Waldorf Q of micro Q?

musicheaven

Ouwe rot
Lid sinds
4 december 2008
Berichten
3.794
uiteraard zijn de eerste verschillen de prijs en het aantal knopjes, de digitale output is ook verdwenen en twee processors minder

ook serieel/parallel schakelen filters valt af bij de micro

ik vraag me vooral af of de geluidskwaliteit gecompromiteerd is op de micro Q?
 
http://www.vintagesynth.com/waldorf/microq.php

"The power of the Q synthesizer is now available in an affordable 2-unit rack module. Sound quality is not compromised, it sounds just as great as the more expensive Q! The main limitation is that there is less polyphony and only 6 knobs (...)"

Maar tegenwoordig heeft de Micro Q tot 75 voices, dus die beperking is er ook niet meer. Ik heb nog nooit een Q gezien, heb alleen een Micro Q, dus of het klopt weet ik niet:-)
 
dag zmooc, bedankt voor de reactie maar het promoplaatje van waldorf maakt me niet zoveel uit... het ligt altijd gecompliceerder dan dat, dus ik vroeg me af wie ze al naast heeft gehad
 
De Waldorf Micro Q Keys Omega is 75-stemmig. Daar komt de gewone Q niet aan en ook niet de rackuitvoering. Ja, of je moet de Q+ nemen, maar die is toch wel heel erg prijzig.

Als je goed zoekt vindt je die Waldorf Micro Q Keys Omega vast wel ergens. Moet je alleen nog onderhandelen over de prijs. :D
 
ja maar aanal stemmen maakt me niet uit
ik heb het over de klank, kan niemand me daar over antwoorden?
de micro q heeft nl maar 1 processor, de q 3
niemand die dat weet?
 
Sound quality is not compromised, it sounds just as great as the more expensive

Daar heb je het antwoord toch? Die extra processors leveren je alleen maar meer stemmen. De geluidskwaliteit blijft hetzelfde. Je zal alleen veel eerder tegen het maximum van de dsp aanlopen bij bijv. zware leads.
 
nogmaals neen, het schijnt dat er bespaard is op de convertoren en op enkele zaken zoals de filterrouting en de procesoren, ik zoek mensen die ze 1 op 1 naast elkaar hebben gehad, NIET het promoplaatje van waldorf want dat kan ik zelf van de site halen :-

toch bedankt
 
Misschien dat deze discussie op Gearslutz.com ook wel interessant is. Het geeft niet helemaal antwoord op je vraag, maar gezien je vraag zeker de moeite waard om een keer door te lezen.

Vooral dat de mogelijkheid op de Omega upgrade te installeren niet bij alle versies mogelijk is wist ik niet.
 
dit is betere info, niet helemaal wat ik zocht.
ik had het verhaal van die kleurtjes al gehoord, vreemd he, bij analoge synths zou je toch zeggen dater meer verschil op zit dan bij digitale..
 
Heb ze beiden ooit gehad. De Q na de mQ.
Ze klinken precies hetzelfde!

Besides de point waarschijnlijk: Ik heb nu een Blofeld en die klinkt weer heel anders (zelfs al zet je een of andere instelling (kan even niet op de term komen) op 50%).
 
Back
Top