Loveparade 2010 GAAT DOOR !!!

Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Was het echt zon ongeorganiseerd zooitje zoals je wel meer leest op andere sites?

mmm Als je het zo bekijkt wel ja. ik ging om half 10 weg maar ik heb niets vreemds gezien. Ik ben ook niet overal geweest een beetje blijven hangen bij een goeie technocar.
 
mensen moet eerst gaan duwen om verdrukt te worden, "the itch to party" samen met de speed die binnenkwam tijdens het wachten in de tunnel, was voor een aantal waarschijnlijk voldoende enthousiasme om te gaan "voordringen" dan krijg je een ketting reactie en breekt de hel los..... je zal er maar stann.......
 
Man hou je bek even.....een klein beetje stilstaan bij wat er gebeurt is kan ook nog......
 
Laatst gewijzigd:
Is toch verschrikkelijk of niet dan? waarom zou je er niet over mogen discussieren? en waarom gelijk zo'n grote mond? ff normaal doen hoor.....
 
mensen moet eerst gaan duwen om verdrukt te worden, "the itch to party" samen met de speed die binnenkwam tijdens het wachten in de tunnel, was voor een aantal waarschijnlijk voldoende enthousiasme om te gaan "voordringen" dan krijg je een ketting reactie en breekt de hel los..... je zal er maar stann.......
Zo simpel ligt dat niet. Zo'n mensenmassa komt om meerdere redenen in beweging, bovendien ging die ook nog heen en weer.
Het is een logistieke fout omdat men niet berekend was op zoveel bezoekers en de tunnel aan het einde af te sluiten i.p.v. aan het begin. En waarom überhaupt zo'n massa in een tunnel sturen (tegelijkertijd). Onderzoek zal moeten uitwijzen wat exact de oorzaak van deze tragedie was. Inmiddels ook bekend dat er een nederlander onder de doden is.

Triest.
 
Laten we i.d.d. maar even afwachten, maar was die tunnel aan de festival kant afgesloten dan? dat is toch vragen om problemen?
 
@Raphie:
Laatst gewijzigd door brz; Vandaag om 11:11. Reden: @6trak

Jouw post zat er net tussen...dus sorry dat het leek alsof ik tegen jou typte, maar het was tegen die hork 6 trak.
 
ah ok. respect is wel op z'n plaats i.d.d.
Even los van alle sentimenten is dit natuurlijk wel een verschikkelijk gegeven om zo (uiteindelijk) aan je einde te komen door vertrapt te worden, moet je voorstellen het moment van je evenwicht verliezen, tot het einde, onmenselijk.....
 
was het maar niet doorgegaan.
sicke shit.... :(
 
Als je dat leest van 342 gewonden dan moet dat echt een hel geweest zijn in die tunnel, waar ik met mn hoofd niet bij kan is waarom je een terrein waar 500.000 man op kunnen afhuurt voor de loveparade.
 
Ik ben net thuisgekomen en was getuige van de paniek in de tunnel. Zoals ik het heb meegemaakt licht alle schuld bij de organisatie. We werden door iedereen toegelaten, zijn door 2 checkpoints gekomen en éénmaal aangekomen in de tunnel kwamen we er achter dat de hekken waren dichtgegooid.

Er was één noodtrap waar men één voor één omhoog kon klimmen. Voor de genen die door de tunnel zijn gekomen, wij stonden bij het huisje/keet en zagen ons gedwongen om via het dak omhoog te klimmen. (je kan dit zien op diverse foto's)
Toen ik 5 meter van het huisje stond brak er paniek uit omdat de stroom mensen bleef komen maar nergens heen kon. (lekker in een tunnel)

Mensen klommen omhoog op het dranghek voor het huisje, met bebloede handen en benen als gevolg. Toen het hek instortte klommen mensen omhoog via elektriciteitskabels. Er waren ook mensen die vielen...
Ik kon mij nog net afzetten op het kapotte hek en ben omhoog getrokken door 2 feestgangers.
Eenmaal op het dak van het huisje een kort moment van opluchting maar daarna weer paniek. Iedereen klom op het dak en iedereen wou via één noodladder en kabels omhoogklimmen. Ook hier veel paniek en mensen die het echt in hun broek hadden gedaan.
Ik kon omhoogklimmen en ben door 2 agenten omhoog getild. al mijn 5 maten hebben het godzijdank ook gered.

Eenmaal boven gekomen vol adrenaline en een lange snee in mijn been zie ik een festivalterrein met zeeën van ruimte....
 
