Verkoopt vinyl nog?

ah, ik snap je punt beter.

Ja, ik ken dj's die op hun flikker kregen van hun labels omdat ze ten overstaan van al hun over-de-dj-boot-meeglurende-fans alleen maar cds draaiden en de platenspelers als cd map tafels gebruikten. Dus daar zit idd wel de bron.
Voor hun is goed geluid en een strak optreden belangrijker dan voor de show met vinyl draaien, het publiek boeit het niet hoe ze het doen, als de muziek maak dansbaar is en ze een poppetje hebben om naar te zwaaien/juichen.
Of mensen wel of niet hun vinyl verkopen moeten ze toch zelf weten, ik heb zelf ook op dat punt gestaan vorig jaar.

Punt is denk ik dat je vinyl niet zo moet verheiligen voor iedereen, alsof je de bijbel verbrandt ofzo. Het is geen religie toch, incl alle aanstelleritus die daarbij hoort ?
De één houdt eraan vast om wat voor reden dan ook, de ander is blij als hij die zooi kwijt is en wat cash heeft.

Tja en tegenwoordig maakt het bijna ook niet meer uit naar welk poppetje ze staan te schreeuwen....namen op de flyer zijn belangrijker voor organisaties.
Blijft nog steeds een feit dat acid en tekkno vnl. op vinyl wordt uitgebracht en gelukkig niet op beatport en dat soort sites verschijnt. Daarbij download het grootste gedeelte van de tegenwoordige mp3j's zijn muziek illegaal via allerlei torrentsites.....hoe kan ik als vinyl junk dan respect hebben voor dat soort conculegga's (concurrenten/collega's). Ik betaal mijn deel ook aan de artiest als ik vinyl aanschaf wat ik fijn vind om hem op die manier te steunen...
 
Als de sentimentele waarde laag is en zij hun gereedschap niet meer kunnen gebruiken, waarom zou je dan 500 kilo aan gereedschap bewaren als je er nog wat geld voor kan krijgen ? Het neemt alleen maar plek in. Dan ben je geen tjappie of whatevah, toch ?

Ik heb nog wat autogereedschap (krikken, motortakel) die gaan ook de deur uit omdat ik amper zelf meer sleutel.

Je moet wel goed gek zijn om bij bijvoorbeeld 3 boekingen per week je eigen draaitafels mee te gaan nemen. Cd's klinken helderder, slaan bijna niet over, zijn lichter qua gewicht, goedkoper om te vervangen/branden, kan je alles draaien wat je maar wilt en zijn nu de standaard op de meeste feesten.

Wees blij dat de underground zich nu weer meer kan onderscheiden door alleen vinyl te draaien. Zonder de mainstream cdj's had dat niet gekund. De één kan niet/amper bestaan zonder de ander ;)

Ik denk dat de underground zich niet onderscheid door met vinyl te draaien maar door alles er omheen zoals 100% tolerance beleid, (ook)andere muziek dan wat de trend is, DIY deco, vrienden die samen de organisatie/deco/dj's live acts, geluidvrouw, barman, en sjouwers zijn.

Ik zie vinyl niet als gereedschap maar meer als een stukje kunst.
Draaitafels zie ik wel als gereedschap.

Vinyl slaat ook bijna nooit over maarja wij gebruiken ook geen gare draaitafels met gare naalden op onze feestjes.
Ergens kan ik het me wel goed voorstellen dat mensen voor gemakkelijker gaan als je 3 keer op een feestje staat in een weekend want dat is de enige echte reden dat cd's gebruikt worden.
Lijkt me dan nog makkelijker om mp3/wav. te gebruiken en dat van af je luie bank dan weer te streamen naar een feest. Met webcam feedback voor de sfeer ;)
Straks is het ook zo dat je een verzoekje niet kan weigeren want je kan het altijd tijdens je set opzoeken op i-net. "Nee sorry heb ik niet" is dan geen goed excuus meer. Dan ben je dus een jukebox geworden :)

Ik lul maar wat natuurlijk maar vind het wel raar dat feest organisaties gaan bepalen waarmee jij gaat draaien. Is het zelfde als tegen een pianist zeggen dat er geen vleugel staat vanavond maar een elektrische piano want dat was makkelijker om op het podium te zetten en uit te versterken.
Dat stemmen elke keer waren we ook zat dus je doet het er maar mee :D

Het is zoals de titel van het album waar chinetti zijn avatar van heeft.

Maar dit was geen vinyl vs the rest of the world topic en ik weet zeker dat die verkochte collecties gewoon weer doorverkocht en gedraaid gaan worden.

Ooit zal het wel stoppen met vinyl maar dan zijn cd's al lang niet meer te krijgen en dan hebben we altijd nog hardware synths om mee te sjouwen.

