[track] Magnetic Zero

hermax

Ouwe rot
Lid sinds
22 april 2004
Berichten
2.268
Locatie
Haacht
Een nieuw muziekje...
Op homerecording.be kreeg ik welgeteld 1 commentaar: dat het cheesy klinkt en verzuipt in de reverb.
Op dit fijne forum hoop ik wat meer gefundeerde kritiek te krijgen :D

Magnetic zero
 
Klinkt wel mooi hoor!!

Sja, veel reverb, maar dat past er wel bij, vind ik. Na het intro vind ik het wel wat plat klinken. De ruimte is er dan niet meer. Het lijkt wel wat dicht op elkaar gemixt.

Leuke compositie, maar dat zijn we van je gewend!! :)
 
laat ik beginnen met te zeggen dat het weer een nette track is zoals we gewend zijn van u herrmax. mijn complimenten daarvoor!

als ik dit hele stuk heel grof indeel dan kom ik tot de volgende indeling:
een intro van 0-1.40
een stukje van 1.40 tot 3.30
een brugje van 3.30 tot 4.20
en dan uiteindelijk the main event van 4.20 t/m 9.50

de intro van 1-1.40 vind ik enigszinds vermoeiend omdat er muzikaal niet veel gebeurt. maar wel een mooi verzorgde soundscape.

ik hoor wel dat er verwantschap is tussen het stuk van 1.40t/m3.30 en het grote stuk van 4.20t/m9.50. het is hetzelfde thema maar dan net even iets anders. maar ik had liever gehoord dat je het gedeelte 4.20-9.50 als basis had genomen voor deze hele track (begin tot eind) en wat van het materiaal van het stuk 1.40t'm3.30 daarin had weten te plaatsen, als middenstuk of zo. ik heb het niet zo met die lange soundscape intro's en die lange zweverige tussenstukken. dat is alleen maar een soort lijm tussen de 2 gedeeltes waar het eigenlijk om gaat. ik begrijp ook wel dat dit een kwestie van smaak is hoor dus begrijp me niet verkeerd. maar qua vorm vind ik zoiets minder interessant.

een paar dingen die mij verder opvielen waren het lekker vrije gebruik van het piano geluid in het stukje 1.40-3.30 waarbij er op een gegeven moment triolen worden gespeeld en daarna zelfs nog vrijer tegen het ritme in word gespeeld. dat werkt goed op de achtergrond in combinatie met die synth lead. zoiezo vind ik de synthlead in dit stukje goed gedaan. lekker losjes.

en je weet stapsgewijs naar een mooi climax te werken met de gitaarsolo in het laatste stuk. alleen heb ik daar dan 9 minuten op moeten wachten als het ware. dus wat mij betreft, maak hetniet te bont met die lange intro's en zweverige verbindings stukjes.

:doei:
 
Ik vind de eerste 1.40 min juist het mooiste. Maar dat is persoonlijk natuurlijk.
Het geeft een ambience sfeer die rillingen op mn rug doet geven.
De rest van het liedje is niet mijn soort muziek maar ik heb ook niets slechts over te zeggen.
 
is idd een mooie compositie, luistert wel lekker weg:okdan: vooral dat stukje dist.gtr. rond 8:01 vind ik cool, dat gitaar-werk op een synth./keyboard klavier hoor ik wel graag en dat doe ik zelf ook graag op de mijne 8~ :mega:
 
Voor mij loopt alles primma.Zeer mooie intro,met veel reverb wat volgens mij zeer goed past in wat je ons wil overbrengen"een lekker zweverig wegdroom tripje".Na de intro zal je volgens mij en zeker vele anderen een stuk mogen wegknippen tot aan de piano!!!Vanaf dan loopt het weer zeer lekker.Niet meteen mijn muziek maar wel goed.
 
Mijn commentaar blijft bij het volgende:

De track komt lekker op me over, je gebruikt daar inderdaad veel reverb bij wat mij niet stoort. Het belangrijkste is denk ik wat jij er van vind. De maker heeft in mijn ogen "altijd" gelijk. En tja, ik ben ook een reverb gek:P

Compositie is lekker afwisselend en goed neergezet. Hermax weet wel wat composen is!:okdan:

oftwel, prima track als je het mij vraagt!

Groeten Arnaud

---

ik luister hem nu al een paar keer achter elkaar. Hij wordt steeds mooier. Vooral het einde, het blijft maar doorgaan. Lekker hoor;)
 
lekkere track weer hermax.

ik kan het kort houden dit keer. ik sluit me bij de opmerkingen van vanHeckis aan. Hij verwoord heel goed wat ik eigenlijk ook ervaar in de track. Het intro vind ik trouwens wel erg ok, maar dat is duidelijk een smaak kwestie.

reverb en cheesy opmerking vind ik onzin, dat zijn gewoon jouw keuzes kwa sound en reverb level, de track kan het prima hebben.
 
Ik vind dit bestwel goed, qua compositie en sfeer. Lekker om te luisteren er gebeurd vanalles als je het over het geheel bekijkt. Het is naar mijn mening veeeeel te lang. het zouden zomaar verschillende tracks aan elkaar kunnen zijn ofzo. Het laatste stukje met die gitaar achtige lead (of is het gewoon gitaar?) is denk ik wel het lekkerst.
 
