Welke synth moet ik kiezen?

Wat ook wel tof is aan de motif: je kunt er expansies bij in stoppen die compleet nieuwe synthesizervormen aan het apparaat toevoegen zoals VA, VL of FM. Deze boards hebben hun eigen polyfonie, waardoor de polyfonie van je synth dus groter wordt wanneer je zo'n board gebruikt.
De roland SRX boards bijvoorbeeld, voegen in tegenstelling tot die yamaha PLG boards alleen nieuwe samples toe.
 
Re: Gitaar synth

Re: Gitaar synth

Origineel geplaatst door Tymon
Hallo allemaal! Eerste berichtje hier en meteen vraag ik om een gunst :)

Mijn situatie: Ik ben gitarist maar hou ervan soms ook andere geluiden te kunnen bespelen dan de "normale" gitaar sounds. Nu speel ik sinds enkele jaren ook gitaar synth. In principe niets anders dan een systeem wat pitches omzet naar MIDI informatie en deze met een crappy synth module afspeelt. Gelukkig zit er MIDI out op het apparaat zodat ik ook VSTi en andere modules kan gebruiken. Alhoewel ik mij goed thuis voel in software vind ik het niet altijd even prettig om VSTi te gebruiken voor het bespelen van mijn gitaar synth. Hier zullen ongetwijfeld dezelfde redenen gelden als bij toetsenisten om hardware of software te prefereren dus daar zal ik verder niet over uitweiden.

OK, so far voor de introductie, hier een lijstje met wat ik graag zou willen:


- Het bedoeld gebruik is:

Een module die aan wordt gestuurd door een gitaar synth. De gitaar synth gebruikt voor elke snaar een eigen MIDI kanaal, om deze reden moet de synth minimaal 6 voice multitimbral zijn. Ik wil ook gerust akkoorden kunnen pakken dus een niet te lage polyfonie is ook fijn.

Ik ben vooral geinteresseerd in vette, warme pad sounds en vloeiende, zeer expressieve, lead sounds. Geen steriele digitale klanken (geen Sherinian lead sounds dus, voor diegene die weten wie ik bedoel) maar vooral organische, expressieve klanken. Met een gitaar synth heb je aardig wat MIDI controllers om aan te sturen en die zou ik ook graag allemaal willen benutten om vooral de leads zo expressief mogelijk te maken, vroeger of later zou het ook gaaf zijn om een breath controller te kunnen gebruiken voor nog meer expressie mogelijkheden. Ik hecht weinig waarde aan imitatie van akoestische instrumenten, ook al is het leuk om die mogelijkheid te hebben. Voor leads zoek ik het denk ik vooral in een kruising van synth en "echte" blaasinstrumenten, denk aan synthy dwarsfluiten enzo. Programmeerwerk ben ik niet vies van en ik wil de sounds dan ook 100% naar mijn eigen hand kunnen zetten (geen preset bak dus). Qua genre zit ik vooral in de experimentele, ambient, prog, fusion kant.


- Mijn budget is:

Het liefst zo goedkoop mogelijk natuurlijk :) 2e hands maakt me niet uit, ik hoef niet perse de nieuwste state-of-the-art turbo synth, als de sounds mij maar liggen. Denk in principe tot 500 euro. Mocht ik niet kunnen vinden wat ik zoek met dat budget dan spaar ik gewoon langer door en zou mijn budget tot max 1000 euro groeien.


- Eventueel andere gear die je hebt

Geen nog. Ik ben dan ook van plan al mijn synth sounds uit 1 apparaat te halen, voor zover dat mogelijk blijkt natuurlijk.

Voor diegene die de specs van de gitaar synth willen bekijken: http://audioen.terratec.net/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=1

Ik verwacht geen super uitgebreide verhalen terug met wat voor mij wel of niet geschikt is (ook al stel ik dat natuurlijk wel erg op prijs!) dus een simpel lijstje met synth modules helpt mij al veel verder in het oerwoud der synths! Ik zoek daar zelf wel de bijbehorende info bij.

Bedankt alvast!!!

Heb ik voor niets zoveel moeite gedaan? =(
 
staat er alleen iets over een coaxiale en optische digitale ingang/uitgang en niets over 24 bits. Dus ik ben bang dat ik nog altijd 16 bits output heb (?)

Coax of optisch s/pdif is gewoon 24-bits hoor. Het is niet de kabel de bepaalt hoeveel bits je hebt, maar de hardware erachter. Het protocol staat gewoon toe dat je er 24-bit 192 kHz overheen trekt.
 
Origineel geplaatst door Alex Omega
als je gaat moduleren is ie echt niet zo dun hoor. en hele goeie stringmachine is het (vind ik)
en heel makkelijk te mixen. en wavetable's natuurlijk. en voor het geld koop dan gewoon een grote Q.
die zie je soms al voor 500 euro...

Ok,
Maar als een microQ al aan mijn wensen zou voldoen heb ik die natuurlijk liever. Geld over houden voor andere dingen is ook fijn :)
 
Hoi allemaal, ik ben ook nieuw hier.. (heb me al wel voorgesteld hoor ;) )

Anywayz, ik ben me aan het orienteren op het kopen van een keyboard / synth.
Even over mijn achtergrond:
Ik heb vrij lang piano gespeeld en heb ook vrij veel ervaring met FruityLoops en een klein beetje met Reason (die laatste vond ik al pittiger).

