MPC1000 Of Ableton Live

WTF is trouwens "frenchcore" ?
 
een MPC1000 is prima voor live te gebruiken als je alleen maar met samples werkt.
 
budget tog egter niet hoger als die 1000 euro voor de mpc. en ableton of mpc ja ik denk dat ik me keuze heb gemaakt en voor de mpc ga.
Een RS7000 kost je 2e hands 500 euro, lijkt me meer geschikt voor je frencecore act.
Heb je trouwens nog 500 piek over voor een vette synth :yamaha:
 
maar audiostretchen, eq, resampling, plugins laden, synths laden waar is dat voor nodig?? ik produceer in cubase. het equalizen zou je alleen hoeven te gebruiken om in de zaal geen resonerende frequenties te krijgen he! en dus live hoeft dat niet toegepast te worden want dat word in de productie wel gedaan. net zo als de andere dingen die je opnoemt. ik kan trouwens geen synth aansluiten via midi op me laptop, wel op mpc (midi in/out) plugins laden doe ik al tijdens de productie en zoals ik al zei een kaospad van korg is ook voorzien van 99 fx channels dus.. ik zie het punt niet wat je daarmee bedoeld. en zoek bijvoorbeeld eens op youtube voor de gein naar wat live acts met mpc. ik kan voor een laptop met ableton meer nadelen opnoemen eigenlijk als voor de mpc.. maar goed zoals ik al zei heb je eigenlijk zelf wel een mpc en live gewerkt..??? ik bedoel waarom zou je in een mpc gaan equalizen als je de samples maakt op je pc(ofhardware) en daar alles ook 'natuurlijk' op afmixt dan zou je hooguit een eq tussen de mixer en je mpc kunnen zetten om res. freq. te drukken maargoed.. ik weet niet of je zelf ook produceert etc.. heb het gevoel dat je een uitgesproken mening hebt over ableton en niet verder kijkt als de dingen die andere mensen doen met een mpc zoals hiphop beats maken. en natuurlijk is een 4000 weer mooier dat ben ik met je eens maar er zijn geen functies volgens mij behalve de effecten miss(zoals ik zag).. waar je je aan ergert voor live gebruik of beperkingen zodat je egt een 4000 nodig bent..
 
frenchcore tja zoek maar eens muziek op van:
The Dj Producer
Hellfish
Radium
micron
randy
cardiak
manu le malin etc

ik zou graag een 2e hands willen kopen maar vertrouw het eerlijk gezegt niet zo erg meer.. aangezien je geen garantie hebt om op terug te vallen als knopjes niet meer werken en ik heb al meer mogelijkheden gezocht in hardware maar bij dat bedrag kan ik niet vele anders vinden.
 
mja, je zou ook bestaande tracks van anderen kunnen inmixen met live, mash up maken, eigen toevoegingen doen, edits maken van je eigen sample's.
resampling met je eigen shit er doorheen. live dingetjes inspelen op je synths/plugins.

EQ als effect natuurlijk, even extra mid voor het knal effect of even het laag weg
en BAM er weer bij voor de climax....


Ik zou zeggen met live heb je veel meer vrijheid.....

maar ja als jij het met je mpc1000 wilt doen moet je dat vooral doen....
zeker als er zo veel youtube filmpjes zijn......
 
haha ik ga egt niet uit van de filmpjes ik gaf het even als voorbeeld 'lezen'. maar ik wil ook geen nummers van anderen doen daarom ga ik tenslotte live om mijn muziek ter gehoren te brengen .. maar idd dat kan leuk zijn een eq maar dat kan ook gewoon lekker op je mengtafeltje aangezien je tog niet bepaalde freq gaat zoeken om te dempen maar gewoon even het laag weg zoals je al zei ja.. maar oke thx!
 
Pak nou gewoon even de demo van live en test het gewoon even.
tis echt wel een mooi programma hoor en met veel vrijheid.

Die mpc1000 lopen niet weg hoor ;)
 
ik heb hem al 2 maand ofzo en veel mee geknooid met live... en de optredens komen al steeds dichterbij snapje.. dus ik moet wel snel een keuze maken wil ik een dikke set draaien op de mpc of live maar ik ben er niet egt kapot van ofzo met ableton 7 maargoed dat zal wel aan mij liggen aangezien grotere mannen als paul van dyk enzo er hun avond mee vullen :P
 
tjek ook de tutorials o.a. op de site van Ableton en googl evideo en youtube!
 
