Bjork's live fratsen

Jupe

Ingeburgerd
Lid sinds
18 juni 2005
Berichten
47
Locatie
Eindhoven
Hey

Ik heb de sinds kort de DVD Live At The Royal Opera van Bjork, en ik heb weer eens gefacineerd zitten kijken naar die mannen die op de achtergrond de muziek verzorgen...ze hebben allerlei supervreemde dingen staan waar ze electonische geluiden uit halen, een of andere bol onder andere...kan iemand me van 1 of meerdere van die dingen vertellen wat ze zijn?
 
Ik zie net ook dat ze 1 van die dingen besturen door hun hand erboven te houden...iemand enig idee wat voor ding dat is?
 
Geen idee, ken de DVD niet. Maar op de gok: een Theremin of Photo-Theremin?
 
Ik heb wat je zei gegoogled en de plaatjes leken er niet op...het zal wel een dergelijk systeem zijn.
Heb je nog meer wilde gokken voor me?
 
Jarre's Laserharp?

Alesis Airsynth/ Airfx?
 
Laserharp...daarheb ik nooit van gehoord, maar het klinkt intrigerend, wat is het?
 
Een Synthex bespeelt met een lasermidicontroller of zo. Gebruikt Jean Michelle Jarre, en lijkt me sterk dat het dat is.
 
Alesis Airsynth, dat is em!
Geweldig!
Zeg..ik heb de Korg Kaoss Pad onlangs aangeschaft, kunnen jullie nog eens wta meer dingen noemen die vallen onder de wazige instrumenten zoals de airsynth en de kaosspad?
 
En meteen nog een vraag...wat is het verschil tussne de alesis airsynth en de alesis airfx?
 
De airsynth is een instrument, de airfx is een effect.
 
Sorry voor mijn ontwetendheid, maar zou ik daar wat meer toelichting op kunnen krijgen? Wat je kun met de fx, wat kun je met de synth?
 
AirFX 'verneukt' input signal, Air synth produceerd zelf geluid wat te beinvloeden is d.m.v. optische filters
 
Oke, dus met de airfx kun je gewoon je eigen instrumenten en bijvoorbeeld zang manipuleren, net zoals met de Kaosspad, en met de Airsynth kun je alleen de 50 geluidedn gebruiken die voorgeprogrammeerd zijn? En zo ja, zijn die geluiden een beetje de moeite waard, en zijn daar door middel van de manipulatie nog veel variaties op te maken?
 
Wow ik heb net op een site de geluiden van Airsynth geluisterd, echt te gek...maar wat ik niet begrijp, hoe kun je daar tonen mee bepalen, en akkoorden mee spelen e.d.?
 
Heb je al eens op de site van Alesis gekeken? Die hebben de handleiding er vast wel op staan.
Lijkt me een hele efficiente manier om bovenstaande vragen beantwoord te krijgen! :)
 
Ja dat leek me ook logisch, maar ik kan op die site niks vinden over de Airsynth, alleen de airfx, en die begin ik al goeg te begrijpen...beetje vreemd ook dat de Airsynth er niet op staat.
 
Airsynth moet je eigenlijk als 'rare geluiden' (ge)bakje zien. Leuk voor rare geluids effecten, maar een mooie strakke melodie-lijn is een stuk lastiger.. Accoorden kun je volges mij helemaal vergeten..

Leuk voor erbij; 't is maar wat je zoekt voor iets.
 
Hm ja...ik ben opzich wel van de rare geluiden...ik ben er nog steeds niet uit of ik nou voor de synth of de fx moet gaan...hoewel ik wel denk dat de fx niet zozeer nodig heb naast kaosspad en dan beter voor de synth kan gaan...maarja de fx zie ik overal te koop staan maar de synth weer nergens.
 
IK zou voor een ander soort synth gaan (bijv. MicroKORG ofzo), daar ben je een stuk flexibeler mee. AirSynth is wel (even) leuk, maar op een gegeven moment lijkt ie me beperkend..

Ach ja, gewoon ergens testen, he ;) (bijv. Feedback Rotterdam, als ze 'm hebben..)
 
Back
Top