Pc specificatie thread + geluidskaarten

Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Over dat OLED keyboard... dit is het geworden...

http://engadget.com/2006/01/14/the-optimus-mini-three

optimus_mini.jpg


... daar zie ik mezelf nog geen roman op typen, maar alle begin is leuk.
Nog maar een paar jaartjes slapen, en dan is daar: de toekomst.
Waarin we met jetpacks op onze rug rondvliegen en kunnen typen op een OLED keyboard. ;)
 
drie knoppen; start stop en record :) Ik plak wel gewoon nog een paar gekleurde stickertjes op m'n keyboard als ik het niet meer kan onthouden....8o)
 
SP2 win-xp

SP2 win-xp

Bij mijn huidige installatie van MS Windows XP heb ik bewust ervoor gekozen om géén SP2 te installeren, omdat ik uit verschillende hoeken hoorde dat SP2 vreemde/ongewenste neveneffecten op een "muziekpc" zou vertonen.

Echter, nou begin ik hoe langer hoe meer nut te zien in de windows updates, en overweeg het dus om SP2 toch te installeren. Weet iemand misschien hoe het nou echt zit met SP2 en een computer die grotendeels bedoeld is voor geluidsbewerking en productie?


Mijn beste ervaring is:

Als je wil updaten.. maak een goede slipstream-installatie cd naderhand. (dus win-xp + alle updates en servicepacks) (desgewenst op een RW-tje)
Zo heb je altijd alle servicepacks en update's meteen bij je eerste install erbij... De losse installatie (update van sp2) gaf eveneens bij mij rare problemen. Maar met zo'n slipstream installeer je het gewoon in één keer goed.

Maar zoals al eens eerder is gezegd op het forum.. en voorzover ik het weet. Als je niet online bent met je muziekpc, dan heb je sp2 echt niet nodig (je kan nu ook op je machine wat je wilt toch?) waarom updaten dan.... ?! ;)

Ennuh.. als alles goed geinstalled is.. een kloon/image van je harde schijf maken en deze goed bewaren (ook weer op een DVD rw of R) !!!
Gewoon doen ! scheelt zoveel tijd achteraf...
 
Ik heb een vraagje m.b.t. de M Audio Audiophile 2496.

Ik heb nu in mijn systeem een Audigy 1 kaart zitten en maak gebruik van Renoise en een aantal vst(i)'s. Qua latency zit ik rond de 30/35ms wil dat allemaal een beetje goed klinken. Aangezien ik binnenkort een midi controller wil gaan aanschaffen om mijn melodien in te kunnen spelen wil ik er een die nog lager gaat qua latency.

De M Audio Audiophile 2496 lijkt mij hiervoor de beste prijs/kwaliteit te hebben. Tot zo ver geen probleem. Echter, ik wil ook die audigy in mijn systeem houden omdat ik mijn pc niet alleen gebruik voor muziek maken maar ook om op te gamen, dvd's kijken etc. etc. en daar is die M Audio Audiophile 2496 niet zo heel denderend in (geen 5.1 enzo.)

Nu is mijn vraag of ik die twee kaarten zonder probleem tergeljk in mij systeem kan doen.
Ik heb wel eens tergelijk m'n onboard geluid als die audigy gebruikt en dat ging wel goed.
 
Origineel geplaatst door Hanz


Nog maar een paar jaartjes slapen, en dan is daar: de toekomst.
Waarin we met jetpacks op onze rug rondvliegen en kunnen typen op een OLED keyboard. ;)


dat lijkt me geen verkeerd toetsenbord ,heb nog zo een oud ibm toetsenbord ,vreemd genoeg welleens vernieuwd maar toch weer gaan gebruiken, die oude dingen zijn erg fijn :D
moet hem binnekort weer is uitmekaar halen en in de sop doen ,er zit koffie op en rommel




Origineel geplaatst door PhydomiR
Ik

Nu is mijn vraag of ik die twee kaarten zonder probleem tergeljk in mij systeem kan doen.


is te proberen , gewoon erin zetten en kijken of die het doet.
xp is toch een echt multitasking systeem , erg geavanceerd , wel met limittaties natuurlijk.
het is me hobby maar:kimono:
 
2 pc studio

2 pc studio

HI guys

De afgelopen tijd is het me wel duidelijk geworden dat het relatief zinloos is om er nog midihardware op na te houden. Mijn ION gebruik ik allen nog als masterkeyboArd en mijn RS 7000 enkel nog als controller. De power van de meeste VST synths gaat ver over een ion of een RS7000 heen

Nu dacht ik erover om een nieuwe computer setupje samen te stellen. Je kan kan dan een dure dualprocessor computer aanschaffen, maar per saldo heb je voor 1200 euro bijvoorbeeld al 2 prima stille amd athlon 64 3200 systemen elk met 1 gig geheugen van het merk Acer.
Je kan er dan een gebruiken voor sampling en sequencing en mixing en de ander voor softsynths.
Nu is mijn vraag echter hoe je dan beide systemen het beste aan elkaar hangt.