Dus ze gooiden aan één kant de deur dicht en aan de andere kant lieten ze steeds maar nieuwe mensen binnen? Dan is het zeker een fout van de organisatie.

Ik heb wel vaker commerciele feesten meegemaakt met een verschrikkelijk slecht geregelde toegang. Bladerunner in Groningen was toen verreweg het ergste, best netjes van het publiek dat toen niemand dood is gegaan zal ik maar zeggen.

Kan me ook nog een filmpje herinneren van vorig jaar van een feest in een tunnel in Amsterdam waarbij de toegang op een gegeven moment bestormd werd. Eigenlijk gewoon weer mazzel gehad.

Misschien een goede les voor een hoop organisaties dat het een goed idee is dat je er voor zorgt dat iedereen zo snel mogelijk binnen is?

Ook hier veel paniek en mensen die het echt in hun broek hadden gedaan

=(
 
Ik ben net thuisgekomen en was getuige van de paniek in de tunnel.
Mag je blij mee zijn David. Zo te lezen heb je het allemaal vlak voor je ogen zien gebeuren.

Bij een groot evenement als dit, is het imo sowieso niet slim om de ingang direct ook als uitgang te gebruiken. Dit zeker als er verlengde (over)volgeladen treinen worden ingezet.

De wet van grote getallen is vaak van toepassing tijdens grote evenementen. Bijv. de jaarlijkse bedevaart in Mekka met zo'n 2miljoen bezoekers. Elk jaar overlijden 50-150 personen. Vaak door hoge leeftijd en/of zwakke gezondheid.

Ooit ben ik uit met Feyenoord naar Monchen Gladbach voor een UEFA-cup wedstrijd geweest. In Nederland heb je dat het uitpubliek voor minimaal 45min. in het vak wordt vastgehouden. Het thuispubliek is namelijk dan zo goed als weg. In Duitsland werden we amper een kwartier na het eindsignaal het vak uitgelaten. Het stadion lag zo'n 10min. van het parkeerterrein af. Dus logischerwijs kon je al aannemen dat niet alle thusbezoekers van het terrein af waren.....

DAMN... wat ik onderweg naar de bus allemaal heb zien gebeuren snap ik nu nog niet helemaal ....
Als anti-held was ik wel als één van de eerste in de bus

Misschien een goede les voor een hoop organisaties dat het een goed idee is dat je er voor zorgt dat iedereen zo snel mogelijk binnen is?
Dit is vrijwel onmogelijk doordat er geen grip op de toestroom is. Ondanks dat er een aanvangstijd is zal niet iedereen op hetzelfde tijdstip aankomen. Het is verstandiger om voor tussentijds vertrekkend publiek een eigen uitgang te hebben, men loopt elkaar dan niet in de weg
 
Ik denk niet dat je Mekka moet gaan vergelijken met de Loveparade. In Mekka moet iedereen echt naar één specifieke plek, namelijk binnen een steenworp afstand van die rots, terwijl zo'n eindfeest altijd over een redelijk groot gebied verspreid is. Ook is die moskee ook weer honderden jaren oud, en niet echt gebouwd op zoveel mensen. Voor de Loveparade kun je een terrein uitzoeken wat het beste past.

Heb een paar keer al gezien dat organisaties de deur te laat open gooiden of veel te weinig mensen neergezet hadden om te fouilleren, en bijna altijd zat het op het randje van de pleuris uitbreken. Gebeurt dat met tien tot honderd keer zo veel mensen, krijg je dit soort taferelen.

Nogmaals, als de entree goed geregeld was, was er niks aan de hand geweest. Dit was niet de eerste Loveparade met zoveel bezoekers.
 
Dance Valley was ook zo iets 'n aantal jaartjes terug. Ik was toen ook net op tijd weg... geloof dat wij het hek om duwde en er na ons vele volgden. Dat was maar goed ook. Toen we eenmaal op de camping waren zagen we overal lichtjes en sirenes... mensen waren onderkoeld en noem maar op.

Het is vaak het probleem dat de mensen die op dit soort feesten af komt als voetbal hooligans behandelt word.... tjah, je komt toch om te feesten en niet om te rellen. Maar da snappen de meeste organisatoren nie zo goed. Of hun wel, maar het bedrijf dat security doet niet. Die nemen allemaal hun ex-politie hondje mee naar het werk.

Dood zonde zo iets....... zo blijkt maar weer, al zien we ons zelf niet als kudde dieren, we worden wel zo behandeld.
 
Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Back
Top