ReMOTE SL wordt niet herkend

mjbsolutions

verzamelaar
Lid sinds
18 april 2005
Berichten
102
Locatie
Schiedam
Zojuist een Novation ReMOTE SL aangeschaft. Vol enthousiasme aan de PC gehangen om eens lekker met alle VST's in Cubase te werken (automap leek me helemaal geweldig)... en nu wordt-ie #&$@ niet eens herkend door Windows XP!

Heb m'n computer opnieuw opgestart, je weet tenslotte maar nooit. Het mocht echter niet baten.

Volgens de handleiding bij de ReMOTE is er helemaal geen driver nodig om direct aan de slag te kunnen, want het apparaat is 'class compliant'. Nou, bij mij dus blijkbaar niet. Er zit een DVD bij geleverd, met daarop een driver en weet-ik-wat-nog-meer, maar dat helpt óók al niet. Bij het installeren van de software, krijg ik de melding dat ik de SL moet aansluiten terwijl-'ie toch echt al aansloten is! Aaaaaaaargh!

Kortom, kl@ten.

Heeft iemand een gouden tip hoe ik de ReMOTE toch aan de praat kan krijgen via USB???

Thanx!
 
Even het rijtje af he..

- Heb je nog meer usb poorten in gebruik die wat busbreedte nodig hebben?(die remote sl heeft al heel wat nodig).
- Heb je die bijgeleverde dvd met de speciale cubase installer geinstalleerd? (er zitten er 2 bij, een voor cubase en 1 voor reason,voorals nog.)(voor ableton en voor logic moet je nog effe wachten)
- heb je zeker weten usb 2?
- staat je switch aan de achterkant naar (usb).
- Tijdens het installatieproces van je driver software moet je soms de usb stekker er in en er uit doen, heb je dat ook gedaan?
- Servicepack 2 geinstalleerd?

ik zou het verder niet weten, moet toch echt goed gaan.
 
Laatst gewijzigd:
ik heb precies hetzelfde probleem, en (nog) geen oplossing.. ik doe het gewoon via de midi out, dat werkt wel gewoon..

als je 't trouwens aan de praat krijgt ben ik wel erg benieuwd hoe :)
 
Hi Kenny

Dank voor je reactie.

Ik heb meerdere USB-poorten (allemaal usb2), waarvan er drie in gebruik zijn voor het toetsenbord/de muis, de printer en een dongle. Het gebruik van een andere poort, door omstekkeren van apparaten, was tot nu toe niet succesvol.

Het gekke is dat de SL wél stroom krijgt via de USB-kabel, maar niet volledig wordt herkend. Hij wordt door Windows inderdaad, zoals Novation in de documentatie beschrijft, herkend als 'audio device' maar niet als MIDI controller. In geen enkel programma overigens; zowel in Cubase niet (driver wel geïnstalleerd) als in bijvoorbeeld de stand-alone NI Pro-53.
BTW, ik heb Windows XP ServicePack 2.

Het in- en uittrekken van de kabel tijdens de installatie leek mij ook een aardige oplossing, maar dat was geen succes.

Dus... nee, het werkt allemaal niet zoals het hoort. En om nou met een MIDI-kabel te gaan werken... 't kàn, maar daar heb ik de SL niet voor gekocht. Hoop dan ook van harte dat er toch een oplossing is!
 
Ik heb een remote 25 en de installatie methode daarvan is

1. Windows device laten detecteren
2. Windows de lokatie van de driver geven
3. Apparaat gebruiken

Net zoals elk ander apparaat dus.

Overigens is het met USB en Firewire apparaten ook vaak zo dat je eerst de hele driverinstallatie moet doen en daarna pas het apparaat aansluiten.

Is te proberen lijkt me....
 
@Acidfever

Geen idee of de driver bij de Remote 25 als apart bestand wordt geleverd, maar bij de ReMOTE SL is het een compleet .exe-bestand dat ook drivers voor Cubase, Reason, Logic en Nuendo installeert.

Automatische herkenning door Windows is blijkbaar niet voldoende (hoewel dat toch het geval zou moeten zijn, aldus de handleiding). Ik was namelijk zo te werk gegaan: SL aansluiten, Windows laten detecteren en driver laten zoeken. Gevolg: herkend als 'audio device', precies zoals Novation in de handleiding schrijft. En dan kun je vervolgens, voor aanvullende gebruiiksmogelijkheden, de software van Novation installeren.