Het zou in het simplste geval via midi kunnen en dan alles bij elkaar laten komen via een analoge hardware mixer maar het mooiste zou natuurlijk zijn een netwerk waar de gegevens tussen beide computers digitaal worden uitgewisseld.

Wie heeft hiermee ervaring ???

Ik ben benieuwd.

grCG holland
 
Re: 2 pc studio

Re: 2 pc studio

Origineel geplaatst door cgholland
De power van de meeste VST synths gaat ver over een ion of een RS7000 heen

Uhm... Volgens mijn moet je de Ion dan eerst nog leren bedienen. Of vst plugins VER over een ion heen komen lijkt me stug. Verder staat mijn athlon XP 2600+ al op 35% cpu belasting bij het gebruik van 1 fatsoenlijke vst plugin (en dan zit er nog geen effect over). Dus ofwel je moet uit komen met 2 vst plugins per systeem (zou dan om en nabij de 4 in totaal worden met 2 cpu setup), ofwel je gaat de hele zooi sampelen, ofwel jij maakt muziek met weinig tracks.

Om je vraag te beantwoorden. Ik zou 1 computer als master sequencer gebruiken en ene als slave. Deze koppel je via midi aan elkaar. Je koopt een digitale mixer en 2 adat kaarten stop je in de pc's. Zo kun je alle audio digitaal heen en weer sturen en heb je volledige controle.
 
Je kunt overwegen een sequencer pakket te gaan gebruiken dat VST-system link ondersteunt (bijv. Cubase 3 SE, SX). Op kun je de rekenkracht van je 2 pc tegelijk gebruiken. Verder moet je er natuurlijk wel rekening mee houden dat je voor 1200 euro "slechts" 2 pc's hebt. Dan moet je dus nog je sequencer, sampler, synths en eventueel een dikke audiointerface en midicontroller aanschaffen
 
system link via cubase sx3...

kan je met 2 systemen werken.

even op googlen....

Ik zou die ion niet weg doen trouwens. Ik denk dat ie een stuk beter klinkt dan vst's....
houd je die als masterkey's

met een 3200 amd systeem kan je trouwens wel meer dan 1 vst draaien hoor Alan....
ik denk dat je er wel iets van 10, 15 moet kunnen laten draaien.

en idd een goeie soundcard...
 
Zelf vind ik werken met 2 computers superonhandig. Dan zit je de hele tijd te switchen.
Als je een goede computer hebt kun je daar meestal wel makkelijk mee uit de voeten.
Komt je dan nog CPU tekort kun je tracks gaan freezen.

En voor PCs zijn 2 manieren om computers samen te laten werken.
Via die VST link dus en een aparte plugin die het netwerk gebruikt om een 2 computer als slave te gebruiken. Voor VST link moet je de 2 systemen via een digitale manier aan elkaar knopen. En via het netwerk moet je snelle netwerkkaarten hebben. (100Mbit,1Gbit)

Er is nog een 3e manier. Via good old midi en audio kanalen (adat, analoog). Maar in vergelijk met de 2 andere manier veel en veel onhandiger.
 
Origineel geplaatst door fuse
Er is nog een 3e manier. Via good old midi en audio kanalen (adat, analoog). Maar in vergelijk met de 2 andere manier veel en veel onhandiger.

Dat vind ik eigenlijk best meevallen.
Nou gebruik ik m'n 2e systeempje ook eigenlijk alleen maar als sampler....
(...en is het voor mij geen optie om plugins te gaan draaien op dat 2e systeempje, omdat het een oude celeron333 betreft)
 
Origineel geplaatst door richard2000
Waarom wil je 2 PC's?

Als je het doet om 2 beeldschermen wat natuurlijk superhandig is, kan je ook 1 PC nemen met 2 beeldkaarten.

of 1 videokaart met mogelijkheid tot dualscreen dan... lijkt me simpeler....
(kan zijn dat't bestaat, maar ik ken ook geen moederborden met 2 agp sloten.....) en pci videokaartjes zijn erg schaars....
 
gewoon iets meer geld uitgeven voor een geluidskaartje
: P

mijn RME digi 96/8 pad koste met 169us$ nieuw in doos.

RME heeft betere drivers andere producenten.

als je een laptop gebruikt, da voor een ECHO INDIGO.
ik zag een live optreden laats en die gast had een INDIGO, en dat boomt behoorlijk.
ik vernaam uit een benchmark dat de mulitface en indigo de beste zijn in hun prijsklassen.
indigo kost rond de 150€ op ebay.
 
Origineel geplaatst door GeeEs
of 1 videokaart met mogelijkheid tot dualscreen dan... lijkt me simpeler....
(kan zijn dat't bestaat, maar ik ken ook geen moederborden met 2 agp sloten.....) en pci videokaartjes zijn erg schaars....

