Welk album heb je al 1000 keer gedraaid (en vind je nog steeds mooi)?

Het is moeilijk te kiezen maar deze drie heb ik meer dan 1000 keer grijs gedraaid ...
Sense - Klaus Schulze
Georg Trakl - Klaus Schulze (de lange versie!)
Incantations - Mike Oldfield (de volledige 4 parts)
 
Mag ik trouwens 'België' van het Goede Doel ook nog voordragen? Om de Nederlandse eer hoog te houden...
Nu ik hier over nadenk, ik kan vlot een aantal Belgische bands/artiesten noemen met albums die goed zijn, maar dat gaat met Nederlandse wat moeilijker...


('War' is m'n favoriet, op 17:30)




(één nummer hier, maar het hele album is goed)
 
Nu ik hier over nadenk, ik kan vlot een aantal Belgische bands/artiesten noemen met albums die goed zijn, maar dat gaat met Nederlandse wat moeilijker...
Wat dacht je van Urban Dance Squad? Darryll Ann luisterde ik vroeger ook heel veel en nog steeds wel. En de Osdorp Posse, dat heb ik grijs gedraaid. En Klein Orkest natuurlijk, ook geweldig.
 
Laatst gewijzigd:
Aphex Twin - Selected Ambient Works Vol.II
Polygon Window - Surfing On Sine Waves
Autechre - Incunabula
Autechre - Amber
Boards Of Canada - Music Has The Right To Children
Boards Of Canada - Geogaddi
Biosphere - Substrata/Man With A Movie Camera (dubbel-album)
Jeff Mills - Metrolopis
Plastikman - Consumed

Oh wacht, je zei eentje! Onmogelijke opgave voor mij. Om de paar maanden krijg ik ineens de urge om weer een van bovenstaande albums te checken en ik blijf ze onverminderd mooi vinden en qua magic nemen ze ook niet af voor me. :)
 
Speedy J - Loudboxer
Dat album is te gek inderdaad! Was echt een frisse wind voor mij in technoland toen hij uitkwam. Zijn laatste set op Awakenings afgelopen jaar vind ik ook helemaal te gek. Vet hoe hij die constante spanning zo verfijnd weet vast te houden en een mooie gelaagdheid aan weet te brengen door verschillende tracks te loopen/processen.
 
Dat album is te gek inderdaad! Was echt een frisse wind voor mij in technoland toen hij uitkwam. Zijn laatste set op Awakenings afgelopen jaar vind ik ook helemaal te gek. Vet hoe hij die constante spanning zo verfijnd weet vast te houden en een mooie gelaagdheid aan weet te brengen door verschillende tracks te loopen/processen.

thx inderdaad zalig
zo moet het :D

tja speedy j is er dan ook bij van het prille begin
 
LA Woman - The Doors
Tusk - FleetwoodMac
Selected ambient works- Aphex Twin
Montara - Bobby Hutcherson
Harnessed the Storm - Drexciya
5 - JJ Cale
Mezzanine - Massive Attack
Kapu - Milt Raskin
etc etc etc
 
Ik zet net Connected van Stereo MC's op. Een album dat ik sinds 1992 als minstens 1000 heb gehoord, en nog steeds steengoed vind.

Wat is een album dat jij grijs gedraaid hebt en nog steeds waardeert? Dan luister ik die ook, in elk geval 1 keer 👍
Heb hem gisteren meteen beluisterd toen ik je post last. Had wel eens van de naam Stereo MC's gehoord maar verwarde het in mijn brein altijd met de Audio Bullys haha.
In 1992 was ik vooral bezig met lego-kastelen bouwen dus ben wel benieuwd: Was dit toen een baanbrekend en/of superpopulair album?
 
n 1992 was ik vooral bezig met lego-kastelen bouwen dus ben wel benieuwd: Was dit toen een baanbrekend en/of superpopulair album?
Dit was hun doorbraak-album. Dat mochten ze toen opnemen in dure studio's, met echte muzikanten en een flink budget. Toen werden ze de hele wereld over gesleept en daar werden ze zo beroerd van dat het vervolgens jaren stil bleef. Ze bestaan volgens mij nog wel, maar het zijn geen types voor de entertainment-bizz 😁
 
Royksopp - Junior gaat nooit vervelen hier.
Ja super vette plaat, nog steeds, maar van hun albums heeft The Inevitable End die toch van de troon gestoten, moest er de eerste keren ff aan wennen, maar heerlijke productie.

Verder op mijn lijstje:
Moderat (I, II en III :P)
Moloko - Statues
Red Snapper - Making Bones
Radiohead - OK computer
Magnetic Man

en nog een hoop meer natuurlijk, dit is eerste wat bovenkomt.
 
Toch maar even een beetje realisme: 1000 keer een plaat luisteren is ongeveer 750 uur nonstop luisteren. Stel dat je een plaat twee keer op een dag draait dan heb je nog steeds dus 500 dagen nodig om die 1000 keer te halen. Dat is anderhalf jaar lang elke dag twee keer het zelfde album draaien.

Aangezien iedereen en zijn grootje hier met een top 10 komt vraag ik me echt af waar jullie nog tijd voor andere zaken vandaan halen.
 
R-27704-1284252029.jpeg.jpg
R-40073-1131195651.jpeg.jpg
R-140061-1371837248-9078.jpeg.jpg

R-304835-1341514869-4696.jpeg.jpg
R-331356-1529868205-3729.jpeg.jpg
R-127653-1175340058.jpeg.jpg
 
1000 keer een plaat luisteren is ongeveer 750 uur nonstop luisteren
Die 1000 uur heb ik figuurlijk geïnterpreteerd, as a matter of speech. Ik hou mijn luisteruren in de regel niet zo strikt bij :)

Daarnaast, hoe ouder je bent, hoe meer luisteruren je bij kunt schrijven.
 
Je blijft niet 50 jaar lang dezelfde albums luisteren, tenzij je al 50+ jaar een hardcore beatles fan bent ofzo.
 
Back
Top