feest toeter (synthese)

In 1 woord : PPPWWWWEEEEEEAAAAAAAAAAAAP!!!!!!!!!

duidelijk?

:baco::baco::baco::baco::baco::baco::baco::baco::baco::baco: baco

OOH.. ja ik snap precies wat voor geluid je bedoeld! Die heb ik echt 1000-den keren voorbij zien komen op sample cd's... naast de dogbark en windblow..
Waarom zou je trouwens een gewone toeter met een synthesizer na willen maken?
 
Dat is 'm niet trouwens...
Kun je dan een fragmentje van 5 seconden apres-ski posten waar 'ie dan wel in zit?

Lijkt me toch echt wel de typische luchthoorn die voor die muziek wordt gebruikt, of je moet meer de sirene zoals in DJ Otzi - Anton Aus Tirol bedoelen. Da's gewoon een door een bandpass afgeknepen zaagtand met een LFO.

(als mijn Micromodular kunstmatige intelligentie er in had had 'ie uit principe geweigerd toen ik dit eens na moest bouwen voor een nagespeelde karaokeversie)
 
Hij lijkt er wel op trouwens, maar het is 'm net niet. Wat ik bedoel zijn die toeters die op zo'n bus met gas gemonteerd zitten, die je bij de fopwinkel koopt. Ik zal eens naar een sample zoeken.
 
Ik wil best wel mensen helpen, maar ik vind persoonlijk dat als je mensen motiveert zich met skihut shit bezig te houden je ze niet helpt.
 
Ik wil best wel mensen helpen, maar ik vind persoonlijk dat als je mensen motiveert zich met skihut shit bezig te houden je ze niet helpt.


Hij moet het ook gewoon een voetbal toeter of formule 1 toeter noemen, dan helpen veel meer mensen.....


....of misschien ook niet.
 
Precies. Een beetje creatief zoeken is toch niet zo moeilijk? Het zal eens moeite kosten...

Ik zeg maar zo, ik zeg maar OOOOOOOOOGAAAH!
 
Word jij ook altijd zo verdrietig van dat einde? ;{
 
Wat ik bedoel zijn die toeters die op zo'n bus met gas gemonteerd zitten, die je bij de fopwinkel koopt.

Ik denk dat je de meest realistische toeter krijgt door naar de fopwinkel te gaan en er eentje te kopen. Maak er dan wat samples van en probeer het dan te bewerken met bijvoorbeeld discodsp highlife

http://www.discodsp.com/highlife/

Echte geluiden namaken op je synth is vrij lastig. Echter, als je een goede bron sample hebt kan je wel hele leuke dingen maken.
 
Enne...vooral niet gaan samplen 's avonds na 2100 uur en op zon- en feestdagen.

Vinden de buren ECHT niet leuk! ;-)
 
Als je nou es bij de kringloop gaat kijken of daar iets ligt.
Leuke gadget voor aan de muur en je kunt hem samplen!

-C-
 
@mod: mag de titel aangepast naar "feest toeter (synthese)"?

Iedereen bedankt voor de reacties. In die andere post heb ik een goeie synthese uitleg gevonden. Ik ga daar eens mee klooien en ook proberen een feest toeter te maken, leuk voor carnaval. Dit soort toeters wil ik dus maken (niet samplen):

toeter_papier.jpg

horn800.jpg

7690000010012.jpg
 
Synthese is 1 ding, maar magie iets heel anders. Waarom denk je dat samples zijn uitgevonden? Veel succes, maar ik denk dat 66% van de door jouw getoonde toeters heeeeeeeeeel moeilijk gaan worden. ;-)
 
Dit soort toeters wil ik dus maken (niet samplen):

Why... WHY???

Leuk voor je dat je ze zo graag na wilt maken, maar het zal je niet lukken. (PUNT). Het zal altijd als een slap aftreksel ervan blijven klinken, zelfs al zou je dit met psysical modelling doen.

Leg ons nou eens uit precies WAAROM je het zo graag na wilt maken en persé geen sample wilt gebruiken?
 
Omdat ik juist dat 'slappe aftreksel' zoek. Geen enkel synthesizergeluid komt in de buurt van het echte instrument dat het wil nabootsen.
Maar waarom moet een synthesizer toch altijd andere instrumenten imiteren? Dat ding is nou juist ontworpen om die geluiden te maken die andere instrumenten NIET kunnen maken. :D We plakken toch ook geen hoefijzers op autobanden omdat we een paard en wagen willen imiteren... En die auto is nota bene daar nu juist wel voor bedacht! Rare jongens, die mensen!

Wout
 
Back
Top