Elektron Octatrack

Op Gearjunkies:
...And here it is, the first picture from the Elektron Octatrack, sampler and sequencer all in one.

http://www.gearjunkies.com/news_info.php?news_id=4910

attachment.php
 

Attachments

  • Schermafbeelding 2010-03-24 om 10.56.34.png
    Schermafbeelding 2010-03-24 om 10.56.34.png
    365,8 KB · Bekeken: 134
Last edited by a moderator:
Vergelijking met Spectralis slaat idd. nergens op.
Die heeft een VA synthese waar bijna niks anders digitaals aan kan tippen. En daarnaast ook een echt analoog beest aan boord. (ja, ik ben een fanboy qua Specky sound maar hij heeft ook een draak van een interface... )
Sampling is juist onderbelicht op een Specky; je kunt niet eens finetune'n. Is echt alleen bedoelt voor one-shot drum samples voor langs je synth-lijnen, zeg maar als bijgerecht.

Volgens mij gaat het op deze Elektron machine vooral om loopsampling en live bewerking daarvan, of heb ik het mis?

Ik bedoel dus; soundwise is het een wereld van verschil, en qua concept ook nog 's.
Terwijl een "quick glance" langs de specs misschien doet denken dat er overeenkomsten zijn; je kunt met beide samplen en ze hebben beide een interne sequencer. Maar daar houdt de vergelijking dan ook meteen weer op. Als je op die tour vergelijkt is dit ook vergelijkbaar met een MPC :D
 
Single sounds can be molded into any shape or form. The static nature of samples is finally a thing of the past.

Single sounds zijn dus ook te gebruiken volgens de website van Elektron. Maar of deze uitgebreide sampling mogelijkheden geven als layering, ADSR, heb ik nergens gelezen nog.

Weet iemand meer over de kwaliteit van de effecten op Elektron machines?

Bijvoorbeeld reverbs of compressors, die effecten op de AKAI MPC zijn vrij beperkt en de reverb vind ik zelf slecht te gebruiken. Zijn deze op Elektron machines wel goed bruikbaar?
 
Een van de weinige dingen die ik nog met mn monomachine doe is geluid door de effecten routen. :P
 
Hi there Daniel,
Just out of curiousity, when are we getting to see some more news about octatrack?>>>>


OT, we are nearing more public info soon ,, I know, Im keeping you on the bbq here :) daniel On 2010-09-15 19.01,


Bovenstaande is gekopieerd uit e mail uitwisseling tussen iemand van de support @ Elektron HQ.. Als we hem moeten geloven komt er dus snel nieuws aan, de OT staan nog steeds op Q4
 
Ik was eerst best enthousiast maar hoe meer ik ervan zie, hoe meer ik me afvraag wat brengt dit ding nou echt? Ik vind het allemaal niet zo bijzonder en het ziet er ook niet echt gebruiksvriendelijk uit. + waar is dat mooie elektron design gebleven?
 
Voor zover ik weet zijn deze demo's gemaakt met een octatrack waarvan het OS nog niet helemaal klaar is.

Verder zijn de samples ook niet erg dik ofzo.

Doc, stel je voor, een geheugenkaart van een paar gig waar je samples op kunt zetten, timestretchen zonder de lengte te veranderen, met de fader tussen 2 verschillende filter en effecten instellingen interpoleren..
2 stereo inputs om van te samplen en effecten overheen pleuren.., ik denk dattie erg vet gaat worden icm met de MD en MnM

Een dikke ja voor Boelie :D
 
ja ook voor mij ;D ik zou hem ook willen gebruiken om 2 externe synths aan te sturen. ik hoop dat die sequencer fijn werkt. ik heb geen ervaring met elektron spullen. k werk momenteel wel eens met een mpc.. dat gaat opzich wel, maar k hoop dat deze hem kan vervangen.
 
Ik denk dat je eens de monomachine moet checken , deze heeft naast de 6 sporen monosynth ook 6 tracks midi sequencers erin zitten.. Erg koel!
Deze midi tracks kunnen dus naast de 6 monomachines simultaan gebruikt worden.., ook kun je het parameterlock principe op 4 vrij toe te wijzen midi CC's toepassen per track check eens op de elektrron site..
 
dit is toch alles wat ik heb gewild!!
verschillende tracklengths, signature en mogelijkheid alle trigs te verschuiven.
fuck..
 
Ik vind de sequencer van de machinedrum en de monomachine al aardig dik.
Maar die van de octatrack is echt stukken verbeterd.. Ik mis bij de machinedrum vooral de triggerless trigs, iets dat de octa dus wél weer heeft..

Mensen met een bv. een modular gaan hier ook erg blij mee zijn, sequencen vanaf de octa, pattern opnemen in de octa en deze weer helemaal veranderen, timestretchen etc etc.
Verder blijkt dat de midisequencer van de octa nog meer uitgebreid is , 2 paginas CC locks ( 8 verschillende per track?) 3 lfo's, 8 tracks.. hmm..

Mag van mij weer snel een week voorbij gaan..
 
Laatst gewijzigd:
Ja, maar er is nog steeds geen nieuws wanneer hij nou ECHT komt.... Dit is echt wel iets waar ik heel erg veel plezier van gaat hebben. Tis nog even klooien met die korg ESsies...
 
Back
Top