Toegestane onderwerpen in Algemene Discussie?

kraken is politiek en niet cultureel, als ik cultuur wil betaal ik wel 80,00 euro voor een Sensation ticket of ga ik naar het rijksmuseum, daar heb ik geen krakers bij nodig...

:slotje:

Heej grapjas.....wij hebben laatst de deco voor Sensation white gemaakt....
Bedankt voor de suport nog, hoop dat je het mooi vond.

Dus als je nou gewoon niet snapt hoe alles werkt adviseer ik je echt om eens wat te lezen/vragen en je zal verbaasd zijn hoeveel bedrijven/mensen uit de kraakcultuur deel nemen in jouw belevingswereld.

Groetjes Bruce
 
Wat is er politiek aan? Het is een cultureel topic. Kraakpanden zijn voor veel artiesten een podium...


wat een gelul.

kraakpanden zijn ook broeinesten van illegale, bewapende ex-oostblokkers, die van daaruit hun vaak gewelddadige misdadige leven leiden.

het stond bij te koop/ruil aangeboden, dus reageren was er ook niet bij.

ik ben niet tegen kraken, maar ik ben ook niet voor kraken.
fatsoenlijk onroerend goed beheer, liefst volledig in staatshanden, geregeld vanuit het centraal comité en het politbureau, daar ben ik voor. serieus.
en fatsoenlijk deelnemen aan de maatschappij en dus ook verantwoordelijkheid nemen.

als we kunst waarderen en willen zorgen voor fatsoenlijk en goedkope/gratis woon- en werkruimte, prima. maar de redenering omdraaien en dan kraken een cultureel randje geven is natuurlijk gelul.

er zijn ook dieven die van de opbrengst een verf en kwasten of een synth kopen en aan het kunst creëren slaan. zullen we dat dan ook maar goed gaan vinden?

verwijdering van deze topic, van deze plaats, vond ik wel terecht.
misschien had het in de ovierge discussies overig geplaatst moeten worden?
dan had het van mij in ieder geval mogen blijven staan.
 
Ik vind zelf ook dat het topic niet politiek, maar cultureel is.

Daardat sommige mensen er een politiek verhaal van maken gaat mijn topic op slot.

Lekkere actie dit.
Dus als ik nu overal politiek getinte opmerkingen bij ga plaatsen sluiten de moder-eters de topics wel.

Ach........ik ga weer aan het werk:)

De petitie maakt het politiek :)
 
ach 't heeft ook niet echt veel met synthesizers te maken of wel?

Misschien kan je een avond organizeren in Vrankrijk, kan iedereen er naar hartelust over discussiëren... ;)

maar het stond ook in de algemene topic waar zoveel draadjes zijn over vanalles behalve synths
 
Bericht door een moderator:
Dit is een vaak terugkerende discussie. Een quote van mezelf uit een van de eerdere discussies (hier ook van toepassing):

Het is onmogelijk om zoiets in een alles omvattende regel te beschrijven. Alles wordt per situatie bekeken, en op gevoel beoordeeld. En ja, daar kan soms wat discussie over ontstaan. "Overige discussies" is idd voor offtopic gedoe bedoelt, maar wel binnen bepaalde grenzen. Het moet wel enigszinds binnen het vlak van dit forum blijven. Dus: vrijetijdsbesteding, cultuur, flauwekul/humor. Maar geen politiek/religie/sport/seks/enz. Over 't algemeen is de mate van serieusheid een goede indicatie.
Dus wel: tips voor café's, restaurants, muziekpodia in een bepaalde stad (=vrije tijds besteding, en enigszinds muziekgerelateerd), maar niet: op zoek naar een woning in die en die stad (=op zoek naar serieuze info, die ook elders te vinden is)
Wel: flauwekulpraat over 80's computergames (vrijetijdsbesteding, niet erg serieus), Niet: welke televisie moet ik kopen (serieuze zoektocht naar niet synthgerelateerde apparatuur)
 
Mijn vriendin en ik zijn allebei ex krakers, ik ken ook veel erg toffe krakers die ik vaak zelfs beter kan waarderen dan mijn legaal goed bezig zijnde hard werkende en vooral geld nastrevende vrienden. Je hebt aso krakers en idealistische krakers, 't is maar wat je wil zien.
 
als die krakers nou eens het binnenhof zouden kraken want daar gebeurd ook niks zinnigs...
 