51_foto1_afbeelding_groot.jpg
 
Vinyl koester ik, Ik ben 20 jaar en ik wil alles nog analoog hebben, vinyls, cassettes, tapes,.. ik vind het iets hebben. Vinyl zaken vind je in overvloed in Antwerpen waar ik nu studeer, zowel zaken die zich specialiseren op oude en nieuwe platen zowel disco, funk, dance, of zowel rock en pop.. om maar een voorbeeld te geven, ik wil je altijd wel een tour geven ;) Ik bestel 90% nog online omdat 90% nog amper vindbaar is, en als je wilt bestellen bij een zaak dan wacht je al snel 3 weken, want die mannen hebben het druk. Maar hey zij bestellen ze toch gewoon vaak van Discogs, dus zelf kan je dat ook doen..

trouwens vinyls zeggen zoveel meer dan cd's, ze zijn zoveel meer unieker en ja dus met oplage. ik vind het hemels als ik bijvoorbeeld de 11de van de maar 300 platen in mn bezit heb van een bepaalde artiest. De cover art alleen al trekt me aan als een magneet. Vinyl platen.. nieuw gedrukte platen, houdt ze eens in het licht.. pareltjes! echt man ga weg met je cd's. En downloaden doe ik al helemaal niet aan mee. Koop toch verdomme je platen. Al luister je muziek online, of lees je een boek online.. het is niet hetzelfde

get back to your roots boys, er is zeker nog een publiek


Mooi gezegd :halleluja
 
ik heb inmiddels voor mijn computer een harddisk gemaakt van vinyl besteld!!
het kost wel wat maar daar heb je dan ook die uniek warme vinyl sound voor terug..
alle gedownloade mp3,s klinken hierop aklsof ze op vinyl geperst zijn!
 
Veel labels weigeren vinyl uit te brengen, en als labels vinyl uit brengen doen ze het vaak alleen bij artiesten met grote naam, zodat zei er zeker van zijn dat het verkoopt... Wat je vaak ook ziet is dat vinyl labels op artiesten jacht gaan, en er alles voor doen om die ene producer met veel animo op het label zien te krijgen... Of een remix te laten doen op een B kant, omdat ze anders bang zijn dat ze het niet verkopen..

groet
 
ik heb inmiddels voor mijn computer een harddisk gemaakt van vinyl besteld!!
het kost wel wat maar daar heb je dan ook die uniek warme vinyl sound voor terug..
alle gedownloade mp3,s klinken hierop aklsof ze op vinyl geperst zijn!

:okdan:
 
Even over 2e hands LPs kopen: ik heb de afgelopen 2 jaar een paar partijen LPs gekocht (1000+).
Het was heel spannend om daar tussen rond te snuffelen: je hebt even je eigen platenzaakje : )
Maar wat ik helaas zie is dat daar meestal veel rommel tussen zit.

Dus ik koop geen partijen meer maar "gericht" 2e hands of liever nieuw.
Want het verrassende is dat er veel aanbod is wat ook nog steeds groeit!
Daarbij is het nieuwe vinyl meestal van goede kwaliteit (180grams) en klinken ze soms beter dan de oudere releases (remastering).

Je zult mij niet horen zeggen dat vinyl beter is maar ik luister het omdat ik het prettiger vindt. Daarbij kom ik steeds meer tot de ontdekking dat hoe beter je geluidssysteem hoe meer je het verschil hoort tussen CD en vinyl.
 
Veel labels weigeren vinyl uit te brengen, en als labels vinyl uit brengen doen ze het vaak alleen bij artiesten met grote naam, zodat zei er zeker van zijn dat het verkoopt... Wat je vaak ook ziet is dat vinyl labels op artiesten jacht gaan, en er alles voor doen om die ene producer met veel animo op het label zien te krijgen... Of een remix te laten doen op een B kant, omdat ze anders bang zijn dat ze het niet verkopen..

Dat labels weigeren om spul op vinyl tel aten uit brengen vind ik echt niet gek, de productie kosten zijn echt hoog vergeleken met die van een CD.

500 ( vaak ook de minimale oplage) lp's persen kost al snel zo rond de 800 euro. Je krijgt er wel iets "exclusiefs" voor, maar 500 exemplaren verkopen van een matig bekende artiest zou ik ook niet zien zitten.
 
Ik kwam deze advertentie zojuist op marktplaats tegen:

VinylTracks zet jouw audiobestanden over op de zwarte schijf, oftewel vinyl. Wij maken het mogelijk om eindelijk je eigen tracks af te spelen op je draaitafel of zelfs in de jukebox.

De door ons geleverde 'dubplates' zijn vergelijkbaar met echt vinyl. De gebruikte materialen zijn even slijtvast als een echte vinylplaat en hebben dezelfde levensduur. Bij onze platen is scratchen dan ook geen probleem. Dit in tegenstelling tot de zgn. acetate die zachter is en slechts een aantal maal afgespeeld kan worden. We leveren zowel 12" – het bekende formaat van de lp of maxi single – en de 7" single voor bijvoorbeeld in de jukebox. Opnames zijn in stereo of - op verzoek - in mono.

