Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Origineel geplaatst door C738
Omschrijving: Kalfsblokjes en spruitjes in een romig mosterdsausje. Je hoeft niet echt te wachten op de winter, en.... zelfs niet-spruiten-eters lusten het.
Aantal Personen: 4
Keuken: Belgisch
Techniek: Stoven
Smaak: Pittig
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Hoofdingredient: Lams-/kalfsvlees
In combinatie met: Groenten
Ingredienten: 3 theelepels dragonmosterd
3 theelepel Dijonmosterd
6 eetlepels cognac of vieux
1 pot kalfsfond (380 ml)
200 ml lichte room
800 a 1000 gr kalfsstukjes
600 a 900 gr spruitjes
1 middelgrote ui
boter
muskaatnoot
1/2 theelepel tijm
(versgemalen) zwarte peper
zout
Hulpmiddelen:
Voorbereiding: Blancheer de spruitjes 2 a 3 min in kokend water. Afgieten en halveren. Hou ze warm. Ui fijnsnipperen.
Bereidingswijze: Braad de kalfsblokjes aan in 25 gr boter, kruiden met thijm, wat zwarte peper en zout.
Verwarm lichtjes de mengeling van Dijonmosterd, dragonmosterd, kalfsfond en cognac. Als de blokjes licht gekleurd zijn, de mengeling bijgieten, een 15-tal min. laten stoven op een zacht vuurtje.
Stoof de ui even in wat boter, voeg de gehalveerde spruitjes toe. Kruiden met peper, zout en muskaatnoot. Een weinig water toevoegen, 15 min. laten stoven op een zacht vuurtje.
Voeg de room toe aan het vlees en laat nog een 5-tal min inkoken. Voeg de gehalveerde spruitjes bij het vlees en schep het voorzichtig om.
Serveertips: Ovengebakken aardappelschijfjes met look en rozemarijn smaken hier heerlijk bij. Voor wie niet zo weg is van alles-in-1-pan, geeft de spruitjes er apart bij.
Origineel geplaatst door Zoidsity
Dit: