Italo/spacesynth in de maak

Calculator Operator

Tel ik na 14 jaar hier als ouwe rot? Vast wel.
Lid sinds
7 juli 2009
Berichten
739
Locatie
Waereldsjtad
Nou, het is alweer even geleden dat ik inspiratie had, zeker voor een stukje italo... Maar dan is hij er nu toch! Hij is nog niet helemaal af maar wel al erg ver. Commentaar wordt altijd gewaardeerd, zowel goede punten als verbeterpunten natuurlijk :)
 

Attachments

  • italo_preview(4).mp3
    11 MB · Bekeken: 113
Zoveel kaas erop kan nooit gezond zijn, maar lekker hoor. :dubbel:
 
Zoveel kaas erop kan nooit gezond zijn, maar lekker hoor. :dubbel:

Er is nog nooit iemand dood gegaan aan een beetje Parmegiano of mozzarella :maffia:

Mooi dat de balans al goed klinkt! Ik zit nog op het punt dat ik het niet meer zo hoor omdat ik de track al te vaak heb gehoord...
 
ik weet niet wat er voor fx op die hats staan maar 't ergert me. (ik luister op de imac) te luid in de mix? De intro heeft teveel saus. Mja misschien teveel saus voor heel de track zelfs :)
Ik luister nu op de adams: de hats zitten steeds links. Heel erg links... Ik vind het knap maar het mist het hartverwarmende dat Italo heeft. Het is een beetje droef, Italo maakt me normaal happy als ik luister.
 
Geen slecht begin:
  • sarrar sample: V
  • FM sounds: V
  • Vlot ritme: V
Maar ik kan me wel vinden in de kritiek van klinkske . Volgens mij heb je gewoon overal wat te veel en te lange reverb op staan. En wanneer je hihats sterk links panned, zorg er dan ook voor dat er een tweede track met hogere geluiden (bv cabasa) uiterst rechts zit. Dit om tegenwerk te bieden. Je hebt ook geopteerd voor vooral TR808 geluiden terwijl Italo meestal met Simmons of LinnDrums gemaakt werd.

Maar desalniettemin kabbelt het al lekker weg. Dus goed bezig :okdan:


:doei:

Danny
 
Je hebt ook geopteerd voor vooral TR808 geluiden terwijl Italo meestal met Simmons of LinnDrums gemaakt werd.
Die 808 zit alleen in de fills, de main drumlijn is (een Arturia-variant van) een LinnDrum.

Ik kan de hi-hats wel wat meer in het midden zetten ja, ik ben er ook niet helemaal tevreden over. Ik denk dat ze wat te hard in de mix zitten gewoon. Reverbtrack kan ook wat minder hard, klopt zeker.
 
Denk dat er al veel ‘goed fout’ is aan de sound (bezijdens de gemaakte puntjes over stereo positionering en fx volume)

Maar ook w.b.t. de eerdere opmerking over de ‘feeling’ - ik zou eerlijk gezegd eens denken over het gebruikte akkoordenschema.
Persoonlijk heb ik wat moeite met een paar wendingen (mineur/majeur?) maar ook is wellicht een verandering van de structuur eens te overwegen - experimenteren met wat variatie liggingen van de akkoorden, en denk misschien ook eens aan een break ergens?
 
Structuur kan ik ook nog eens naar kijken. Ik was aan het denken over een break maar daar had ik nog niet echt de inspiratie voor. Kan ik altijd nog eens naar kijken. Die mineur/majeur-wisseling vond ik zelf juist wel lekker liggen. Beiden akkoorden passen goed bij de rest van het verloop vond ik zo, volgens mij komt zo'n wisseling ook wel vaker voor.
 
Structuur kan ik ook nog eens naar kijken. Ik was aan het denken over een break maar daar had ik nog niet echt de inspiratie voor. Kan ik altijd nog eens naar kijken. Die mineur/majeur-wisseling vond ik zelf juist wel lekker liggen. Beiden akkoorden passen goed bij de rest van het verloop vond ik zo, volgens mij komt zo'n wisseling ook wel vaker voor.

Gewoon lekkah modulereh :W

En misschien nog wat lekkere drumbreak met wat gated reverb op de snare er vlak voor... :D

Ik krijg die beelden van fitnessende 80's mensen niet uit mn hoofd. Misschien moet je je eindmix nog even op cassette bouncen (en terug) voor de vintage finishing touch :beard:
 
Laatst gewijzigd:
HiHats in het midden en wat zachter, wat reverbs op de losse sporen wat zachter, echte 12" maxi-single break erin, en een bounce naar tape. Ik ben benieuwd wat jullie van de veranderingen vinden!
 

Attachments

  • italo_preview(5).mp3
    12,3 MB · Bekeken: 78
Klinkt behoorlijk authentiek nu :halleluja

Die orch hits break halverwege :dubbel:
 
Kan die lelijke reverb op die clap wat beter? Klinkt zo onnatuurlijk. Drums in zijn geheel klinken niet zo. Die open hihat mag wat minder frequent. Er is nu weinig groove. En niks mis met een 808 in Italo. Maar netzoals bij linn samples moet je echt veel moeite doen om dat authentiek te krijgen.

En dit is cheez italo. Niet echt super muzikaal. En ook niet echt space in mijn optiek. Maar ik ben moeilijk qua italo.
 
Hey, ik vind het geen slechte track, maar wordt er ook niet echt warm van, beetje te voorspelbaar voor mij (maar dat is vast ook de bedoeling...). Wat mij wel enigszins stoort is dat eea verzuipt in de reverb, helemaal goed te horen in het beginstuk, dat mag dus een tandje minder.
 
Da's een Linn ja. Maar gortdroog, dat wordt mijns inziens niet altijd gedaan bij italo hoor. Ik heb een compressor gesidechaind op de kick voor de pads en wat andere bijgeluiden, wat gate reverb op de kick en de snare, de clap is wellicht wat overheersend, dat wel. En die synths zijn een beetje meer mijn stijl dan die sfeer die je daar benoemt, dat is nu eenmaal een beetje hoe ik muziek maak... Maar het kan natuurlijk dat je daar niet zo'n fan van bent, ieder zijn smaak natuurlijk.
 
Back
Top