Werkt niet. Ook de-installatie van de Novation-software en herhaaldelijk aansluiten en automatisch herkennen door Windows helpt geen ene fluit.

Ik denk dat ik er vandaag nog een mailtje naar de UK aan waag... In de tussentijd zijn reacties natuurlijk van harte welkom!
 
Drie artikeltjes van de Novation Answerbase, die helaas ook geen oplossing bieden:

Do I need to install drivers to use the ReMOTE SL?
The ReMOTE SL is a Windows XP and Mac OS X class-compliant MIDI device so it does not require its own drivers to be installed. Simply connect the ReMOTE SL to your computer and start using it straight away!

If you want to use the Automap feature on the ReMOTE SL however you will need to run the appropriate setup file from the resources CD or our website.

When I connect the ReMOTE SL to my PC, Windows can't find the right drivers.
The ReMOTE SL is a class compliant USB device, this means that it uses windows own drivers. The driver that the ReMOTE SL uses are part of the windows service pack 2 upgrade. If you do not already have Windows XP service pack 2 it can be downloaded for free from Microsoft.

In Windows the SL shows up as "USB Audio Device" is this a problem?
This is normal, the winows driver that the SL uses will apear as "USB audio device" even though the SL has no audio capabilities.

Tijd dus voor dat mailtje naar de UK...
 
Hier de mail die ik zojuist aan Novation heb gestuurd...

Hi there!

Yesterday I bought myself a ReMOTE SL25. I connected it to my PC, let Windows XP sp2 install the driver and proceeded by installing the software from the Novation DVD.

While doing so, the software asked for the ReMOTE to be connected in order to upgrade. The screens were lit, so the SL clearly was powered by the usb2-port (one of the five available on my PC) , but the software could not detect it. I decided to proceed anyway, expecting to be able to use the SL in Cubase SX 3 or with (for example) the NI Pro-53.

Unfortunately neither Cubase nor the Pro-53 recognized the SL. Repeated (de)installing of the Novation-software and (un)plugging the SL did not solve the problem. I posted a message on a Dutch syntforum with a cry for help, only to receive messages from people with similar unsolved problems, who resorted to using the SL via MIDI, rather than USB.

Hopefully you can help me out! (I'll post the solution to the synthforum)

En nu afwachten!
 
Origineel geplaatst door mjbsolutions
[BAutomatische herkenning door Windows is blijkbaar niet voldoende (hoewel dat toch het geval zou moeten zijn, aldus de handleiding). Ik was namelijk zo te werk gegaan: SL aansluiten, Windows laten detecteren en driver laten zoeken. Gevolg: herkend als 'audio device', precies zoals Novation in de handleiding schrijft. En dan kun je vervolgens, voor aanvullende gebruiiksmogelijkheden, de software van Novation installeren.
[/B]

Dit is dus per definitie fout. Eerst de exe installeren, dan pas usb aansluiten in geval van een dergelijk driver package.
Native ondersteuning van een dergelijk apparaat lijkt me erg vreemd maar wie zal het zeggen.

Jammer dat je ervaring met de Remote zo negatief begint want het zijn wel erg fijne apparaten.
 
Hi,

ik kende een soortgelijk probleem met mijn Korg Kontrol49... Eerst gebruikte ik deze alleen via usb - netjes op de computer, geen hub o.i.d.. Maar het werkte niet of heel soms. Toen ben ik op een gegeven moment de Kontrol49 met de adaptor gaan gebruiken - dus niet meer de bus-power.... en sindsdien werkte die altijd perfect....

Wie weet heb je er wat aan, wie weet heb je dit al geprobeerd...

Ik heb zelf nog steeds zin om een Remote SL te kopen, de 37 editie denk ik... Mag ik vragen hoe het keyboard aanvoelt?

Greetz en suc6,
Peter
 
Thanx. Het is een idee, maar de meerwaarde van de USB-verbinding is juist dat je de ReMOTE SL via Automap kunt gebruiken zonder allerlei templates op te roepen. Dat was voor mij de reden om de Novation aan te schaffen.

