met je DAW. Zoals je hem nu gebruikt is meer als een standaard synth.
Je mist zo een beetje de slide en accent effecten als je een standaard midifile gebruikt lijkt me. Er is geen 'fout' het lijkt me alleen niet de handigste manier.
​​​​​
​​​​
 
Laatst gewijzigd:

kobuz

Well-known member
Lid sinds
11 oktober 2012
Berichten
1.549
Locatie
Eindhoven
Je kan accent en slides gewoon toevoegen door noten te laten overlopen en de velocity boven een bepaalde waarde te zetten :).
 

barend

Well-known member
Lid sinds
12 februari 2008
Berichten
870
Locatie
Weert
Heb je je Midi Timecode (MTC) voor het midikanaal wat je gebruikt aanstaan? Ik gebruik Logic maar ik heb geen enkel probleem met syncen, je moet alleen wel MTC aanzetten.

Kijk ook even hoe je je midiclock heb staan van de TD-3 zelf, die moet je op external zetten.

Sowieso is je werkwijze vreemd, je maakt een sequence.in cubase en speelt dat af. Dat kan maar dat is niet de 'normale' workflow zover er een normaal is. Je maakt je sequences op de td-3 en je synced die met je DAW. Of je maakt de sequences met de behringer software en upload die naar je td-3, die je synced met je DAW. Zoals je hem nu gebruikt is meer als een standaard synth.
Je mist zo een beetje de slide en accent effecten als je een standaard midifile gebruikt lijkt me. Er is geen 'fout' het lijkt me alleen niet de handigste manier.
​​​​​
​​​​

Ik gebruik helemaal geen sync. Ik maak een sequence in een midi track van Cubase. Vervolgens stuur ik de midi out van mijn geluidskaart naar de midi in van de TD3, puur alleen voor de geluiden. Dit neem ik dan op op een audio spoor. Precies zoals je dat zou doen met een synth zonder ingebouwde sequencer. Een vrij standaard werkwijze. Er komt geen sync of mtc aan te pas omdat ik alleen het geluid wil van de TD3, niet de patronen want die maak ik in Cubase zelf.

Met ieder ander apparaat gaat dat goed, maar met de TD3 loopt het niet goed en heb ik dat sommige tonen net naast de grid vallen, sommige weer op de grid, totaal niet strak en onbruikbaar. Het zijn hele kleine verschuivingen/onstrakheden die je echter wel goed kan zien als je naar de wave file van het audio spoor kijkt.

Ik dacht eerst dat ik een maandagochtend exemplaar had, maar die van mijn broer heeft exact hetzelfde probleem.

De manier van jou (wel sync gebruiken en dan een patroon van de TD3 zelf gebruiken) heb ik ook geprobeerd en daar had ik ook sync problemen. Misschien ligt het aan de combinatie Cubase/TD3?
 

Ondineke

Well-known member
Lid sinds
3 Maart 2020
Berichten
86
Locatie
Ernem
Je kan accent en slides gewoon toevoegen door noten te laten overlopen en de velocity boven een bepaalde waarde te zetten :).

Werkt dit ook in FL Studio? Zou echt super zijn, want het extern inprogrammeren van sequences vind ik het grootste nadeel van de TD-3.
 

wavejockey

Well-known member
Lid sinds
16 oktober 2012
Berichten
414
Locatie
A'pen
pas op want MTC is iets anders dan midi clock - het gaat wel over dezelfde kabel/interface maar is anders geformatteerd - er zijn tegenwoordig weinig toestellen die MTC kunnen genereren
 

kobuz

Well-known member
Lid sinds
11 oktober 2012
Berichten
1.549
Locatie
Eindhoven
Was alles maar zo simpel.

Dat is waar, midi heeft me al een hoop kopzorgen gegeven, maar in deze is het vrij simpel. Noten laten overlappen om slides te genereren en de velocity per noot boven een bepaalde waarde (threshold
kan je instellen in de synth editor van Behringer als ik me niet vergis) zetten voor de accenten.
 

barend

Well-known member
Lid sinds
12 februari 2008
Berichten
870
Locatie
Weert
Dat is waar, midi heeft me al een hoop kopzorgen gegeven, maar in deze is het vrij simpel. Noten laten overlappen om slides te genereren en de velocity per noot boven een bepaalde waarde (threshold
kan je instellen in de synth editor van Behringer als ik me niet vergis) zetten voor de accenten.

