Pc specificatie thread + geluidskaarten

Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Geluidskaart

Geluidskaart

lo audiofreaks, :halleluja

Ik heb vandaag heel de dag in deze forum gekeken op zoek naar een goede geluidskaart .
Ik ben al 3-4 maanden bezig met soft synth's en week gelden heb ik een midi-controller gekocht (radium61) en een bcf2000 wel vergeten dat ik een deftige geluidskaart ook nodig heb :stupid hoe dom :D . Ik heb gezoch naar kaarten en een goedkope gevonden die mensen hier ook goed vinden audiophile 2496. Ik wil alleen deze 2 (radium,bfc200) voorlopig aansluiten . Is dit een goede keuze ? Maar deze kaart heeft 1 midi ingang zie ik ! Maar van de andere kant kan ik die behringer ook via USB aansluiten eigenlijk de radium ook maar :D .Zou het goed werken als ik de radium via midi aansluit en de behringer via usb ? + Ik zie hier al mensen bezig over PCI-express , zou het echt probleem worden binnen paar jaar ? Ik weet wel dat ik deze kaar niet euwig ga gebruiken maar ik wil toch even ervaring mee maken en laters wel iets ander kopen maar toch wil ik wel een jaar of 2 meegaan ! Verstandig keuze om dit kaartje te kopen of niet ?

Mijn PC
Moederbord : Asrock k8s8x (ik zie dat er 5 pci 's zijn dus ik kan em gemakkelijk aansluiten(audiophile) )
Processor : AMD64 3200+
GFX : GeForce 6800 gt ( ben een gamer geweest , nu speel ik wel nog af en toe :D )
HD : 160 gb 72000rpm
Sound : onboard :p lol
RAM : 2 x 512 ddr

Zou ik goed hiermee nog paar jaar mee gaan ?

dat is alles .
thanks voor de komende reacties ( hoop ik :p)
Zou ik goed hiermee
 
Geluidskaart kopen

Geluidskaart kopen

Hey,

Ik ben van plan om een geluidskaart te kopen, zoals de Audiophile 2496..
Ik heb nu gewoon een masterkeyboard met midi in/out, en ga over een paar maanden een JP-8080 kopen..
Het keyboard heb ik via zo'n USB Midi interface aangesloten, wat de nodige latency met zich meebrengt.

Maar ik heb dus gelezen dat deze geluidskaart er wel geschikt voor is.. Heb ik dan niks meer aan de midi interface, of is de geluidskaart voor 1 instrument? En is het zo dat ik gewoon mn boxen aangesloten moet houden op de onboard geluidskaart, want ik zie die aansluitingen niet zitten?

Of heb ik heel wat anders, nodig, zoals een "ESI M 4 U", met 4x midi in, 4x uit?

Alvast bedankt,

Bob

Deze Midi interface heb ik nu:
http://www.feedback.nl/images/cache/productafbeeldingen/esi-romio_350_fffef1_75.jpg

PS: Beetje offtopic, maar een mixer (Heb nu wel gewoon een DJ mixer) heb je toch alleen nodig als je met meerdere hardware synths aan de slag wil?
 
Latency op een USB MIDI interface lijkt me ongewoon. Ben je wel zeker dat de oorsprong van je latency daar ligt? Misschien kan je ons vertellen waarom je dit denkt, en hoe je hier bij komt.

Een MIDI interface kan je zonder problemen samen met een andere geluidskaart gebruiken. In vele studio's worden zelfs meerdere MIDI interfaces gecombineerd met meerdere geluidskaarten in één en dezelfde pc. Professionele software is ontworpen om hier gebruik van te maken, en laat je toe om de verschillende kaarten en interfaces individueel aan te spreken. Het is dus niet zo dat als je geluidskaart toevallig een MIDI interface aan boord heeft, dat andere MIDI interfaces daardoor onbruikbaar of overbodig worden.

Onboard geluidskaart??? Weg daarmee... De onboard geluidskaart moet je uitschakelen in het BIOS van je pc. Een onboard geluidskaart heeft teveel ruis, slechte drivers, en hooooge latency. Als je op dit moment met de onboard geluidskaart werkt, dan kan je er wel van uitgaan dat je latency daaraan te wijten is, en niet aan je MIDI-interface.

Verder spreek je van boxen... Bedoel je daarmee dat je over gewone pc-luidsprekers beschikt? In dat geval zou ik je willen aanraden om ipv aan een jp-8080, eerst eens te denken aan een geluidsinstallatie die alles kan weergeven wat zo'n jp-8080 in huis heeft. Het accuraat weergeven of beluisteren van audio heet monitoren, en je gaat best op zoek naar boxen die voor dat doel gemaakt zijn. Het zal je niet verbazen dat zo'n boxen 'monitors' heten.

