• Het Marktplaats Archief kan als naslagwerk worden gebruikt. Alle advertenties die in het archief staan, zijn gesloten en dus niet meer actief. De aangeboden producten zijn niet meer te koop. Advertenties worden naar dit archief verplaatst als de eigenaar de advertentie heeft gesloten of wanneer er langer dan 30 dagen geen activiteit op een advertentie is geweest.

  Het heeft dus geen zin om de aanbieders te benaderen met vragen over een product dat niet langer te koop wordt aangeboden. Doe dit dan ook niet. Het voorkomt ergernis.

Marktplaats FAQ: Regels en tips (en ook: waarom kan ik niet editen / reageren?)

Status
Er kan niet meer gereageerd worden.

Yoozer

vorbei
Lid sinds
6 november 2002
Berichten
9.552
Locatie
Thuis
For our English readers: please note that the forum language is Dutch. Messages in any other language will be removed without notice.
Regels, tips en veelgestelde vragen

Door gebruik te maken van de Synthforum marktplaats verklaar je je akkoord met de geldende regels.
Artikelen die niet conform de geldende regels worden aangeboden / gevraagd kunnen direct en zonder tegenbericht worden verwijderd.

De moderators bepalen uiteindelijk *per geval* wat toelaatbaar is, en houden zich het recht voor om per gebruiker aanvullende regels in te stellen. Word je benaderd door een moderator betreffende je gedrag op marktplaats, werk dan zoveel mogelijk mee om het forum beheersbaar te houden. Dat is ook in je eigen voordeel! :)

Help, ik kan mijn post niet bewerken!

In de marktplaats sectie is het niet mogelijk om je berichten aan te passen. In het verleden is het voorgekomen dat een advertentie gewijzigd werd. Dan kunnen onduidelijkheden ontstaan over de aangeboden waren of over de conversatie die naar aanleiding van de eerste post geplaatst werd.

Waarom kan ik niet antwoorden op een advertentie?

Het beantwoorden van berichten in het marktplaats forum voorbehouden aan de topicstarter en de moderators.
Het synthforum.nl-team is tot deze keuze gekomen naar aanleiding van de grote hoeveelheid negatief geladen reacties en het veel voorkomend onnodig afwijken van het onderwerp.

Maar ik ben iets vergeten / het aanbod is veranderd?

Maak gewoon een nieuwe reply waarin je de wijziging (of de richtprijs) erbij zet. Als de titel veranderd moet worden kun je even een prive-berichtje sturen naar een van de moderators.

Wat mag ik te koop/ruil aanbieden of vragen op dit forum?

Hiervoor zijn geen 'harde regels', dit is van geval tot geval ter beoordeling aan de moderators.
Zij beoordelen wat is toegestaan, en over de uitslag van deze prijsvraag zal niet worden gecorrespondeerd.
Dit is jammer maar helaas, en vooral vanwege de enorme hoeveelheid berichten die dagelijks op de marktplaats wordt gepost.

Basisregel: de aangeboden of gevraagde spullen dienen in ieder geval 'on topic' te zijn op dit forum.
Dat betekent dus, dat je met het aanbieden van een synthesizer, effectenapparaat of masterkeyboard altijd goed zit.

Wat is in ieder geval niet toegestaan?

 • Op niet-legale wijze verkregen of niet-bestaande artikelen, waaronder illegale software
 • Commerciele handel
 • Niet-synthgerelateerde artikelen; met name computers, DJ Gear en gitaar-gerelateerde spullen
 • Overige huisraad, gereedschap, rijwielen, wc-potten, vogelkooien e.d.
Regelmatig verschijnen hier advertenties van Computers (PC / Mac) of computeronderdelen (processors, harddisks, muizen, beeldschermen). Deze horen in principe niet thuis op dit forum, tenzij ze direct synthesizer-gerelateerd zijn.
We maken bijvoorbeeld een uitzondering voor sampler-bruikbare scsi-zaken en geheugen.
Tevens is het toegestaan vintage computer-gerelateerde zaken (Atari ST, Amiga, C64, MSX) aan te bieden, mits de aangeboden zaken een duidelijke link met muziek en/of studio-zaken hebben.
Ook dit is ter beoordeling aan de moderators.

Let op: foutposten en dubbelposten = berichten verwijderen, zonder tegenbericht!

Hoe bied ik een artikel op juiste wijze te koop aan?