Zoek eens op (nVidia) SLI en (Ati) Crossfire (wel met PCI-express, aangezien AGP alweer "verouderd" is). Dit zijn echter dingen voor gamers. Voor twee beeldschermen is een enkele kaart voldoende. Bijna alle videokaarten hebben tegenwoordig twee uitgangen.
 
Windoos met 2 beeldschermen

Windoos met 2 beeldschermen

Ik ben vast niet de enige met 2 beeldschermen dus hopelijk ook niet de enige met dit probleem (gedeelde smart is halve smart:D , en misschien weet iemand dan de oplossing).

Ik heb steeds gezeik met pop-up modules die pleite zijn, zo heb ik rechts van mijn hoofdmonitor de 2e staan, en verplaats ik dingen naar me 2e monitor, Cubase gebruik ik meestal op 2 schermen, werkt allemaal perfect.
Maar af en toe ben ik wat kwijt, laatst was m'n mixer in kubeest pleite, deze wordt dan schijnbaar buiten de 2 schermen geopend, om die weer terug te krijgen moet ik me 2e beeldkaart uitschakelen, PC herstarten, kubeest starten, en menger openen, deze wordt dan rechts onder geopend, alleen de rechterbovenhoek is dan in beeld, deze moet ik dan vervolgens naar het midden plaatsen, doe ik dat verplaatsen niet dan is die nog steeds pleite na inschakelen beeldkaart en PC herstart en blabla.
Dit ligt niet aan koebeest maar natuurlijk zoals verwacht aan Bill Gates fantastiese Windhoos, want ik ben ook regelmatig de mengert van windoos kwijt, en bij deze valt het op dat als ik deze wil openen dat ie "openvouwt" in me linkerbeeldscherm die er niet is, je ziet dat openvouwen naar links vliegen zeg maar.

Hebben jullie dat ook?
En beter nog weten jullie ook wat je daar aan doet ipv je beeldkaarten uit en inschakelen?
 
Re: Windoos met 2 beeldschermen

Re: Windoos met 2 beeldschermen

Origineel geplaatst door richard2000
Ik ben vast niet de enige met 2 beeldschermen dus hopelijk ook niet de enige met dit probleem (gedeelde smart is halve smart:D , en misschien weet iemand dan de oplossing).

Ik heb steeds gezeik met pop-up modules die pleite zijn, zo heb ik rechts van mijn hoofdmonitor de 2e staan, en verplaats ik dingen naar me 2e monitor, Cubase gebruik ik meestal op 2 schermen, werkt allemaal perfect.
Maar af en toe ben ik wat kwijt, laatst was m'n mixer in kubeest pleite, deze wordt dan schijnbaar buiten de 2 schermen geopend, om die weer terug te krijgen moet ik me 2e beeldkaart uitschakelen, PC herstarten, kubeest starten, en menger openen, deze wordt dan rechts onder geopend, alleen de rechterbovenhoek is dan in beeld, deze moet ik dan vervolgens naar het midden plaatsen, doe ik dat verplaatsen niet dan is die nog steeds pleite na inschakelen beeldkaart en PC herstart en blabla.
Dit ligt niet aan koebeest maar natuurlijk zoals verwacht aan Bill Gates fantastiese Windhoos, want ik ben ook regelmatig de mengert van windoos kwijt, en bij deze valt het op dat als ik deze wil openen dat ie "openvouwt" in me linkerbeeldscherm die er niet is, je ziet dat openvouwen naar links vliegen zeg maar.

Hebben jullie dat ook?
En beter nog weten jullie ook wat je daar aan doet ipv je beeldkaarten uit en inschakelen?

Raar, ik heb momenteel 3 schermen aan mijn muziek pc hangen (2 via de agp poort, en 1 via de pci). Van bovenstaand probleem heb ik nog geen last gehad (gebruik dan wel sonar, en geen cubase). Misschien ligt het eraan welke monitor de primaire is, en welke gebruikt wordt vanuit je moederbord bios om op te starten. Wellicht heb je dit al geprobeerd, zo niet is het misschien de moeite waard. Hebben trouwens beide monitoren dezelfde resolutie? Misschien dat daarom spul buiten beeld wordt geplaatst. Zelf heb ik wel alle 3 schermen in dezelfde resolutie draaien.

Succes ermee
 
Degene die recht voor me neus staat is de master, en dit wissel ik wel eens ivm me TV kaart, die start alleen in de master en dat wil ik dan net niet, maar dat veroorzaakt het niet denk ik, en ook heeft het 2e scherm een lagere resolutie omdat ie kleiner is.
Het lijkt er juist op dat windows ze in een linkerscherm wil openen die er dus niet is, dat zie je bij het openen van het eigen windows mixer, deze zie je naar links openvouwen.
Op zich is dat nog allemaal niet zo erg zolang dat met een enkele muisklik op te lossen is, maar ja..windows he...:bekdicht:
 
Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Back
Top