electrospace 'the gate' of een 'strate gate'

ik zoek de schema´s van dit apparaat, heb er een liggen al een ruime tijd maar hij is defect. overigens verkoop ik die van mij niet ik vind het wel een appart ding
 
Ik heb onlangs een 'the gate' voor een vriend geregeld. Hij had vroeger altijd een 'strate gate' in de studio en mistte deze een beetje.
Volgens mij is 'the gate' hetzelfde als een 'strate gate' maar met een ultramodern groen led display van 2 karakters, hij dacht dat ook. We gaan deze vandaag uitproberen. Het apparaat zou de klank ook lekker kleuren.

Het coole van deze gate is dat hij een erg uitgebreide en ingewikkeld vca heeft en naast de audio in- en outputs, de external signal inputs ook beschikt over digital inputs (volgens mij is dat een cv/gate achtige input) - dat lijkt mij interessant.

Ik zou er ook wel een willen, aangezien ik er nu een klein beetje met een schuin oog naar kijk. Ik wil zowiezo een goede gate met wat meer instelbare opties dan alleen 'threshhold' en 'release'.

hier een fotootje van een strate gate:
es.jpg


en de 'the gate' die ik gevonden had:
1ba9_1.JPG
 
Laatst gewijzigd:
Origineel geplaatst door MadR
kan iemand er iets meer over vertellen ? dank !

ik had er graag meer over willen vertellen maar zolang het beestje niet werkt word het moeilijk. de funcities die er op zitten zijn wel interresant zoals hier boven word beschreven. wat is wel weet is dat de vca aphex chips zijn en er zitten een berg 072 opamps in. het apparaat blijkt ook in de uk geproduceerd te zijn en volgens mij door een uit de hand gelopen hobby aangezien er maar heel weinig te vinden zijn. als je ze tegen komt is het vaak in de grote pro studio´s. die van mij komt ook uit de Uk vandaan uit een studio maar ik wist al van te voren dat hij defect was maar ik kon hem niet laten staan aangezien hij zulke interresante funcite heeft. ik zal eens gedetaileerde foto´s maken van die van mij en een poging wagen om hem te repareren of anders breng ik hem wel weg naar iemand die hem kan maken,
 
ben er vanavond eens mee aan de slag geweest en alle potmeters waren bij mij zo vuil dat ze stuk voor stuk behandeld moesten worden, ook kwam ik er achter dat er een transistors is doorgebrand, al met al even 1 kanaal getest en dat ding is echt appart, ik zal volgende maand eens wat fragmentjes opnemen, en even wat meer info over dit apparaat plaatsen, denk alleen dat je ze zeldzaam tegen komt.
 
Back
Top