Enkele punten die de (ver)koop vergemakkelijken voor beide partijen:

 • Vermeld een richtprijs als je artikelen verkoopt. Dit is verplicht!
  Geef een indicatiewaarde aan als je artikelen te ruil aanbiedt, of geef zeer specifiek aan tegen welke instrumenten je wilt ruilen.
  Het is niet toegestaan artikelen per openbaar opbod te verkopen.
 • Geef een duidelijke omschrijving van de artikelen en de technische/optische staat, eventueel met foto of link naar een andere website. De voertaal is Nederlands!
 • Verstrek contactgegevens, zorg ervoor dat je PB (Persoonlijke berichten) mappen niet vol zijn en dat communiceren via PB's aan staat onder "opties > wijzig opties".
 • Geef d.m.v. een post aan wanneer de instrumenten zijn verkocht, dan kan een moderator het bericht sluiten.
  Gebruik hiervoor bij losse artikelen het 'verkocht' icoon, of het 'slotje' icoon als alle artikelen verkocht zijn en de thread gesloten kan worden.

  Als je deze iconen gebruikt kunnen de mods sneller de thread terugvinden en sluiten:
  Verkocht: :verkoght:
  Slotje: :slotje:

  Eénmaal verzoeken om een slotje volstaat; herhaald om een slotje vragen is irritant en heeft geen enkele zin.
  Let op: het is *niet* nodig de mods te attenderen middels het melden aan de mod-functie.
Ik wil meerdere spullen te koop aanbieden. Hoe moet dat?

Gebruik zoveel mogelijk één thread als je meerdere spullen te koop aanbiedt; hierdoor blijft de marktplaats overzichtelijk, en krijgen anderen ook een faire kans hun spullen zichtbaar aan de man te brengen.
De mods bepalen wat redelijk is wat betreft het aantal tegelijk openstaande threads.

Stel, je wilt nog je eerdere lijst van aangeboden spullen uitbreiden; dan doe je dit door te antwoorden op je eigen te koop topic. Houd er rekening mee dat marktplaats berichten zonder tegenbericht worden verwijderd als er artikelen in staan die reeds in andere threads worden aangeboden/gevraagd.

Updates over de betreffende artikelen (bijv. "artikel x is verkocht, y is nog beschikbaar") graag in de bestaande thread plaatsen.

Foto's plaatsen
Om je advertentie aantrekkelijker te maken en gelijk te laten zien hoe de te verkopen gear eruit ziet kun je foto's plaatsen. Er zijn 2 manieren om dit te doen:

als bijlage
Bij het maken van een post of een nieuwe thread kun je 1 bijlage plaatsen. Heb je meerdere foto's, dan moet je meerdere posts maken omdat er maar 1 bijlage per post neergezet kan worden. Bij het uploaden van foto's als bijlage zijn er wel wat limitaties (de afmetingen op het scherm) wat er voor kan zorgen dat het niet lukt. In dat geval is de andere manier aan te raden.

bij een gratis host (aanbevolen)
Deze services zijn de laatste tijd als paddestoelen opgesprongen. Je kunt hier al je foto's die je wilt uploaden. Soms is het verplicht een account bij een dergelijke service te nemen. De limitaties voor afmetingen en formaten zijn niet zo strikt. Het voordeel is dat het heel makkelijk is om afbeeldingen ook op andere forums te laten zien; met een bijlage wordt dit al lastiger.

Een voorbeeld van zo'n host is http://www.imageshack.us. Voor deze host is geen account nodig. Je kunt hier de foto uploaden. Om vervolgens deze foto te plaatsen kies je na het uploaden wat er in "Thumbnail for forum (1)" of "Hotlink for forums (1)" staat. Selecteer deze code en kopieer 'm in je post.

Synthforum.nl is niet verbonden met deze services en niet verantwoordelijk voor wat er gebeurt met je foto na het uploaden. Deze services zijn ook niet als backup te gebruiken en hebben hun eigen voorwaarden (Terms Of Service).

Schoppen?

Je kunt je advertenties ook opnieuw onder de aandacht brengen door een antwoord te plaatsen met een willekeurige inhoud. bijv : "Dit artikel staat nog steeds te koop". Dit noemen we 'schoppen'.
Het overmatig omhoog schoppen van advertentie-threads wordt niet op prijs gesteld.
Houd als stelregel aan: niet vaker dan één keer per drie dagen.

Mijn vraag staat hier niet tussen! of Waarom kan dit niet? of Hey, wat is dit voor wazige advertentie?

Bij vragen en/of opmerking kun je contact opnemen met een van de administrators of moderators.
Dit kan o.a. door het gebruik van de functie "Meld dit bericht aan de moderator" (onderaan elk bericht te vinden).
 
Last edited by a moderator:
Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Top