Waar maar klaar

Origineel geplaatst door fuse

Maar synths bouwen die nét die paar dingetjes missen om hem HELEMAAL af te maken.
Zodat ze volgende keer dat er toch in kunnen stoppen.

Als die feature je 100,- meer kost, en je hebt er geen zak aan koop je een bak van een ander merk, zonder die functie, voor minder. 100,- verdient.
't merk dat een zo compleet mogelijke machine op de markt brengt is nu dus de sjaak, en dat terwijl ze het beste met je voor hadden...
Dus wat gedaan: Functie er uit, bak 100,- goedkoper aanbieden en functie voor de liefhebber als uitbreiding verkopen voor 200,-.
Slim. zo loop je geen sales mis, kan iedereen z'n bak zo compleet maken als ie wil en verdien je dubbel aan die onnozelaars.


't is niet het kapitalisme maar de marketing erachter die deze wereld de verdoemenis in helpt 8)
 
Origineel geplaatst door driftwood
..'t is niet het kapitalisme maar de marketing erachter die deze wereld de verdoemenis in helpt 8)

en hoe benoem/bezie je de kopers van deze spullen dan? :D

Voor de rest weer es een mooi topic gestart om enkel te discussiëren.. :biertje:
 
Re: Waar maar klaar

Origineel geplaatst door fuse
Een synthesizerfabrikant maakt niet wat jij wil hebben, maar wat jij wil kopen.

Juist of duidelijk een geval van appeltaart?

denk dat dit alleen op gaat voor noobs ....

bijv. sommige merken maken hele flitsende machines waar je je eigenlijk je ogen niet vanaf kan houden ....
terwijl het misschien vergeleken andere instrumenten in dezelfde klasse het qua geluid en specs en kwaliteit ver onder doet ... dus iemand zonder al teveel kennis is dan al snel verkocht, onder het motto: bekend merk, het ziet er cool uit het is duur, dit moet wel goed zijn!

grote merken als Roland en Korg begrijpen dit maar al te goed ... ze hebben hun naam mee .. maken een cool design, en ze hebben alweer een instant hit .... ik vindt Roland en Korg echt van die merken die teren op hun naam en verder alleen nog maar rotzooi verkopen omdat t verkoopt..

tuurlijk is niet al hun spul rotzooi, er zit ook goed spul tussen ... maar roland en korg zit bij mij in t hokje Behringer en Phonic ..

en iemand met kennis die koopt gewoon wat hij wil hebben lijkt me en heeft al lang geleerd niet meer naar het uiterlijk te kijken ....
 
De consument...
Die bepaald wat er in de schappen ligt. Nadeel voor ons gear-connaisseurs is dat er zoveel noobs rondlopen die er bijna om vragen om bij de neus genomen te worden. Maar dat mag geen probleem zijn. sterker nog: 't is leerzaam: je hebt lui om te dissen en om te lachen, dit streelt je ego, daardoor voel je je goed, raak je geinspireerd, maak je een hit, verdien je een hoop centjes en kun je een mooie dure boutique machine kopen met alle features die je maar bij elkaar kunt dromen.
 
Het is erg moeilijk om producten op de markt te brengen die perfect zijn. Dit omdat het gewoon te duur is om te ontwikkelen en daardoor te duur om te verkopen. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel alternatieven en vele prijsklassen en kan je in principe kopen wat je wilt alleen niet voor de laagste prijs.
 
Re: Waar maar klaar

Origineel geplaatst door fuse
Een synthesizerfabrikant maakt niet wat jij wil hebben, maar wat jij wil kopen.

Juist of duidelijk een geval van appeltaart?

Ik denk dat je niet alle synth-fabrikanten over 1 kam moet scheren...geen appeltaart met perentaart vergelijken zeg maar...
 
Re: Waar maar klaar

Origineel geplaatst door fuse
Een synthesizerfabrikant maakt niet wat jij wil hebben, maar wat jij wil kopen.

ik denk dat dit meestal niet opgaat, anders was er wel veel budget-meuk zoals je die bij zowat alle andere apparatuur met een stekker eraan wel tegenkomt. Het verschil tussen "willen hebben" en "willen kopen" is in onze op geld gebaseerde wereld meestal de beperking van je budget. Goedkope budgetmerken kom je volgens mij in synth-land niet echt tegen.
 
Back
Top