Hét Algemeen Hardstyleproducer-Topic

Hierbij dan de synth lead iets aangepast. Maar het gaat voornamelijk om de kick die ik heb veranderd. Nu dus met sidechain compressie en meer distortion, lekker donker. Op de koptelefoon klinkt het goed(tikje aan het begin even vergeten)


Wat vinden jullie overigens van die melodie? Los van het geluid moet echt nog zoeken naar iets lekkers :)
 

Attachments

  • Phye_Kick&Bass_3xOsc_sidechain.mp3
    1,7 MB · Bekeken: 61
Verbetering van je vorige, maar kan beter. Je kick klinkt erg dof, je hebt totaal geen sublaag, probeer eerst eens een punch te maken met een goede sub eronder zonder fx, ga dan aan de slag met je fx. zonder een goede basis maak je geen goede kick.

En wat je synth betreft, krijg er zo'n kerkhof gevoel bij.. Maar je bent iig goed op weg :D
 
Hierbij dan de synth lead iets aangepast. Maar het gaat voornamelijk om de kick die ik heb veranderd. Nu dus met sidechain compressie en meer distortion, lekker donker. Op de koptelefoon klinkt het goed(tikje aan het begin even vergeten)


Wat vinden jullie overigens van die melodie? Los van het geluid moet echt nog zoeken naar iets lekkers :)

no offense. Het gaat hier voornamelijk om de kick toch. Daar is een ander topic voor.

ontopic: je gaat goed vooruit. het geheel klinkt idd nog erg dof. lees 'variërende hardstyle bassdrum' goed door voor het begin van je kick. Verder ga ik mee met Huisman.
 
@homeboy
Ik zal die 'tok' ook even opnieuw maken. Het was een voortborduursel uit een 3osc kick ritornel die ik via joetoeb had gevolgd. Maar daar is het een gelayerde kick waarbij het laag dus onder de 'tok' zit. Dat was dus in mijn eerste brouwsel mislukt.

@sytam
Ik volg het niet helemaal met de topics er is namelijk in deze al een keer aangehaald om alles onder dit topic te laten vallen. Maar ik heb inderdaad gezien dat de 'variërende Hardstyle ..." en -"lead" topics gewoon verder gaan. Indien gewenst ga ik daar verder.

Ik ga iig weer verder sleutelen en thnx voor de feedback. Zal ook eens kijk of ik erbarm wat vrolijker melodie lijntje voor kan verzinnen of moet de sound gewoon anders?

Wacht sowieso even met de volgende post op bevestiging van sytam.

Cheers
 
@Phye: dat kan ik heel goed begrijpen, er zijn tegenwoordig zoveel topics. Deze topic is meer overkoepelend. Voor experimenten, snippets met de vraag of het 'gecomponeerde' deel goed is, niet of de kwaliteit van de kick, lead oid goed is. Ik zal voor nu je even concentreren op een bepaald element uit een track, bijv. de kick. Als alle elementen ok tot goed zijn dan kunnen (hele/halve) tracks beoordeeld worden. Hoop dat het nu wat duidelijker is. Zo niet, just ask!

Veel plezier met knutselen vandaag!
 
@Phye

je kan heel goed sidechaining gebruiken om ruimte te maken voor je "tok" zodat de bassdrum niet in de weg gaat zitten, wat je ook kan doen is een kleine attack op je sublaag doen.. en EQ uiteraard !!
 
Homeboy Klinkt lekker
Zelf ook weer bezig geweest lead past niet echt bij de kick,
 

Attachments

  • Output_1-2.mp3
    1,7 MB · Bekeken: 58
@Delcone

klinkt best nice, je kick klapt lekker. Zou misschien beetje meer sublaag geven. Voor de rest past je synth er niet echt bij maar dat geef jij zelf ook al aan :D

Ik ben ook ff bezig geweest vandaag, intro en mid bijna klaar kan nog wel beetje opvulling gebruiken denk ik, indeling wordt misschien ook iets anders. Ik ben ff benieuwd naar jullie reactie wat anders en beter kan. Heb de hele zooi in 1x gerendert dus niks aan de uiteindelijke mix gedaan :) Comments welkom :okdan:
 

Attachments

  • Snip 05-12-2010.mp3
    5,5 MB · Bekeken: 53
@Declone

op welke post doel jij ??
Ow ik zie het nu pas ik bedoelde@ kick topic !

Ik moet me meer verdiepen in de accorden en octaven dat weet ik maar dit past er wel bij naar mijn idee!
Check nu je nieuwe post idd hij is lekker krachtig! ik zou het wel als intro/midintro houden want dan zit er een heerlijke drive in !
 

