Hoe leuk vindt jij het SF?

Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
geen sprake van.
 
:) SF is de enige soap die ik wel volg.
 
maar ff ontopic :

ik vind het persoonlijk jammer dat het aantal echte hardwaresynth-puristen snel terugloopt en nog altijd de toename van alleen maar software- en dance-gerelateerde topics...

Iedereen mist de king of noodles en master of drones!
 
Even los van alle bans en hun terechtheid of niet, het nu nog consequent verwijderen van accounts van Smackos is gewoon je gelijk halen. Een mod onwaardig en sociaal beperkt gedrag. Als mod moet je voor alles een forum in balans houden en niet de kantjes er af lopen in de strafhoek. Dan ben je aan het modden om het modden en verkeerd bezig. probeer eens gewoon te bedenken wat je wilt bereiken ipv welke regeltjes uit je handboek nu weer zijn overschreden.
 
@154 ; ga jij nu ook je tanden erop kapot bijten ?

Ben het volledig met je eens.
Denk echter dat alleen het op de volgende synthforummeeting bepaalde mensen behoorlijke geestverruiming te laten genieten , mogelijk , hopelijk, ooit enig effect zal hebben.
Succes en inderdaad Smackoss terug en alle andere bannelingen ook . En de meest populairen aanstellen als buitengewoon moderator. Wie daar niet mee kan leven , die kan naar Iran zoals ik al eerder aangaf.
Een wonder en teken van doorzetting , betrokkenheid en karakter trouwens dat Smackos zich nog zoveel moeite getroost . Menig ander had/heeft allang het bijltje erbij neergegooid en begrijpelijk. Zo ga je niet met mekaar om.
 
Laatst gewijzigd:
Het is een wanhoopsdaad, ik ben nu via marktplaats.nl mensen vragen aan het mailen. Het gaat goddomme nergens meer over.
Die kennis hoort hier, evenals de karakters. Denk je dat je van de hele dag met je synths in een hokkie een warme kastelein wordt in de omgang? Dat schoonouders je zien aankomen en iedereen zn kinderen de hele dag bij je neerzet? Het is hier soms Jiskefet's dierenwinkel en daar hoort moderatie bij die in zo'n dierenwinkel past. En dat is verdomd lastig als je zelf ook eigenlijk liever een dier komt bekijken of kopen. Of bespreken. Of gewoon een kopje koffie. Uit een zebrakopje...

Oh, en ik wil niemand van raar gedrag betichten of beginnen over specifieke lange tenen. Enkel dat de vorm van moderatie met de huidige bezetting en karakters wellicht gewoon niet echt prettig werkt. Het sleept te lang en heeft geen resultaat.
 
@154: Om even op de café-analogie in te haken; als jij uit een bar wordt getrapt en er wordt je vriendelijk doch dringend verzocht niet terug te komen voor de eerste maand, en een week later probeer je via het WC-raampje terug binnen te komen, dan wordt de kastelein ook niet echt een betere vriend van je.

Bans ontduiken d.m.v. kloon-accounts is not done. We zijn niet zo onredelijk dat mensen never ever terug hoeven te komen (tenzij het spambots zijn), maar de zin wordt er een stuk minder in.

De kennis is een waardevolle schat, maar het jammere is dat dat schijnbaar niet zonder een minimum bedrag aan rotopmerkingen erbij kan. De leden met al wat meer jaartjes en posts zien hier de humor wellicht van in, maar het is niet iets echt constructief te noemen.

en als je daar wat mee doet, worden je berichten gewoon binnen de minuut gecensureerd.
Om nog maar eens een analogie te gebruiken; als jij solliciteert bij een bedrijf en je wordt niet aangenomen, dan is het niet echt netjes om bij datzelfde bedrijf met een spanbord rond te lopen waarop "dit zijn een stel saaie lullo's" staat.