Het proces is heel eenvoudig:

1. Kies het gewenste formaat dubplate
2. Upload de audiobestanden via het bestelformulier*
3. Betaal je bestelling met iDEAL, PayPal of bankoverschrijving

(Tekst komt rechtstreeks van hun site http://www.vinyltracks.nl/)
 
Hoe bedoel je?
Het is geen goede draaitafel, maar wel een makkelijke oplossing om alles je pc in te krijgen.
Lijkt mij dat je je muziek door een "behringer" (of elke andere crappy kwaliteits geluidskaart) heen duwt om het digitaal te maken.
Goede draaitafel op de kringloop scoren en dan een goede naald erop.
 
Hoe bedoel je?
Het is geen goede draaitafel, maar wel een makkelijke oplossing om alles je pc in te krijgen.
Lijkt mij dat je je muziek door een "behringer" (of elke andere crappy kwaliteits geluidskaart) heen duwt om het digitaal te maken.
Goede draaitafel op de kringloop scoren en dan een goede naald erop.

Ah op zo'n manier, niet echt geschikt om gewoon standalone als platenspeler te gebruiken dus.
Ga d'r binnenkort toch eens een halen, ongebruikte platenverzameling van m'n vader mee, en genieten.. :okdan:
 
Ik las ergens in dit topic volgens mij dat platenspelers nog steeds zo duur zijn
laatst voor 100 euro een super OEM draaitafel op de kop getikt.
Beter dan technics sl1200's naar mijn mening.

Worden verkocht onder de volgende merken en types, zijn allemaal hetzelfde gebouwd:
Akiyama DJ4000 Acura
American DJ HTD4.5
BST Cleving 4.5K PRO
Citronic PD45
Stanton STR8
Synq XTRM1
Reloop RP6000MK5

Heb ze nu 6 jaar in gebruik, incl op feesten gebruikt, prima spul.
 
De directeur van Record Ind. was vorige week nog op teevee.

Laatste tijd ziet ie de persingen weer toenemen!
 
Mooizo! Ik heb in London een bedrijf gevonden (ben het papiertje even kwijt) dat vinyls voor £.65 per stuk perst. Minimum afname is 300 stuks, en de master disc (dubbelzijdig) kost £180. Voor ongeveer £500 heb je dus 300 vinyl records inclusief sleeve, dat vind ik best goed te doen hoor.
Ik vind vinyl zoveel lekkerder klinken, juist die onzuiverheden maken het gaaf. Als ik ooit eens wat op vinyl zou kunnen uitbrengen.... :D
 
laatst voor 100 euro een super OEM draaitafel op de kop getikt.
Beter dan technics sl1200's naar mijn mening.

Worden verkocht onder de volgende merken en types, zijn allemaal hetzelfde gebouwd:
Akiyama DJ4000 Acura
American DJ HTD4.5
BST Cleving 4.5K PRO
Citronic PD45
Stanton STR8
Synq XTRM1
Reloop RP6000MK5

Heb ze nu 6 jaar in gebruik, incl op feesten gebruikt, prima spul.

Hee niel, ik heb die Citronic PD45.
Nooit per ongeluk op reverse gedrukt met je pols? ze hadden daar geen knoppen moeten zetten imho.
verder wel ok.
 
De directeur van Record Ind. was vorige week nog op teevee.

Laatste tijd ziet ie de persingen weer toenemen!

Hoeveel % is daarvan nog "underground" electronische muziek ... echt niet veel meer.
Ja, bijpersingen van oude meuk als alice cooper, pink floyd, led zeepbelding, michael jackson en nieuw spul van coldplay, muse en weet ik veel wat voor miljoenenpubliek trekkende artiesten met een paar duizend vinyl verzamelaars.

Beetje de omgekeerde wereld he. Eerst werd het vinyl levend gehouden door de vinyl dj scene (house, dnb, techno etc etc) terwijl de majors alleen nog zich volledig op cd's gooide. In die "underground" is nu bijna iedereen gestopt en gaan de majors ineens weer vinyl doen. Welliswaar niet om grote aantallen te verkopen (naar hun begrippen dan) maar genoeg om bedrijven als record industry in zaken te houden (wat een goeie zaak is imo).

Hee niel, ik heb die Citronic PD45.
Nooit per ongeluk op reverse gedrukt met je pols? ze hadden daar geen knoppen moeten zetten imho.
verder wel ok.

Ik heb de omnitronic dd 5250 en ook de citronic pd 45 idd :okdan:
 
laatst voor 100 euro een super OEM draaitafel op de kop getikt.
Beter dan technics sl1200's naar mijn mening.

Worden verkocht onder de volgende merken en types, zijn allemaal hetzelfde gebouwd:
Akiyama DJ4000 Acura
American DJ HTD4.5
BST Cleving 4.5K PRO
Citronic PD45
Stanton STR8
Synq XTRM1
Reloop RP6000MK5

Heb ze nu 6 jaar in gebruik, incl op feesten gebruikt, prima spul.

Eeeuuhmmm... beter in wat??
Kan me niet herinneren ooit iets gemist te hebben qua functionaliteit bij de SL1200's.
 
Back
Top