Mooi afwisselend nummer maar dat zijn we ondertussen wel gewend van Hermax. :halleluja

Twee opmerkingen: vul de ID3-tags in! En ben ik nou de enige die moest denken aan de gitaarsolo in Gerry Rafferty's "Baker Street" toen Hermax aan het solo'en sloeg met die gitaarpatch tijdens de climax?
 
Aha! Ik wist het wel dat ik hier deftige feedback ging krijgen.
Mijn dank voor jullie reacties!

Toch nog iets over die reverb. Uiteindelijk heb ik op geen enkele manier reverb gebruikt over de gehele track. Het zijn allemaal geluiden (helft presets/helft eigen) die in zich veel reverb hebben.
Dat is niet toevallig, de cd die ik momenteel aan het maken ben gaat over allerlei heelal-objecten, die door de ogen van een astronoom bekeken worden. Het moet dus vrij "spacy" zijn, niet te bruut, relatief 'gezapig' eigenlijk. Maar ik ga toch wel eens alles achter mekaar beluisteren om te zien of het inderdaad niet wat teveel wordt.

Over de structuur: het heet Magnetic Zero, en gaat dus over het magnetische veld van de Aarde dat regelmatig wordt verstoord door hevige zonnewinden. Er ontstaan dan 'magnetische nul-bubbels' die zichzelf wel weer 'repareren'. Zo heb ik het dan ook opgevat: de intro is de zonnewind die komt aansnellen, deel 1 (met de pulse-lead) is de verstoring van het veld, deel 2 (piano) het nulpunt, en deel 3 de gestadige heropbouw.
Zo maak ik de laatste tijd veelal mijn muziek, het geeft inspiratie maar zorgt natuurlijk voor vreemde structuren bij luisteraars die dit niet weten. Ze moeten het niet weten voor mij, iedereen gebruikt best zijn eigen fantasie. Da's het leukste.
Eigenlijk wou ik dit keer eens een langer stuk maken. Het is mij al dikwijls opgevallen dat andere mensen (hier) stukken muziek maken met een absoluut minimum aan gebruikte akkoorden, die toch 4, 5 of meer minuten duren. (is geen verwijt of zo, ik vind het eigenlijk knap als je dat kan) Daartegenover zijn mijn stukken van 5 minuten dikwijls 'akkoorden-bommen'. Dus ik dacht, laat ik dit maar eens lekker lang uitspelen. OOK al omdat ik mezelf eens wou uitdagen om een langer stuk helemaal met het drumstel in te spelen. :) Vooral op het laatste heb me zeer geweldig kunnen uitleven; vele 'fills' en dan terugkomen op het goeie ritme. Ik heb die gehele drumtrack in 1 keer opgenomen, met werkelijk een minimum aan quantisering. Ik ben er dan ook dagenlang mee bezig geweest om dat te oefenen. Soms frustrerend, maar een FANTASTISCH gevoel als het er dan op stond! Een pianist die zijn ritme zelf op het drumstel inspeelt. Ik wou dat kunnen...

De gitaar is een V-Synth preset. Erg lekker om te bespelen.
Enne, heeft niemand gehoord dat ik zelf ook een beetje meezing ? :D Eigenlijk vreesde ik daarvoor nog de meeste (minder goeie) reacties...
 
Prachtige compositie, goed gekozen akkoorden (dragen goed bij tot de spanning). Pianostuk is iets te langdradig, zeker als daarna de strings er pas inkomen; ik vind dat je voor de strings een wat mooier en vollere sound had mogen gebruiken(klinkt een beetje blikkerig). Overgang naar het thema daarna is wel weer leuk. Al met al een mooi nummer geworden, vooral het laatste stuk is lekker om naar te luisteren (ik denk alleen wel een herhaling te lang).
 
Ha die Hermax :doei:

Tja ... het is niet eenvoudig om na een meesterwerk als Gondwana verder te blijven gaan, hé ;). Welnu ... mijnsinziens slaag je daar wel toch voor een groot deel in hoor. OK ... het is met z'n 9 minuten lang en sommige passages zijn nogal traag opgebouwd, maar wat mij betreft hindert dat niet. Er zjin genoeg traditionele EM-ers die lange stukken maakten en met groot succes.

Toch enkele kleine bemerkingen:
* De strings die je bij het pianostukje gebruikt, vind ik eigenlijk ook niet zo geslaagd. Ik zou daar een minder abrupte attack gebruiken en wat meer mixen met een zaagtandpad.
* De koren die even later op de achtergrond komen opzetten, mogen mijnsinziens wat harder doorkomen (misschien zelfs wat aggressiever of grootser klinken) ... maar dat kan natuurlijk ook komen met mijn zieke voorliefde voor koren, natuurlijk ;) .

Voorts niets anders dan lof. De reverb zou ik zeker niet minder doen ... zeker gezien het thema niet. De gitaarlead is om jaloers op te worden ... machtig :okdan: .

Een voor hen die dit cheesy vinden ... die moeten dan eerst maar es voor zichzelf nagaan wat de exacte betekenis van 'cheesy' is (nou ja ... was ook op een ander forum natuurlijk :D ).

Ik vind dit dus best een knap beschrijvend nummer dat je gedurende 9 minuten meeneemt in een wereld van gevaarlijke zonnewinden en verdedigingsmechanismes van moeder aarde.

Keep on going :halleluja

:doei:
 
Back
Top