Jouw sollicitatie hier is met vertrouwen behandeld, maar wij konden bij jou niet op hetzelfde vertrouwen rekenen. Jammer, maar het bevestigt eerder de juistheid achter de beslissing dan dat 't ons van gedachten verandert. Verder is hier iedere mod uitgekozen door het zittende team; het is een ondankbare rotbaan waarvan je de zin om de zoveel tijd hard over gaat.

en anders kunnen we altijd nog naar iran,schijnt dat het internet daar goed draait, ondanks de censuur.
Zoals al eerder genoemd in de thread; begin zelf maar een forum. Hier houdt niemand je tegen, en dan kun je alle software censureren en de complete Haagse underground toelaten en zoveel schrijven over hoe rot het hier op SF is. Maar dat werkt natuurlijk niet; dit soort dingen lukt alleen maar als je zelf de boel hier kan overnemen of iedereen direct naar jouw eigen forum door kan sturen.

Tja - een community starten kost tijd en moeite, maar schijnbaar is dat teveel werk - of is het hier nog niet Iraans genoeg - om iemand zo ver te krijgen.
 
smackos maakte toch geen noodles?
MoPo, de "king of noodles" EN "master of drones"...

Smack is de "pharao of the bigfoots" EN "overlord of astrale eenhoorns"...

Ik heb mn tenen recentelijk laten amputeren........ dat scheelt joh.
:dubbel:

Smackoss terug en alle andere bannelingen ook
septic is vrijwillig weggebleven (zie avatar info & signature bijv.), en mono pcies hetzelfde dacht ik... behalve smack, die is wel echt gebanned (maar heeft, ondanks dat ie soms als smabers ff terugkeerde, ook geen zin meer om deel te nemen)...

het heeft dus niet zo zeer met een ban opheffen te maken maar dus met iets anders...

mensen met echte knowledge en passie voor synths/synthese/techniek (dus het tegenovergestelde van fanboys, popi-jopi-housuh en blingbling-chicky-ficky figuren) zijn nu eenmaal ook minder oppervlakkig/uniform/schaapevachterig/benedenhetmaaiveld/beschaaft (so to speak)...
 
Laatst gewijzigd:
Verder is hier iedere mod uitgekozen door het zittende team; het is een ondankbare rotbaan waarvan je de zin om de zoveel tijd hard over gaat.
Als je een probleem hebt probeer je doorgaans een oplossing te verzinnen. En het is tot op heden nog niet in jullie op gekomen om eens goed na te denken waarom de mensen hier moeilijk doen over jullie invulling van het moderatorschap?
Meer mensen om het werk beter te kunnen verdelen. Duidelijkere manier van communiceren. Maar vooral ook draagvlak over beslissingen bij de meerderheid. Bij het laatste blijkt het nogal te schorten.
 

Om nog maar eens een analogie te gebruiken; als jij solliciteert bij een bedrijf en je wordt niet aangenomen, dan is het niet echt netjes om bij datzelfde bedrijf met een spanbord rond te lopen waarop "dit zijn een stel saaie lullo's" staat.

om even hierop in te gaan:
1.zit iets in
2. je vergeet hierbij de aanleiding tot het solliciteren: er werd gevraagd naar mods, na 10 blz discussie en uiting van ongenoegen tav de monopoly affaire. ik was de enige die er concreet op in ging , mezelf aanbood en een 3tal andere namen noemde. toen het was afgewippeld vond ik het niet meer dan netjes om eenieder die zoveel energie in het willen verbeteren van de sfeer alhier had gestoken .even te informeren over de uitslag van de proces, namelijk : geen aanpassingen.
ik heb hierbij niets anders op de site gezet dan mijn" sollicitatie brief" en het antwoord. hieraan is niets toegevoegd , nog veranderd.
als het dan al lullig overkomt , ligt dat zeer wel mogelijk ook aan de inhoud van de afwijzing. lees het nog maar eens door en vraag je af :hoe komt dat over?
3. het is zoiets als: je zit in je stamkroegje en ziet dat de eigenaar er weer eens een vaste klant uitdondert. kijkt mekaar eens vragend aan. en als ie dan ook nog zucht:" ik heb hulp nodig" ga je naar voren en biedt je diensten aan.
vervolgens wordt je hulp afgewippeld, ga je terug naar je vrienden en zegt:" hij wil me niet, met m'n konijnentanden".

Zoals al eerder genoemd in de thread; begin zelf maar een forum.
Hier houdt niemand je tegen, en dan kun je alle software censureren en de complete Haagse underground toelaten en zoveel schrijven over hoe rot het hier op SF is. Maar dat werkt natuurlijk niet; dit soort dingen lukt alleen maar als je zelf de boel hier kan overnemen of iedereen direct naar jouw eigen forum door kan sturen.

beste man/mannen, ik heb niet de minste behoefte om deze kroeg over te nemen, ben niet bang dat iemand alhier jullie zaak wil afpakken ! !
ik moet er niet aan denken en heb wel wat beters te doen in m'n leven .
dit soort zaken run je samen is altijd mijn uitgangspunt geweest.
misschien heeft napoleon toch gelijk en ben ik wat teveel erbij betrokken, dan zullen we dat maar eens veranderen. en als de zaak dan op de fles gaat is het niet smackos ( flauw gedoe hoor), mono's , of de schuld van welk lid dan ook. ik heb voldoende duidelijk gemaakt dat wat professionelere hulp handig zou kunnen zijn.
 
De kennis is een waardevolle schat, maar het jammere is dat dat schijnbaar niet zonder een minimum bedrag aan rotopmerkingen erbij kan. De leden met al wat meer jaartjes en posts zien hier de humor wellicht van in, maar het is niet iets echt constructief te noemen.

Verder is hier iedere mod uitgekozen door het zittende team; het is een ondankbare rotbaan waarvan je de zin om de zoveel tijd hard over gaat.

Zoals al eerder genoemd in de thread; begin zelf maar een forum. Hier houdt niemand je tegen

om met het laatste te beginnen, het is vast een hele klus zo'n forum te beginnen. daar had twin-x ook zijn handen vol aan. dat weten de leden die hier al wat jaartjes meedraaien misschien ook nog wel. zo'n forum overpakken is meteen al een stuk relaxter.

en verder naar boven: dat zittende team dat de nieuwe moderators kiest is misschien wel het pijnpunt. want ook daar zitten mensen die al wat jaartjes meedraaien en net zoals anderen linksen rechts nog wat te verhapstukken hebben. die trojka lijkt vooral op tezoek te zijn gegaan naar mensen die in ieder geval niet tegenspreken.
dat geklaag over ondankbare rotbanen hoor je ook vaak in het vrijwilligerswerk (lang niet van iedereen overigens). het zijn vaak de mensen die weliswaar klagen, maar toch niet opgeven, omdat ze zoveel aan die rotbaan ontlenen, status, macht, noem maar op. en daar gaat het vaak ook mis.

en het eerste punt dat je noemt (in mijn quote, want je andere opmerkingen kan ik wel onderschrijven) is waar het de laatste tijd ook om is gegaan. de ene rotopmerking is de andere niet, blijkt nogal eens. althans, voor het moderatorsteam. er wordt erg willekeurig gehandeld en als daar op gewezen wordt, volgt vaak een ellenlang politiek aandoend verhaal waarin van alles wordt rechtgepraat, dat gewoon niet recht valt te praten.
echt goede, inhoudelijke argumenten redden het vaak niet tegen de onverzettelijkheid, zelfingenomenheid en arrogantie van bepaalde mods en daarmee is meteen de kiem gelegd voor toekomstige willekeur. want de heren worden niet graag gestoord in hun droom dat ze de belangrijkste, meest intelligente forumleden zijn, het centraal comité. en dat krijg je dan wel weer een keer terug.

