VST Sylenth 1 of Nexus

ik heb Absynth 4 en Massive ook, maar dat is meer om presets scrollen ter inspiratie of achtergrond vulling, ik vind hun interface niet gebruiksvriendelijk. Wel vette leuke sounds. Als het gaat om leads pak ik toch altijd Sylenth1.
 
...
Heeft iemand misschien ervaring met de V-Station die kost ongeveer 60 € geloof ik en kwa prijs valt da heel goed mee maar is de V-Station krachtig genoeg in

De V-Station is zeker een krachtige synth, hier een voorbeeld vanaf de Vengeance site (Maken ook de sounds voor de Nexus). Demo overtuigd zeker qua power die jij zoekt.

Maar volgens mij is Sylenth wel wat krachtiger, maar de Novation sound is ook erg lekker. Ik houd er zeker van. Ik denk dat je bij sommige winkels de V-Station ook nog goedkoper kunt scoren en de synth gaat al aardig wat jaartjes mee, maar kan ook nog prima mee!
 
maar ik wil maar zeggen je kan toch niet een gratis TAL Synth vergelijken met een Sylenth of een Nexus. bij die laatste 2 denk ik toch dat er meer trance leads zitten die in de buurt komen van de meeste trance platen.

Ja, en hoe denk je dat die gemaakt worden en werden? Er hangt zoveel meer af van het programmeren en wat je er qua effecten achter hangt, die Superwave P8 kan dat echt wel. Gratis of niet maakt dan weinig uit.

Of een synth gave presets heeft zegt erg weinig over de eigenlijke kwaliteit. Programmeren leren kost meer tijd, maar spaart je uiteindelijk een hoop geld uit.

Ik heb Sylenth1 zelf maar vind het een beetje overkill. Klinkt inderdaad wel fijn, daar niet van, maar wat je er op doet is niet uniek aan alleen Sylenth. Het is alleen zo makkelijk als iedereen dat harde werk al voor je gedaan heeft.

Luister maar eens naar de demo's hier: http://www.adamszabo.com/ - had je niet gedacht dat je dat ook uit iets als FM7 kan halen, he?

V-Station zou ik zelf overslaan. Niet dat die niet leuk is, maar in Sylenth en Massive heb je hogere kwaliteit algoritmen.
 
V-Station zou ik zelf overslaan. Niet dat die niet leuk is, maar in Sylenth en Massive heb je hogere kwaliteit algoritmen.

Wat bedoel je met hogere kwaliteit algoritmen. M.a.w. wat bepaald voor jouw de kwaliteit (complexiteit van de gebruikte functies?)? Ik vind dit namelijk altijd een lastige discussie. Je kunt beter kijken naar het geluid of je dit fijn vind en of het past bij je doel. Een oude eend kan ook voor sommige doeleinden beter zijn dan een Mercedes.
 
Weet het niet. Naar mijn mening zijn de functies van Massive per stuk erg goed.
Niet overbodig complex of iets. Wel als je ermee begint. Maar als je wat van synths afweet, dan zie je wel in wat, wat is toch?
Als je de basis doorhebt zie je in hoeveel je er mee kan, dus veel voer.
Door de presets bladeren zie je dat parameters gigantisch verschillen en het bewegen van de knobs, echt veel doet met de sound.
Dat wat die knob doet, kan altijd veel aangepast worden.
Even los van deze mening, weet niet of ik het een beginner zou aanraden.
Als iemand iets beperkt vind, kan diegene altijd op zoek naar iets met meer mogelijkheden.
 
Laatst gewijzigd:
Ok, nogmaals bedankt voor de talrijke reacties, Kzal de gratis synths zeker eerst uitproberen die Synth 1 en Superwave enzovoort, en ja ik zal een keuze maken, waarschijnlijk zal het dan toch de Sylenth worden afgaande op de meningen hierboven, zal alleszins wat demoversies uitproberen eerst.

