Tegelijkertijd opnemen en afspelen in Logic 8?

Yost

Your tea is served...
Lid sinds
29 januari 2006
Berichten
484
Locatie
Amersfoort
Hoi,

Ik gebruik Logic 8 om live muziek te maken via de ingebouwde softsynths. Ik speel in een band, heb de verschillende geluiden in het arrange window op verschillende tracks gezet en blader tijdens het spelen naar een volgende track als ik een nieuw geluid nodig heb. (nee, ik maak nog geen gebruik van MainStage).

Nu wil ik eigenlijk tijdens het spelen ook tegelijkertijd een microfoon opname van de band opnemen in Logic. Dat zou dus betekenen dat ik op één (audio) track een opname wil maken, en tegelijkertijd via een andere (instrument) track live wil kunnen spelen. Ik weet dat dit in oude versie van Logic niet werkt, maar denk gehoord te hebben dat dit in Logic 8 wel kan.

Heeft iemand dit wel eens gedaan? Of een verwijzing naar het juiste hoofdstuk in de handleiding?

Dank voor een reactie. Je bespaart me veel tijd als je me op weg kunt helpen. ;)
 
Schop. Sorry, ik wil weer even mijn 5 minutes of fame op de homepage.
 
Als ik dit in Logic 8 probeer dan kan ik wel van track wisselen met de pijljestoets en de vooraf ingestelde synth van deze track bespelen, maar hij neemt ook op wat je op dat spoor speelt omdat je bij het selecteren ervan op R mode gaat. En aangezien de hele sequencer record aan het doen is neemt hij de midi die je speelt op in een region.

Wanneer je weer naar de volgende instrument track gaat dan loopt hij de midi region uit de vorige track (die je net hebt bespeeld). Misschien kan je dit gedrag ergens aanpassen maar daar weet ik het fijne ook niet van.. :) Hoop dat je er wat aan hebt..
 
Back
Top