overigens napoleon, algemene opmerkingen als 'mensen zouden zichzelf wat minder serieus moeten nemen of wat minder lange tenen moeten hebben' zijn op zich misschien helemaal waar, maar voegen niks toe aan een echt inhoudelijke discussie. het zijn tegeltjeswijsheden waarachter mensen wegkruipen die een conflict niet gewoon op de inhoud kunnen of willen beoordelen, waarmee het enige positieve van een conflict, namelik de kans op persoonlijke groei, verloren gaat. met andere woorden: aan dat soort algemeen gelul (waar ik mezelf ook wel aan bezondig) heeft niemand wat ;)
 
echt goede, inhoudelijke argumenten redden het vaak niet tegen de onverzettelijkheid, zelfingenomenheid en arrogantie van bepaalde mods en daarmee is meteen de kiem gelegd voor toekomstige willekeur. want de heren worden niet graag gestoord in hun droom dat ze de belangrijkste, meest intelligente forumleden zijn, het centraal comité. en dat krijg je dan wel weer een keer terug.

Hop, de notedop. Mooier kan ik het niet maken.
 
@154: Om even op de café-analogie in te haken; als jij uit een bar wordt getrapt en er wordt je vriendelijk doch dringend verzocht niet terug te komen voor de eerste maand, en een week later probeer je via het WC-raampje terug binnen te komen, dan wordt de kastelein ook niet echt een betere vriend van je.

Jullie hebben hier een soort kat- en muis-spel gecreeerd waardoor de aandacht steeds vaker van synths naar mods gaat. Laat het toch eens los en laat die goede man weer binnen daar vind niemand jullie minder kerel door. Echt niet. Die onverzettelijkheid staat slecht.
 
ik vraag me nog altijd af wat voor iets vreselijks Smackos heeft gedaan waardoor hij gebanned is... :confused:
 
Hij ging drones maken net zoals mono, maar dan met een filterbank..
 
Volgens mij ging het iets van zo:

Iemand noemde een persoon die bij record industries werkte een loser omdat die nog platen perste. Toen noemde ik die gast een "eikel.". Toen kreeg ik een berisping van een mod en die noemde ik weer "broodmongool" ofzoiets. Broodmongool is altijd mijn favoriete term tegen mods geweest ik weet niet waarom ze daar zo geshockeerd over zijn...in de trant van zuurpruim (was ik waarschijnlijk ook gebanned geweest) of azijnpisser. Als je daar niet tegen kan dan ben je een gefrusteerd kleinburgelijk mannetje (dat is nog wel veel harder dan broodmongool uh)

En daarbij een pb met een berisping krijgen, come on natuurlijk reageer je daar zo op...dat is echt zo lullig kleinzierig alsof je in de brugklas van de middelbare school zit of met de belastingdienst aan het bellen bent...

En als je zegt dat iemands track kut is dan mag dat toch iemand post hier toch zo een track om iemand zijn mening te horen. Als iemand dat over een smackos CD zegt dan boeit mij dat echt totaal niet, leuk om te weten ik vind het allemaal prima.

Ik ben ook een keer gebanned geweest omdat ik op de chat een grapje maakte over de grote aanwas van belgen op het forum en de daarbij behorende cultuur clash. Iets in de trant van "alle belgen moeten verboden worden op het forum die moeten hun eigen forum maar beginnen"...come on waar is jullie humor net of ik dat serieus bedoel en me daar voor in ga zetten! sjongejongejonge. Ik zie het op het forum en op de chat er wel eens veel harder aan toe gaan met andere bevolkingsgroepen en ge-aardheden en persoonlijke vetes.

Dit account zal ook wel binnen 5 minuten weer weggehaald worden ik vind het allemaal prima.

verder moet ik zeggen dat ik natuurlijk wel respect heb voor de mensen die het synthforum maken en de tijd en energie die ze daar in stoppen dat staat verder los van dat ik het kleinburgelijke mannetjes vind dat is alleen maar jammer dan.
 
Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Back
Top