Groetjes
 
Als je een leuke, veelzijdige goedklinkende synth wilt voor weinig (69 EURO), kijk ook eens naar ACE van U-he (Urs Heckmann).

http://www.acesynth.com/

Ik vind 'm super klinken en het is ook leuk om zelf patches mee te maken, de routing mogelijkheden zijn echt super.
 
Gebruik (soms misbruik) ook de Sylenth1, ik ben nog niet veel betere tegengekomen in die prijsklasse. Ik denk dat je echt een UBER combi kan maken met de Sylenth1 en bijv. Subboombass van mr Papen voor de lage sounds.. correct me if im wrong..

Ben zelf nog niet zo lang softsyntetisch bezig maar maar met deze jongens kun je echt wel vette trance maken. Uiteraard heeft iedereen binnen 5 minuten een herkenbare trancesound uit, maar je moet opzoek gaan naar dat stukje unieke geluid.. wat je nog nooit hebt gehoord.. ik zoek nog steeds.....
 
Hallo

Dank u voor de vele reacties nog, zal zeker die ACE synth checken op de website en de VST Synths van Computer Music

Bedankt
 
Ik ben ook helemaal verliefd op Sylenth1 ik doe er eigenlijk alles mee. Heb er zelfs mijn Virus voor weggedaan. Puur omdat ik er perfect mee uit de voeten kom! De filter klink super! En je kunt er gewoon alles mee.

Maar Nexus is ook vet. Ik zie Nexus meer als een jv1080 vol met dance zooi.
Een module voor standaard soundjes dus. Alleen jammer van de bakken delay en reverb erop. Ook al kun je dat uitzetten veel is ook amper bruikbaar voor mijn doeleinden.

Ik zou zelf voor sylenth1 kiezen. Die is dubbel en dwars zijn geld waard. Ik ben er echt verliefd op!
 
Wat is er precies mis met Superwave?
Leuke synth om te layeren met bijv. een hardware synth!

de sound blijft totaal niet staan, rare random filterfoutjes (soms scherper dan andere noten), weinig definitie in de klank, vooral als je lage toetsen gaat spelen hoor je het direct, daar blijft niks van over terwijl de andere genoemde synths zelfs op lage noten vol blijven klinken.
 
de sound blijft totaal niet staan, rare random filterfoutjes (soms scherper dan andere noten), weinig definitie in de klank, vooral als je lage toetsen gaat spelen hoor je het direct, daar blijft niks van over terwijl de andere genoemde synths zelfs op lage noten vol blijven klinken.

Wat wel is met Superwave, en ik snap niet waarom, is dat als je 'm op 44.1 KHz zijn werk laat doen, dat dan constant het hoog wegvalt. Op 48 KHz heb je dat weer niet. Dat is denk ik wel een gedeelte van je kritiek.

Het andere deel van je kritiek over het laag is nou leuk op te vangen met een hardware synth. Laat je de HW synth gewoon het "lage laagje" spelen 8)
 
ik werk idd op 44.1 khz dus dat kan een oorzaak zijn. Maar ik ga niet m'n samplefrequentie aanpassen voor de gebreken van de programmatuur van één gratis pluggin. 48 khz is de standaard in de tv/film wereld, niet de muziek.

Als je de gebreken van een synth moet opvangen met andere synths, zeker als je het over softsynths hebt, is wel iets extreems. Het layeren van hardware synths zoals bv een jp 8080 met alpha juno/juno 106 is eerder gebruikelijk dan als je met total recall in the box gaat werken. Dan wil ik graag één synth pluggin die gelijk BAM staat als een huis (sylenth1) ipv dat ik daarnaast mijn inputs moet gaan regelen voor een hardware synth die nog groter is dan mijn laptop waar ik alles op draai. Dan kan je naar mijn idee beter net zo goed gelijk alleen hardware synths gebruiken voor die klank ipv dat je superwave gaat gebruiken.

Maar goed lang verhaal, je begrijpt mij wel denk ik :D
 
Ik zou zeker voor Synth 1 gaan, Nexus kun je wel "Present Based VST" noemen. Synthh 1 kun je zelf tenminste nog wat Tweaken!
 
Back
Top