Bericht door een moderator:
Dus wel: tips voor café's, restaurants, muziekpodia in een bepaalde stad

Maar het mag niet gaan over allerlei muziekpodia die dreigen te verwijden? Want dan is het geen cultuur meer maar politiek? En waarom kan er dan niet gewoon een slotje op zo'n post?
 
+1!!! :okdan:

Oh.. Krakers mogen wel jouw hete kolen uit het vuur halen.. Daar zijn ze dan weer wel goed voor, jij bent dus ook zo iemand die in een groep altijd in het midden loopt, lekker veilig. ;)
 
http://www.parkhof.nl/ En zo zijn er nog wel meer. Kraken is niet perse politiek of criminaliteit. Het is sowieso een subcultuur.

Het topic stond trouwens in Synthforum » Algemeen » Algemene Discussie [overig], voordat het verwijderd werd.

ik ben niet overtuigd, sorry.
ik zeg niet dat kraken per se politiek is of crimineel, maar dus ook niet per se cultureel.
verwijzen naar links heeft bij mij weinig zin; ik ben een bedenker, geen lezer.

toen ik de post las, stond ie bij te koop/ruil aangeboden. ik was waarschijnlijk weer de eerste ;)
 
als die krakers nou eens het binnenhof zouden kraken want daar gebeurd ook niks zinnigs...

das meer iets voor het totale volk..helaas komt het hier waarschijnlijk niet verder dan op vele forums berichten posten dat men het een zooitje vindt in Den Haag waar de jp'tjes en wb'tjes zich toch niks van aan trekken.
 
@Leo, je slaat de plank volledig mis. Vooral je verhaal over oost blokkers is een vreemde.

Ik stop op aanraden van de moder-eters met deze discussie, anders mag ik zo niet meer meedoen op dit leuke forum:)
 
verwijzen naar links heeft bij mij weinig zin; ik ben een bedenker, geen lezer.

Fototje dan? :p

DSC_0021.JPG

2678459959_8a206a5191.jpg

2678456859_e860ac9c95.jpg
 
Ben het ermee eens dat een petitie over kraken niet mag. Krakersgroepen hebben vaak banden met kunstenaars (in brede zin), maar da's meer een bij-effect van het kraken dan het doel op zich. Voor sommigen misschien niet, maar kraken als culturele activiteit zien, is een wel erg uitvergroten van een bepaald onderdeeltje. Daarbij is de discussie over kraken puur politiek; daar komt niets cultureels bij aan bod, alleen huisvestingsbeleid en criminalisering van het krakerscircuit (vast een klein groepje dat het voor de rest bederft, maar wel beeld- en daarom discussiebepalend). Een petitie binnen die discussie is daarmee ook politiek - dus ik snap wel dat het mod-team vindt dat dat hier niet thuishoort.

Voor de duidelijkheid: ik ben in principe voor kraken, da's het punt niet... (maar wel absoluut tegen asociale krakers (die de buren terroriseren) en die idioten die de politie gaan boobytrappen bij ontruimingen)
 
het klinkt misschien lullig, maar wat structuur zou verhelderend kunnen werken: laat alle rubrieken voor wat ze zijn en introduceer een nieuwe groep: "gezellig babbelen".
alle offtopic zaken daarheen verplaatsen. lijkt op een chatbox echter wat rustiger/minder dynamisch.
ben het verder wel eens met geen disccussie over tekoop aangeboden. en zie het allemaal gelukkig wat minder somber in: ook als alles al gevraagd is zullen er nieuwe leiden toch weer dezelfde vragen gaan stellen. als "oudje" kun je je afvragen of je op iedere vraag moet ingaan of ook de eer eens aan de "jonkies" kunt laten.
dat "gebullie" van sommige lieden vind ik eigenlijk vervelender. sommige persoonsgestoorde lieden menen zich nogal wat en verpesten vaak discussies, beledigen kleineren anderen en vinden ook nog dat ze daar het recht toe hebben. soms zou een waarschuwing:" als je niets constructiefs aan de discussie hebt toe te voegen, ga dan ergens anders met je balletjes spelen" op z'n plaats zijn.
sorry raak zelf offtopic. blijf het een fijn forum vinden.
denk wel dat de analoge synth-freaks steeds meer in een soort "oude auto liefhebbers hoekje" terecht gaan komen.
 
denk wel dat de analoge synth-freaks steeds meer in een soort "oude auto liefhebbers hoekje" terecht gaan komen.
yup, maar dat geeft toch verder helemaal niets? ...als het hoekje geen bevestiging gaat worden van hoe ze zich buiten het forum voelen is er niets aan de hand...
 
Laatst gewijzigd:
Back
Top