Roland jx8p

De JX8P is in tegenstelling tot de JX-10 wel via sysex te tweaken!

Ik heb er eentje gehad en kon met behulp van m'n Kenton Spin Doctor alle parameters realtime aansturen. Volgens mij kun je op de site van Kenton de file daarvoor downloaden.

Er komt hier binnenkort weer een JX8P aan en de Spin doctor heeft bij mij een upgrade gemaakt naar een Kenton controlfreak.

Waarom de JX8P wel op deze manier aangestuurd kan worden en de JX10P niet vindt ik wat vreemd, het weerhoud mij er in elk geval van om een JX10P te kopen.
Weest niet bevreesd.. de JX-10 is wel degelijk real-time te tweaken.

Ik heb speciaal voor deze situatie een post gedaan in deze thread : https://www.synthforum.nl/forums/showthread.php?t=113602&highlight=spindoctor

:)

Mja, het blijft slordig van Roland. Als de JX-10 het 'vlagschip' moet zijn die de JX3/8 P moet doen verbleken, dan hebben ze daar wat midi betreft flink in gefaald! Gelukkig zijn er mensen (zoals C. Fraser) die het er niet bij laten zitten en zelf een Rom-chip herschrijven :P ook daar heeft Roland w.m.b. weer gefaald, die hadden zij moeten maken als goedmakertje.. vraag me af wat Roland bezielde toen.
 
Het is sync :biertje:

PWM ?? toch niet op de jx10... aleen Pulse geen M ;-)
 
Ik heb er ooit eentje gekregen... deze is 'n beetje koekoek. Soms slaat ie op tilt. Nou... soms....... best vaak. Toen viel er ook nog 'n plank op z'n gebit. Mar het snapt gelukkig midi. Misschien dat ik ooit nog 'n keer de moeite neem om het ding op te lappen.. of zou ik met de onderdelen van de JX8P m'n JX3P weer werkend kunnen krijgen??
 
Ja,,, dat klinkt wel een beetje als pwm...juust :L

:o:Handleiding niet gelezen natuurlijk:o: :biertje:
 
Ik heb een JX-8P op de kop weten te tikken, ga hem morgen ophalen. Dit wordt een lekker weekend!
 
jx8p / jx10p

jx8p / jx10p

ik ben er echt gek van en heb de jx8p voor 125 euro gekocht 3 jaar geleden en met name dat ie analoog is en velocity heeft maakt hem in mijn ogen wat expressiever dan wat andere bakken. doch het heeft zn eigen geluid. Verder zonder pg is het gewoon parameternummertje tikken en aan de slider trekken. dus wat is de prob? Ga voor straf eens een dx7 tweaken.. ;) ik heb ook nog een 10p, en die gebruik ik zelfs als master live..knalt echt door de mix.
 
Als de JX8P net zo klinkt als de JX10, koop dan alsjeblieft een JX3P 8)
Ik heb een aantal jaar een JX-10 met PG800 gehad maar vond het allemaal maar slapjes klinken. Ik ben nu 10x gelukkiger met de JX-3P en Juno 60.
De JX3P lekker gritty en de Juno 60 lekker lush. IMO niet overrated!!!

Nee joh man...een JX10 klinkt zoveel warmer en dieper dan een JX3p...JX3P is ook leuk maar iel en nasaal vergeleken met een gelayerde wollige dekensound van de JX10
 
Ik heb mijn Behringer BCR-2000 onlangs helemaal geprogrammeerd middels de Learn modus vanuit de "PC-programmer" op m'n PC. Werkt helemaal super! Ik kon alleen de x-mod nog niet aan vier verscheidene druktoetsen toewijzen (eerste vier knoppen bovenste rij) aangezien de Learn modus niet met absolute waardes werkt, maar gewoon kijkt wat de verschillen zijn in de sysex die je stuurt en daar dan uit haalt wat de variabele is die hij middels de controller moet doorgeven. Met een aan-uit knop lukt dat niet zo makkelijk... en je kan de geleerde sysex niet aanpassen, althans dat heb ik nog niet gevonden.
Helaas werkt de software die Behringer aanbiedt om het ding in je PC te programmeren maar één kant op voor mij: ik kan wel de instellingen uit m'n BCR ophalen, maar ze niet terugsturen, dan krijg ik een foutmelding.