Attachments

  • prev Delcone.mp3
    1,7 MB · Bekeken: 52
Laatst gewijzigd:
Ik ben ook ff bezig geweest vandaag, intro en mid bijna klaar kan nog wel beetje opvulling gebruiken denk ik, indeling wordt misschien ook iets anders. Ik ben ff benieuwd naar jullie reactie wat anders en beter kan. Heb de hele zooi in 1x gerendert dus niks aan de uiteindelijke mix gedaan :) Comments welkom :okdan:

Er zit zoveel in waar ik jaloers op ben!! ;) Die bas op het eind is ook super lekker! Echter klinkt alles nog alsof het op dezelfde velocity zit. Je heb echt wat lekkere effecten/Whooomp geluiden (weet geen benaming daarvoor) waarvan ik het prettiger zou vinden als je die op links of rechts zou pannen. Ook de snare roffels iets meer laten leven door wat met fading(volume) te doen of meer gebruik maken van het stereo veld. Ook hoor je het hergebruik van patterns(vermoed ik) nu.

Maar dit komt misschien allemaal nog bij het afmixen. Ik ben erg benieuwd! De ingredienten zijn er, nu het nummer afmaken + iets meer spanningsboog.

Overigens geef ik het zelf vandaag even op. Moet weer even van scratch beginnen.
 
Laatst gewijzigd:
@Declone

Dit is ook een intro en mid, bedoeling was ook om een beetje drive te creëren..

@Phye

Thnx voor je feedback dude, de bedoeling is om eerst alles een beetje op te bouwen tot aan de break, dan ga ik pas meer gebruik maken van het stereo veld, dus panning, fading etc. komt nog. En de patterns heb ik idd hergebruikt, maar die verander ik nog voor wat meer afwisseling met korte breaks etc. Nogmaals thnx voor je feedback, op een gegeven moment zie je door de bomen het bos niet meer, zo weet je waar je nog ff weer op moet letten :D

Gewoon doorgaan, oefening baart kunst :okdan:
 
@Declone

ff terug op jouw laatste post, dat octaven en accorden gedoe snap ik ook nog de ballen niet van. Maar het past idd beter dan de vorige toonhoogte.. Doe alles nog op gehoor :P
 
Dit bedoel ik inderdaad. Je geeft aan dit niet met Kontakt te hebben gedaan, waarmee dan wel? Krijg het nog steeds niet voor elkaar in Kontakt...

Conclusie volgens mij was dus dat dit een 'Stutter' effect is. Wat je in prinicpe kan maken met de hand of dus met de FL studio Granulizer. Maar je had Cubase geloof ik.

Er is een mooie gratis* VST van dBlue, die heet Stretch.
http://illformed.org/plugins/

Hier zie je hem in gebruik met Ableton, maar moet ook werken in Cubase ga ik van uit.


Maar dit had je ook zelf kunnen googlen ;) ik hoop dat je er wat aan hebt.


*naar horen zeggen, er wordt gerefereerd aan 'Free ware'.
 
Laatst gewijzigd:
@Declone
Van beide snips vind ik de eerste het best. Die lead synth klinkt ook erg 'mainstream' m.a.w. goed gelukt ;) Weet niet zo goed hoe ik het moet noemen maar het subtiele geluidje waar het mee begint lijkt net een iets andere toon dan de 'main' lead (of andersom). Daarom vind ik de overgang naar de lead niet zo lekker (kan ook komen door de detune van de lead). Misschien een andere noot uit het akkoord van de lead.

De kick, vind ik wat droog met name de bass die je volgens mij ook nog eens pitched hoor ik bijna niet. (even simpele iPhone oordoppies op mijn werk) Maar mag evengoed wel veel ronder.

Waar ik zelf mee zit te spelen is: Om i.p.v. meteen een kick eerst even een snare te gebruiken om zo'n intro mee op te bouwen. Ook al is het gewoon een snip.
Dus eerst laat je die melo starten, daarna een snare meekomen en dan (kort brake-je) BAM BAM BAM, de kick erin. Zo hoor je aan het contrast of je kick sterk genoeg is om de snare aan te vullen.

...my 2-cents.

@Homeboy
Had nog even jouw stukje via mijn iPhone in de auto geluisterd(auto installatie, niet het mono speakertje van de telefoon..). Alle geluiden klinken echt vet hoor, heel netjes! Maar misschien iets té netjes... Alles klinkt zeg maar perfect op zichzelf. Misschien mogen de frequenties elkaar iets meer overlappen of in ieder geval dat het geheel meer is dan de som der delen zeg maar. Maar daar komt het punt weer dat je het nog moet afmixen.
Wil graag van je leren hoe je al je ingredienten tot stand brengt ;) met name de stabs/screeches. De kick help je me al mee natuurlijk.
 
Laatst gewijzigd:
Back
Top