Om monitors rechtstreeks op een audiobron aan te kunnen sluiten heb je 'actieve' monitors nodig. Dat zijn monitors waar een versterker ingebouwd zit. Actieve monitors hebben meestal een XLR aansluiting. In dat geval moet je geluidskaart dus beschikken over uitgangen die compatibel zijn met XLR. Als je serieus muziek wilt gaan maken, zoek dan een geluidskaart die professionele aansluitingen biedt.

De meeste mensen hier verafschuwen echter het idee om hun actieve monitors rechstreeks aan te sluiten op hun geluidskaart. Waarom? Een actieve monitor heeft geen volumeregeling. Ze staan altijd op maximum volume. En da's meestal ERG luid. Wat je hieraan kan doen is het volume verminderen voordat het signaal de monitors bereikt. Daarom kiezen vele mensen er dus voor, om hun geluidskaart op een mengtafel aan te sluiten. Daarop kan je immers heel precies het uitgangsvolume bepalen, dus sluit je daar de monitors op aan. (Als je iets tussen je geluidskaart en je luidsprekers wilt hangen, maar geen nood hebt aan al die ingangen op een mengtafel, zoek dan eens naar "mackie big knob".)

Ik zeg dit er even bij: ikzelf hang mijn actieve monitors wel rechtstreeks aan mijn geluidskaart. Ik bepaal het volume door in de besturingssoftware van m'n geluidskaart een monitormix te maken. Die monitormix stuur ik naar de uitgangen waar mijn monitors op aangesloten zijn. Ik zorg ervoor dat deze monitormix het uitgangsvolume beperkt tot een voor de buren net aanvaardbaar niveau :) Vervolgens kan ik het hele boeltje naar wens stiller zetten met de volumeknoppen op m'n geluidskaart. (Het gaat om een edirol ua-1000 met echte hardware draaiknoppen.)

Ik kan ook nog zeggen dat ik 4 synths rechtstreeks kan aansluiten op m'n geluidskaart, en dat ik voor elke synth het ingangsvolume kan regelen met een draaiknop. Daardoor heb ik al helemaal geen mengtafel meer nodig. Essentieel voordeel hiervan: ik kan die 4 synths gelijktijdig, elk op een eigen spoor opnemen!

Ik hoop dat ik hiermee je vragen een beetje beantwoord heb?
 
Bedankt voor de reply.

Maar de latency komt inderdaad door de onboard geluidskaart.

Maar met boxen bedoelde ik 1) gewone kleine pc boxjes (Die staan aan als ik gewoon op msn e.d. ben, 2) monitoren die ik al heb, gebruik bij het producen, of muziek luisteren.

Ik heb 2 Mission 760i boxen, die ik gebruik als monitor. Boxen klinken erg helder en warm. Ik ben verder home-dj, dus de output van het geluid zit gesplit naar het mengpaneel, die naar de versterker gaat, en dat weer naar de monitor boxen. De boxen hebben dus gewoon draad-aansluiting. Maar kleine pc boxjes zijn hier dus niet op aansluitbaar?, net zoals line in/mic.. Want die zitten nu in mn moederbord

Maar als ik dus deze geluidskaart neem, wordt de midi interface dan onnodig, of heb ik die toch nodig omdat de 2496 maar 1xmidi in, 1x out heb? Als ik het goed begrijp heb ik deze dus nog steeds nodig, voor het keyboard..

Als laatste, dus voor meerdere synth's heb je dus een kaart nodig met meerdere midi in/uitgangen
 
Als je zowel de jp-8080 als het MIDI klavier gelijktijdig wil aansluiten op je pc kom je toe met de audiophile en de romio. Die samen gebruiken zou geen probleem mogen zijn, en je hebt dan geen MIDI interface nodig met meerdere MIDI in- en uitgangen. Als je meerdere (bv. 3 of 4 of 16) synths gelijktijdig via MIDI wilt kunnen aansturen en opnemen, dan pas kan je gaan denken aan een grotere MIDI interface, maar voorlopig kan je nog verder. Hou er wel rekening mee dat je telkens je pc zal moeten aanzetten als je met je MIDI klavier de JP-8080 wilt gaan aansturen... Als je daar iets aan wil doen, dan moet je toch op zoek naar een grotere midi-interface, die rechstreekse communcatie tussen de aangesloten MIDI apparaten toelaat. (Bijvoorbeeld een MOTU midi timepiece AV, of een edirol um-550.)

Op audiogebied begrijp ik je situatie nu veel beter, en ben zelfs de specs van de audiophile 2496 gaan bekijken. Toen ik de RCA aansluitingen zag, dacht ik spontaan "stay away" :) Ik bedoel, deze kaart kan je natuurlijk makkelijk aansluiten op een dj-mixer, of rechstreeks op een hifi, maar zoals je zelf kan zien is dit niet het type aansluiting dat een jp-8080 aan boord heeft. De scope van deze geluidskaart is home entertainment, en daar blinkt ze ongetwijfeld in uit... maar om synths met dit soort aansluitingen te gaan verbinden, da's geen doen. Gebruik professionele kabels en aansluitingen (en dito geluidskaarten) voor een beter resultaat. Blijf zoveel mogelijk weg van verloopstukken en splitters en wat nog meer! Niks wat je klank zo naar de knoppen kan helpen.

