SmartBits

hodie mihi cras tibi
Staff member
Lid sinds
3 oktober 2010
Berichten
4.501
Locatie
Nijmegen

Ik had begin dit jaar al het voornemen om deze keer weer met de contest mee te doen, het is alsnog een haastklus geworden. Het idee qua lyrics en zanglijn heb ik al jaren maar een goede muzikale invulling laat nog steeds op zich wachten. Deze keer is het ook nog steeds een soort van schets, later als ik groot ben dan zal het vast wel weer een stuk anders gaan klinken. Maar beter iets insturen dan niets!
Het leek me leuk om me te beperken tot 1 instrument om keuzestress te voorkomen en het minimalistisch te houden. Ik heb gekozen voor de Korg MS-20 omdat dat nu eenmaal mijn favoriete synth is. Ik heb in het nummer een aantal varianten gebruikt die ik in mijn bezit heb:

- Korg MS-20 (vintage Mk-II)
- Arturia Korg MS-20 V VST
- Arturia Korg MS-20 Filter
- Cherry Audio PS-20 VST

(Korg’s eigen MS-20 VST en iPad versie hebben het niet gered tot de uiteindelijk versie)

Omdat ik nog steeds mijn studioruimte niet op orde heb is het qua vocals opnemen ook een beetje improviseren geweest. Opgenomen met de Warm Audio WA-47 zonder plop-scherm en reflectie filter, dus er zit aardig wat "rommel" bij wat er niet uit te editen was. En om iedereen in huis te laten slapen ook redelijk zacht ingezongen.
MIDI werkte ook nog niet dus de echte MS-20 met de hand ingespeeld waarbij vrij duidelijk wordt dat een carrière als toetsenist niet voor mij is weggelegd.
Mix is gedaan op koptelefoon omdat mijn speakers ook nog steeds ergens in een doos zitten.
Maar genoeg disclaimers; zoals gezegd vind ik het belangrijker om gewoon iets in te leveren en mee te doen. Ben benieuwd wat de meningen erover gaan zijn. En uiteraard veel luisterplezier gewenst!

Voor de volledigheid nog even de lyrics:

Where the heart is

Home is where the heart is
So who knows where I'll go
From a rock to a hard place
A road to ruin I rode

I can't find my way back home
I can't find my way back home

Home is where the heart is
So who knows where I'll go
Between the devil and the deep blue sea
The only place I know

Can't find my way back home
I can't find my way back home
Behind the wheel of a getaway car
I'll take the route of a falling star

I've been waiting
I've been yearning
I've been praying
I've been searching

Home is where the heart is
So you'll know where I'll go
I've burned my bridges behind me
But kept the letters you wrote

I can't find my way back home
I can't find my way back home
I can't find my way back home
I can't find my way back home


#HomeIsWhereTheKorgIs
 
Laatst gewijzigd:
Mooie track, mooi ingehouden.
En ook erg tof dat er geen drums inzitten.
Het komt op mij heel oprecht over en is echt een song.

Tof!
 
Deze is zeer zeer mooi. Zo ingetogen. Maar als je de weg naar huis niet weet, moet je eens een paar uurtjes met Gloomy praten. Overal waar ie komt is thuis :) STEM natuurlijk!
 
Helemaal niks op aan te merken, lekker eenvoudig, zang is super, dat zijn voor mij meestal de beste tracks!
 
Laat de disclaimers maar achterwege, dit klinkt echt heel goed. Niets te veel en niets te weinig. Als ik dan toch iets mag noemen, is dat het synthgeluidje dat er op 1:14 bij komt. Het geluid klinkt me íets te clean, en ik zou denk misschien wat doen met panning-automation, om de luisteraar nog wat meer te prikkelen. Maar dat is echt geneuzel op micro-niveau. Het is gewoon een ijzersterke track zo 👍
 
Mooi! Ik hoor een beetje de vroege Depeche Mode hierin, genieten hoor :-)
ietswat gemixt met marilyn manson. Ik hoor er volgens mij wat heart shaped glasses en sweet dreams in, zowel in de stem als in de synths. De vocal misschien iets te hard, maar verder ongelooflijk mooie track zeg :halleluja
 
Dit is wel even wat anders dan je grunts bij the gathering. Lijkt een beetje hetzelfde verhaal als Anathema of Opeth, begonnen met grunts maar vervolgens ook bewijzen dat er een mooie natuurlijke stem achter zit. En deze track is wel echt mijn cup of tea!
 
Lekkere stem heb je toch Bart, da's echt genieten, je stem roept bij mij altijd associaties op met Scott Walker en ook Liam McKahey van de band Cousteau.
Dit is wel een track in een stijl die bij jou hoort, niet erg vrolijk maar wat ingetogen/melacholisch, wel een mooie gevoelige track qua sfeer in ieder geval!
 
Mooi nummer...
Mooi ingezongen...
Beetje die treur/slowpunk, New-wave uit de jaren 80/88 :okdan: 8)
 
Vet gedaan die vocal in de mix, super op de voorgrond zonder dat het storend is. Ook die MS-20 is heel tof, het begeleidende ritme/plucks had net wat spannender gemogen, maar dat is natuurlijk lastig om dan toch het ingetogen karakter te behouden. Pure track!
 
Back
Top