Een mpc1000 is een stuk goedkoper dan 1000 euro, voor die 1000 kan je ook een mengpaneel en kabels erbij kopen en een 2dehands effectboxje bijv.
 
ik heb zelf een Digidesign mbox 2+krk rp6 en midi board plus kaos pad korg..maar ik denk ook dat het een mpc wordt ja! idd productie machine
 
Ik heb hem in huis de mpc 1000 werkt perfect voor live, aangezien ik hem niet alleen geef
 
een MPC1000 is prima voor live te gebruiken als je alleen maar met samples werkt.

en natuurlijk prima voor midi. Gewoon complete nummers mee maken.
Externe synths aansturen, etc. Realtime CC's met de sliders en dan kunnen opnemen, etc.
 
Twee jaar heb ik met Ableton Live gewerkt en ik vond het niet geschikt voor live-situaties. Te veel glitsches enz. Tijdelijk terug geswitched naar Cubase en dat is stabieler. Ik heb nu een MPC1000 met 128 MB ram. Hardware werkt echt veel beter in live situaties.
Je moet een beetje economisch met je samples omspringen maar ik kan er ongeveer 10 nummers in laden. Genoeg voor een set van 45 minuten.
Ik speel trouwens in een gedeeltelijke liveband. Als je gewoon een dj-setje wil draaien, is Ableton wel goed genoeg. Met twee stereospoortjes kan er niet zoveel mis gaan.
 
Ik heb zelf samen met een vriend gabberoptredens gedaan met de MPC1000 (wat overigens prima beviel). Dit betrof meer de oudere gabbermuziek (eind jaren '90 stijl). Van tevoren hebben we samen de uitgewerkte producties opgeknipt in lange audioloops die we dan in willekeurige volgorde vanuit de MPC konden afspelen.
Bij de meer geïmprovisseerde nummers werkten we met verschillende geluidssporen (bassdrum, percussie, synth, sample, etc.) die we gewoon met de mute-functie aan en uit konden zetten.
Daarnaast hadden we nog een TB-303 om live goed spanningsbogen te kunnen creëren, aangevuld met nog twee effectprocessors (voor reverb en delay).

Het voordeel van werken met de MPC is dat je een simpele hands-on interface hebt en met een druk op de knop een ander audiofragment kunt afspelen of een audiospoor kunt muten/unmuten.
Ten opzichte van een programma als Ableton Live mis je met de MPC het gemak om snel verschillende 'gestoorde' effecten toe te passen en er uitbundig mee te freaken en zul je eerst de audio van je producties moeten opknippen in losse loops en in de MPC moeten inprogrammeren.
Houd er verder ook rekening mee dat je in de MPC maximaal 128MB aan audio in het werkbaar geheugen kunt laden dus als je een lang optreden wilt doen met veel audiofiles kan er een gebrek aan geheugen ontstaan en zul je dus tussendoor de MPC moeten stoppen en nieuwe audio moeten inladen.

Muziek zoals die van Hellfish, Producer, etc. is meer gebaseerd op de voordelen die softwaresequencers en software-effects (zoals LiveCut, een freeware Glitch-programma) bieden en die muziek is daar ook sterk op gebaseerd. Het lijkt mij dan ook dat Ableton Live in combinatie met goede plug-ins meer bruikbaarheid voor die muziek biedt dan een MPC.
Wanneer je Live gebruikt in combinatie met een goede hands-on MIDI-controller (bijvoorbeeld een Evolution UC-33) zul je daar denk ik meer aan hebben dan aan een MPC.
 
Ik zou zelf altijd kiezen voor een hardware oplossing, omdat goede hardware (naar mijn onbescheiden mening) eindeloos meegaat en een ouwe trouwe metgezel wordt die je door een door leert kennen. Software is ieder jaar anders, je hebt steeds een nieuwe PC/kaart nodig en op een gegeven werkt het misschien niet eens meer omdat een fabrikant support stopt en er geen toekomstige compatibiliteit meer is. Oftewel: hardware is blijvend, software is vluchtig. Ik zou een MPC nemen, en dan voeg je er misschien later een echte sampler of synthmodule aan toe. Daar heb je over 10 jaar nog steeds plezier van.
 
Ik vindt software nou niet bepaald vluchtig ( zoals jij het omschrijft ), met een 10 jaar oude cubase kan je nog steeds muziek maken ...en je hoeft niet zonodig de laatste update voor elke vst te hebben om verder muziek te kunnen maken ...hangt nat. ook allemaal op welke platforrm je werkt ...Ik beb bv .niet van plan om op korte termijn op vista over te stappen ...waarom niet ? Renoise draait perfect op win xp..en zal dat binnen enkele jare nog steeds doen
 
Back
Top