Om de pc-boxen nog te kunnen gebruiken, zou je inderdaad de onboard sound nog kunnen gebruiken. Ik kan het je echter alleen maar afraden, omdat onboard sound meestal niet compatibel is met andere geluidskaarten, en nogal eens conflicten durft te veroorzaken. Zou je die pc-boxen echter niet achter je dj-mixer kunnen hangen? bv op de headphones out? Met een verloopstekker? :D (Voor een keer mag het)
 
Oke,

Zijn er goede geluidskaarten van rond de €100 , die dus wel goed met de synth aansluiting overweg kunnen? (Bedoel je trouwensde L/R uitgang of de midi in/uit, waarvoor de 2496 niet goed is?)
 
terratec phase 22 heeft 2in/2uit, midi in en uit en sp/dif in en uit. kan via sp/dif tot 192khz en werkt prima. Je moet alleen wel je onboard geluidskaart uitzetten in je bios, iig bij mij leverde dat conflicten op toen het onboard ding nog aanstond. de phase 22 heeft jack in en uitgangen dus je kune de jp8080 meteen aansluiten. hij kost iets van 75 euro tegenwoordig (en ik kocht 'm 3 weken vóór de prijsverlaging voor 135 euro! aargh)
 
Tips voor aanschaf computer

Tips voor aanschaf computer

Ik ben van plan om binnenkort een nieuwe computer aan te schaffen om te gaan gebruiken in mijn in aanbouw zijnde muziekstudio. Hebben jullie tips waar ik hiervoor goed terecht kan?
 
Re: Tips voor aanschaf computer

Re: Tips voor aanschaf computer

Origineel geplaatst door Ventura
Ik ben van plan om binnenkort een nieuwe computer aan te schaffen om te gaan gebruiken in mijn in aanbouw zijnde muziekstudio. Hebben jullie tips waar ik hiervoor goed terecht kan?

lijkt me als je aan goede pc zaak kent , dan weten ze wel wat je nodig hebt.
er is zat keus en echt en slecht spul heb je volgens mij niet meer, ik kom graag bij alternate .
of een muziekzaak voor de speciale audio pc

:)



alternate
 
Terra tec Phase 26 USb ervaring?

Terra tec Phase 26 USb ervaring?

Heeft iemand ervaring met de Terra tec Phase 26 USB SE Audio en MIDI interface? Is dit een ramp kwa drivers of loopt dit soepel op een laptop?
Alvast bedankt voor de reacties,
Yoonchi.
 
Budget PC-systeem

Budget PC-systeem

Mensen, een beetje hulp gevraagd..
Een vriend van mij wil graag wat meer met muziek gaan doen op de PC. Op dit moment
is hij veel bezig met Reason 3, maar aangezien dit geinstalleerd staat op een Aldi-pc die
er al 10 minuten over doet om op te starten werk dit nou niet echt perfect.
Een nieuwe PC zou dus een goede uitkomst zijn, echter heeft hij he;aas niet echt veel
te besteden.. Is het mogelijk om voor een bedrag rond de 300 euri een goed stabiel
systeem te verkrijgen (2e hands), waarmee je in ieder geval alles uit Reason kan halen?
 
een jaar terug waren complete pentium 2600 pc,s gemiddeld op de tweedehands markt een 250 tot 300 euro

dus voor een 250 tot 300 euro kun je zeker weten een leuk systeempje van een tweedehands markt aftrekken

succes
 
Re: Terra tec Phase 26 USb ervaring?

Re: Terra tec Phase 26 USb ervaring?

Origineel geplaatst door Yoonchi
Heeft iemand ervaring met de Terra tec Phase 26 USB SE Audio en MIDI interface? Is dit een ramp kwa drivers of loopt dit soepel op een laptop?
Alvast bedankt voor de reacties,
Yoonchi.
Ik heb nooit een phase USB gehad maar wel een phase PCI en die werkte naar behoren voor die prijs.
 
Re: Geluidskaart

Re: Geluidskaart

Origineel geplaatst door Qu.
Verstandig keuze om dit kaartje te kopen of niet ?
Met een audiophile van M-audio zit je wel goed. Tenzij je natuurlijk meerdere hardware synths gaat kopen en ze allemaal tegelijk wil opnemen :W

Welke software gebruik je nu eigenlijk?
 
Processor AMD of Intel voor muziek produceren

Processor AMD of Intel voor muziek produceren

Ik wil een nieuwe pc kopen speciaal voor muziek, wat kan ik het beste nemen als processor amd of intel?

Groeten bantus!
 
als je een goed model neemt maakt het volgens mij niet zoveel uit... ligt er dacht ik meer aan watvoor moederbord je wil.
AMD wordt wel warmer dan Intel (zoiets staat me bij weet niet of dat nog opgaat voor huidige nieuwe modellen) dus dan moet je wel je koeling aanpassen
 
Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Back
Top