Ik heb dat zo ook gedaan zoals jij beschrijft met overlappende tonen en velocity. Maar toch klinken de slides en accenten nooit precies hetzelfde als wanneer je een sequens programmeert in de TD3.
 

Toon

Ursa Major
Lid sinds
24 augustus 2002
Berichten
1.990
Locatie
Geel
Ik gebruik helemaal geen sync. Ik maak een sequence in een midi track van Cubase. Vervolgens stuur ik de midi out van mijn geluidskaart naar de midi in van de TD3, puur alleen voor de geluiden. Dit neem ik dan op op een audio spoor. Precies zoals je dat zou doen met een synth zonder ingebouwde sequencer. Een vrij standaard werkwijze. Er komt geen sync of mtc aan te pas omdat ik alleen het geluid wil van de TD3, niet de patronen want die maak ik in Cubase zelf.

Met ieder ander apparaat gaat dat goed, maar met de TD3 loopt het niet goed en heb ik dat sommige tonen net naast de grid vallen, sommige weer op de grid, totaal niet strak en onbruikbaar. Het zijn hele kleine verschuivingen/onstrakheden die je echter wel goed kan zien als je naar de wave file van het audio spoor kijkt.

Ik dacht eerst dat ik een maandagochtend exemplaar had, maar die van mijn broer heeft exact hetzelfde probleem.

Als je via je DAW een noot stuurt op een welbepaaalde tel/grid en je neemt audio op en die komt VOOR die grid, dan kan het volgens mij nooit aan de TD-3 liggen ... als het telkens wat later komt wel maar je geeft ergens aan dat het soms ook voor de grid komt. Dan zou de TD-3 al op voorhand moeten weten wanneer je DAW een note gaat triggeren en zo straf is Behringer nu ook weer niet :D.
 

barend

Well-known member
Lid sinds
12 februari 2008
Berichten
870
Locatie
Weert
Als je via je DAW een noot stuurt op een welbepaaalde tel/grid en je neemt audio op en die komt VOOR die grid, dan kan het volgens mij nooit aan de TD-3 liggen ... als het telkens wat later komt wel maar je geeft ergens aan dat het soms ook voor de grid komt. Dan zou de TD-3 al op voorhand moeten weten wanneer je DAW een note gaat triggeren en zo straf is Behringer nu ook weer niet :D.

Toch heb ik er met geen enkel ander apparaat problemen mee, ik doe exact hetzelfde met andere synths en dan gaat het perfect. Maar met de TD-3 dus niet. Aangezien dat dan de enige variabele is dan moet het wel aan de TD-3 liggen lijkt mij....

Het is trouwens inderdaad ook niet voor de grid zoals ik eerder misschien aangaf, maar op de grid of na de grid, maar niet precies evenveel, verschilt per tel, erg raar en onvoorspelbaar.
Zie foto. De bovenste twee sporen zijn de audio's. Bovenste is the TB-03 middelste is TD-3, onderste is de midi track. Bij de bovenste (TB-03) loopt het veel strakker op de grid (slecht een kleine latency, maar wel regelmaat zodat je het spoor gewoon kan opschuiven).
Bij het tweede spoor (TD-3) zie je goed, dat hij redelijk op de grid begint en vervolgens er ver achter komt. Meestal zit er ook minder regelmaat in dan bij deze foto, dus opschuiven kan ook niet...
 

Attachments

  • TD-3 midi timing issues 1.png
    TD-3 midi timing issues 1.png
    144,5 KB · Bekeken: 8
Laatst gewijzigd:
G

Guest

Guest
Lijkt me een leuk speel bakje voor er bij!
Hoe zit dat met die sync inputs, kun je dat gemakkelijk aansturen met bijvoorbeeld een LFO uit eurorack? Lijkt me leuk om op die manier tempo wisselingen in te programmeren als dat kan.

Ik reageer op deze post, sync inputs staat er toch?
Geen midi inputs:)
 

ProtoHuman

Well-known member
Lid sinds
15 februari 2003
Berichten
6.455
Locatie
Utrecht
Nee, alleen start/stop en en tempo vanuit eurorack naar de rd6. Ik was benieuwd of iemand zoiets had geprobeerd met vergelijkbare doosjes, bijvoorbeeld de behringer 303 kloon, en of dat een beetje te doen is.
 
Top