hiphop/hardcore: Het leven in een hardcore-wereld

boyd

Ballenbreker
Lid sinds
2 juni 2009
Berichten
71
Locatie
Eindhoven
Persoonlijk vind ik m best goed gelukt, maar hij is nog niet helemaal af. De synth moet iets sterker worden, ik ben nog niet helemaal tevreden over alle overgangen en het einde moet nog gemaakt worden.
Toch: vinden jullie het wat?

De kick heb ik zelf gemaakt met absynth en wat fx en de vocalen zelf ingesproken.

http://soundcloud.com/boy-d-1/leven-in-een-hardcore-wereld
 
Om te beginnen zowaar originaliteit bij een hardcore nummer. Ik ben weliswaar niet zo op de hoogte van het genre, maar hardcore samen met rap en dan nog wel nederlandstalig komt niet vaak voor. Ik hoor het voor het eerst. Een compliment.

Maar dat wil niet zeggen dat ik het ook mooi vind. Dit soort teksten heeft ook mijn voorkeur niet. Zeker nu het nederlands is valt het meer op dat het veelal schuttingtaal is en dat maakt het allemaal weer erg plat. Spitsvondigheid is denk ik teveel gevraagd, maar het is wel krachtiger.

De tekst is ook regelmatig niet te verstaan en wordt teveel overstemd door de snoeiharde kick. Qua muziek vind ik het eentonig en erg vierkant. (maar goed dat laatste hoort natuurlijk)

Paul
 
Je hebt wel een beetje gelijk over de tekst taurus. Echter, in deze scene moet je denk ik wel met schuttingtaal of een nummer over hardcore komen wil je er rap in gooien. Nummer over liefde zal slecht scoren denk ik, maar is natuurlijk ook geen reden daarnaar te kijken.

Over de toonhoogtes: ik moet idd nog wat aanpassingen doen. Ik ben nog niet helemaal tevreden ermee, maar nu ik hem weer terug hoor denk ik dat ik een hele andere synth achter die kick ga plakken.
 
Boyd,

Ik zeg niet dat je het over "de liefde" moet hebben, maar ik bedoel dat dingen krachtiger overkomen als je het minder plat zegt. Dat is overigens niet eenvoudig.

Paul
 
"...die niet weten wat muziek is"

tja,

dat zegt een vocal die ongelooflijk a-muzikaal in een track gepropt zit
 
Heb je idd gelijk in.
Het komt dan wat minder boers over.
Maar dit is ook meer een try out, als in; zie ik er zelf brood in?
Ik denk dat, om te voorkomen dat de kicks de vocals overstemmen, het missch beter is de vocals in de eindmix pas erin te zetten, in een project waar ik de instrumenten ed al in wav heb omgezet.
 
Ik zal de boel lekker vet compressen!! dikke vette sidechaining! Geen hardcore iemand hier btw! maar vink altijd wel lekker vuig bij dit soort muziek! Dat zuigende pompende effect!!! whooom whooom whooom...... keap it up!
 
Deed me enigszins denken aan m'n 60 Second Wipeout CD van Atari Teenage Riot maar dan in het NL. Tja... Ik zou ns gewoon een goeie harde tekst schrijven i.p.v. dat gefok, gekut en gegvd want hiermee interesseer je alleen rebelse 15-jarige petjes. Combo is zeker wel origineel dus vooral doorgaan zou ik zegge...
 
Fuck alles:?:?:?

Nou weet ik r niet heel erg veel van,.. ik bedoel,.. ik heb me qua fucking vrij eenzijdig bezig gehouden,.
Alleen meisjes bedoel ik dus,..
Maar nou kan ik me zo indenken,.. dat er gewoon bepaalde dingen zijn die je gewoon niet kunt fucken,.. Hoe hardcore je ook bent!!!!
Neem nou een gespannen muizenval,.. als je die probeert te fucken fuckt ie jou tien keer zo hard,..
Of een leeuw in de dierentuin door de tralies heen,.. da wordt niks!
Of een volle fluitketel onder stoom,.. da's nou ook niet iets wat je zo 123 gaat proberen te fucken!,.. En zo kan ik nog vast wel 1 of twee dingetjes verzinnen die vrijwel onfuckbaar zijn.
Ik zou dat even aanpassen!
 
De tekst klinkt een beetje alsof ie gewoon wordt voorgelezen, en is slecht verstaanbaar.
Daar zou ik zeker meer aandacht aan gaan besteden als ik jou was.
 
Back
Top