Als iemand interesse heeft (en dus wel de instellingen terug kan dumpen op de een of andere manier) kan ik mijn setup ergens beschikbaar stellen? Als je ook nog de MIDI-uitbreiding voor je JX-3P hebt toevallig, kan je beide synths vanuit één controller aansturen, waarbij ik zoveel mogelijk geprobeerd heb om de layout van de controls voor beide synths hetzelfde te houden. Was een leuke uitdaging :-)

Over de vergelijking JX-3P en JX-8P: gewoon een mandje appels MET peren maken, gewoon allebei kopen en layeren :D Ik vind de filters van de JX-8P als je de cut-off open draait een beetje te "helder", te weinig karakter of zo - als je de cut-off laag houdt hebben ze dat wel. De JX-3P klinkt wat aggresiever en is een mooie, strakke basis om de subtielere JX-8P sounds overheen te leggen.
 
Ik heb inmiddels een echt goeie preset voor de BCR-2000 gemaakt, die je kan vinden op de Yahoo groep voor de BC2000:
http://launch.groups.yahoo.com/group/bc2000/files/Presets/Roland JX-8P/

Ook voor de JX-3P heb ik een preset gemaakt, maar daarvoor heb je wel Organix' MIDI Expansion kit nodig (die hij helaas niet meer maakt... :-( ):
http://launch.groups.yahoo.com/group/bc2000/files/Presets/Roland JX-3P/

Je moet wel lid worden van die groep op Yahoo om de files te kunnen dlden - als iemand me kan vertellen waar ik ze op dit forum het beste zou kunnen posten zet ik ze ook hier neer.
 
je kan ze toch gewoon in je attachments zetten? of eerst renamen als je ze anders niet kan uploaden. Ik heb ook nog wel webspace (eigen domein)
 
Right - bij deze dan :-)

Voor de gelukkigen met MIDI kit van Organix voor de JX-3P: beide presets voor de BCR hebben dezelfde mapping waar mogelijk.
 

Attachments

  • BCR2000 - Roland JX-8P.zip
    72,4 KB · Bekeken: 49
  • BCR2000 - Roland JX-3P with Organix MIDI kit.zip
    71,8 KB · Bekeken: 48
tnx, zal eens kijken. Het bestand in de zip heeft geen extensie, deze kan rechtstreeks de BCR in?
 
Er zitten vier bestanden in, allen met extensie - ik weet niet waarom jij die niet ziet?
BCR2000 - Roland JX-8P - Read Me.txt
BCR2000 - Roland JX-8P - Strips.xps
BCR2000 - Roland JX-8P.BC2
BCR2000 - Roland JX-8P.syx

Het beste kan je de BC Manager downloaden, dan kan je tenminste zelf kiezen waar je de preset wilt hebben. Dat "BC2" bestand is daar volgens mij ook voor bedoeld. Het Sysex bestand is uiteraard een standaard Sysex.
Mijn preset zit standaard op Preset slot 16, en gaat ervan uit dat je JX-8P op kanaal 16 staat. Met die BC Manager (geweldige tool trouwens) kan je dat soort zaken ook allemaal wijzigen. Ik zou zelf niet zo snel gewoon een Sysex bestand naar m'n BC sturen, iig niet zonder hem eerst helemaal ge-backupped te hebben!
Dat progje van Behringer zelf is trouwens uiterst crap, don't even bother.
 
Hmm, kan iemand anders bevestigen dat de jx-8p zip 4 bestanden bevat? Anders moet ik een andere archiver downloaden, de standard windows archiver zegt dat de zip corrupt is.
 
't Is onder windows wel even lastig het bestand uit te pakken.
Eerst downloaden.
Dan kun je hem niet met winzip of de interne unzipper van windows uitpakken.
Ik kwam erachter dat het met winrar wel lukt.

Als je met winrar uitpakt komt er vervolgens een extensieloos bestand uit.
Die rename naar iets met de zip extentie.
Dat bestand kun je vervolgens wel gewoon uitpakken en dan komen er inderdaad 4 bestanden uit. Beetje omslachtig, maar bij mij werkte het zo.
 
Back
Top