Synthesizers en kamerplanten

ProgHead

Gepokt en gemazeld
Lid sinds
26 februari 2019
Berichten
5.622
Locatie
Zeist
De laatste tijd zie ik steeds meer kamerplanten opduiken in video's over synth's. Is dat een trend, en zo ja - wat steekt daarachter? :smeris: :D
 
Ja, dat was mij ook al opgevallen. Beetje om een video een wat groene en organische feel te geven, ofzo?
 
Ik weet niet of het een trend is of wordt maar best wel wat synthesizerfreaks zijn mensen die niet teveel buiten komen en dan compenseert een paar planten in ieder geval een beetje dat gemis aan de vrije natuur en voorziet ze van de nodige zuurstof.
Nou moet je wel oppassen trouwens met wat je in de studio zet, zo hebben vingerplanten de onhebbelijke gewoonte dat zodra je de studio verlaat ze zelf met hun tengels aan de knoppen te gaan zitten en ben je de volgende dag dus al je settings kwijt.
Sommige planten doen het trouwens alleen goed bij bepaalde synthesizers, alleen als je van die ambiënt achtige kille muziek speelt kan je planten die het goed doen op het Noordelijk halfrond neerzetten en als je bijv graag met Westcoast achtige Buchla dingen bezig bent dan zet je bij voorkeur Redwoods neer, zit je meer in de jungle of latin music dan zorg je dat er lianen hangen.
 
Men kopieert elkaars video-esthetiek. De kamerplanten komen van Moog. In demo-videos waarin een instrument van boven wordt getoond, is het een must dat er wat rommeltjes om het apparaat heen liggen. Ik denk dat Knobs dat heeft gepopulariseerd.
 
Men kopieert elkaars video-esthetiek. De kamerplanten komen van Moog. In demo-videos waarin een instrument van boven wordt getoond, is het een must dat er wat rommeltjes om het apparaat heen liggen. Ik denk dat Knobs dat heeft gepopulariseerd.

Heb je een voorbeeld waarop te zien is waarmee dat is begonnen?
 
Ik ken het ook vooral uit de oude Moog video's, die zijn er volgens mij mee begonnen. Op hun beursstands deden ze toen hetzelfde. Is al een flinke tijd aan de gang. Tussendoor is de 'industriele verlaten loods/fabriek' met werkbanken, kapot stucwerk / 'blote' bakstenen, buizen en stalen balken ook gekomen en grotendeels weer gegaan. De cliché getatoeëerde blanke baardmans is momenteel grotendeels ingeruild voor een urban donker meisje geloof ik.
 
Volgens mij waren de Huilende Rappers er vrij vroeg bij:

 
Sommige planten zenden wel bepaalde golfvormen uit dus als je die aansluit op een synthesizer heb je kans dat er muziek uitkomt....kijk maar bij 5.40;

 
Deze 'Hobo' steekt daar ook wel lekker de draak mee, met die Youtube-video esthetiek:


verdomme.. een dikke track gemaakt met een schoen en een zoutvaatje... En ik door de jaren heen maar al die synths en software kopen... Het wordt tijd om een nieuwe hobby te gaan zoeken... :-)
 
Back
Top