Overigens voelen de toetsen érg goed aan. Mocht je ooit een XBoard van E-MU hebben gevoeld, dan lijkt dit er op, maar dan beter. De belofte van Novation dat je het gevoel hebt op een echt instrument te spelen i.p.v. op een computer-aanhangsel... dat klopt!
 
maar de meerwaarde van de USB-verbinding is juist dat je de ReMOTE SL via Automap kunt gebruiken

Volgens mij was de suggestie van pluishaar om hem niet te voeden via usb en alleen de communicatie via usb te laten lopen, niet om 'm helemaal niet via usb te gebruiken ;) Dat automap-verhaal doet het ook wel als ie z'n stroom van een adapter krijgt ipv van de usb-poort.

De voeding die een usb-poort kan leveren kan nog wel eens te wensen over laten, zeker als je er wat meer usb-devices aan hebt hangen die er ook allemaal uit gevoed moeten worden.
 
Je hebt gelijk, ik reageerde te snel. :D

Ondertussen ben ik in mailverkeer verwisseld met iemand van Novation Tech Support. Voorlopig gaan de vragen nog over of ik de laatste installer van de website heb gebruikt, omdat die in het verleden moeite had met niet-engelstalige versies van Windows. Aangezien ik die direct had gedownload en niet de versie op DVD had gebruikt, ben ik benieuwd wat hun verdere suggesties nog zijn.
 
Nee, nog niet gedaan. Wel over gedacht, maar wilde eerst kijken of iemand hier op het forum of anders bij Novation een min-of-meer pasklaar antwoord had.

Bij Novation doen ze nu overigens de suggestie om de installer opnieuw te downloaden. Ik kreeg namelijk een foutmeldig bij het uitpakken van het zip-bestand, waarna het programma wel gewoon draaide. Die foutmelding hoort niet, volgens Novation, en zou de oorzaak kunnen zijn...

Straks, als ik thuis ben, ga ik het nog maar eens proberen.
 
Denk je dat toch best eens doet.
Dan weet je direct waar je probleem ligt.
Al lijkt mij het wel vrij zeker dat er iets fout is in je windows installatie of iets hardware matig zoals je usb poorten.
Als je de novation gewoon inplugt USB powered, en dan naar apparaatbeheer gaat in windows. Zie je deze dan staan bij besturing voor geluid video en spelletjes?
Zo niet scan even op nieuwe apparten.
Eenmaal dat goed is, moet je pas aan de installatie beginnen van de remote sl software.
 
Zal vanavond eens in het apparatenbeheer kijken, dan de installer opnieuw downloaden en misschien op een ander systeem testen.

Het aantal audio/midi drivers is volgens mij vrij beperkt. Oorspronkelijk zat er geen volwaardige geluidskaart in m'n PC, maar inmiddels hangt er een E-MU 0404 in. Verder door de jaren heen redelijk wat audio-software geïnstalleerd, dus misschien dat daar nog wat vervuiling door is ontstaan...
 
hmm denk niet dat vst en sequencer etc.. daar veel invloed op hebben.

BTW voor alle SL users:

Some piezo discs (drumpads) are polarity reversed causing a reduced
voltage/level output. Result is full velocity (127) not being achieved. This
applies to serial number RSL2500250 - RSL2501825. Serial Numbers
after RSL2501825 are not effected.

Zijn je drumpads nie echt lekker dan kan je hem op garantie doen. :r
 
Origineel geplaatst door mjbsolutions
Zal vanavond eens in het apparatenbeheer kijken, dan de installer opnieuw downloaden en misschien op een ander systeem testen.

Het aantal audio/midi drivers is volgens mij vrij beperkt. Oorspronkelijk zat er geen volwaardige geluidskaart in m'n PC, maar inmiddels hangt er een E-MU 0404 in. Verder door de jaren heen redelijk wat audio-software geïnstalleerd, dus misschien dat daar nog wat vervuiling door is ontstaan...

Misschien ten overvloede, maar als je al jaren op dezelfde windows installatie draait, zou je misschien eens een volledige reïnstall kunnen doen. Dit kan geen kwaad voor je systeem, (wel ff alles backuppen nattuurlijk). en je weet zeker dat je een frisse start maakt met alle goede drivers.
 
Back
Top