Nu is mijn oog gevallen op de JUNO-G. en weet je waarom? omdat het voor mijn gevoel en alles wat ik er over gelezen heb een beetje een 'net niet' synth is, maar wel van goede kwaliteit... (schiet me niet af als ik nu vloek in de kerk)
En dat spreekt me wel aan eigenlijk.. ik hecht sowieso veel waarde aan flink wat presets aan instrumenten en drumloops.. dat er een mini-sequencer op zit is natuurlijk ook cool.. dan kun je ook zo nu en dan wat in elkaar gaan flansen, zonder er gelijk een pc aan te hangen (dat kan dan wel als het nummer potentie krijgt ;) )
Ook heb je qua synthesis eigenlijk niet super veel opties, maar je kunt toch net nog een beetje aan de knoppen draaien om je sound wat verder 'af' te maken.
Verder zijn de arpeggiator en chord-toestanden wel een must...
Eigenlijk zit alles er dus op wat ik wil en biedt het keyboard eigenlijk ook op alle fronten wel *iets*.

Vroeg me toch af of ik het een beetje bij het rechte eind heb. Ben toch behoorlijk n00b op synthesizer gebied. Vraag me af of dit een goede synth is voor mijn wensen, of dat er betere alternatieven zijn? Budget is ongeveer 1000 euro.. Mijn hoofddoel is gewoon lekker muziek maken en toch proeven aan het echte werk. Alvast bedankt (sowieso voor het lezen van dit hele verhaal) :okdan:
 
die juno kost zo'n 1000 euro hè? Als ik jou was zou ik een tweedehands workstation kopen in plaats van een nieuwe junoG. Een korg Triton Classic of een Yamaha Motif of zo'n oudere Fantom vind je wel voor 1000 euro of minder en dan heb je gewoon een topbak in plaats van een 'net niet' apparaat. Het is dan niet meer het nieuwste van het nieuwste, maar reken maar dat het nog steeds toffe synthesizers zijn die ècht veel kunnen, een fijn klavier hebben enzovoorts.
 
Ja, ik snap wel precies wat je bedoelt hoor, maar ik heb een soort van hyperallergie voor tweedehands stuff als ik eerlijk ben... Heb er ook wat slechte ervaringen mee... Je weet nooit wat er mee gebeurt en als het stuk gaat heb je ook geen garantie meer vaak... Ik zal het zeker in overweging nemen hoor, en als ik iets leuks in de buurt vind zal ik zeker gaan kijken, maar mijn voorkeur ligt nu nog bij nieuw spul.

Vraag is dan ook of mijn conclusies uit mijn vorige bericht een beetje passen bij het verhaaltje dat ik er bij heb gezet... of dat ik beter kan gaan voor een synth die wat meer gespecialiseerd is als het ware... en zijn er nog goede alternatieven? Heb bijvoorbeeld ook nog wel synths als de Korg X50 of een kleine TR in gedachten... maar volgens mij is dat ongeveer de Korg tegenhanger van de Juno... dat is het beeld wat ik er tenminste bij heb als noob :P
 
Uiteraard is het jouw keuze of je nieuw of tweedehands wilt kopen. Eén ding dat mij alleen nog tebinnen schiet kwa betrouwbaarheid, is dat de topmodellen over het algemeen erg stevig gebouwd zijn en een heel prettig klavier hebben. Als ik deze dan vergelijk met het klavier bijvoorbeeld een Mo6 of een Triton LE, krijg ik een beetje het gevoel dat je met een tweedehands workstation (in goede staat natuurlijk) beter af bent dan met een nieuwe goedkopere variant. Misschien een punt om mee te nemen in je keuze, kijk zelf maar even :)

Wat voor muziek wil je eigenlijk gaan maken? De ene synth is beter geschikt voor een bepaalde stijl dan de andere.
 
Ik kan nu voor een leuke prijs aan een Novation Supernova II komen, maar ik heb al een Novation KS Rack. Wie kan mij vertellen of het de moeite waard is om m'n KS Rack te verkopen en voor de Supernova II te gaan? De Supernova II heeft natuurlijk al wel meer stemmen etc.. maar als de sound het zelfde is, dan hoeft het voor mij niet.

wie o wie? 8D
 
Origineel geplaatst door the_pianist
Hallow,

Ik ben op zoek naar een soort synthesizer, met ook wel eigenschappen van een stage piano, maar ik zou niet weten wat ik juist moet hebben. Ik ken namelijk niets van synthesizers, dus als ik als een leek overkom: vergeef het mij! Ik speel al 7 jaar gewone, klassieke piano, maar dit is mijn eerste synthesizer.

-Hij moet kunnen samples inladen, en met die samples verder 'bouwen'. Het zou dus een soort sampler moeten zijn.
-Minimum 48 toetsen.
-De toetsen zouden aanslaggevoelig moeten zijn, met wel wat tegengewicht en een beetje aanvoelen zoals bij een echte piano, gewogen toetsen zou perfect, maar waarschijnlijk te duur zijn.
-Het is niet alleen de bedoeling om te samplen of synth sounds mee te maken, maar er zou ook een zeer goede piano sound op moeten staan. Eigenlijk zou het een soort stage piano moeten zijn, maar dan met de mogelijkheid er samples op te laden, en deze ook verder aan te passen. Of eventueel eigen sounds te maken.
-Hij zou ook een USB midi poort moeten hebben, om hem te gebruiken als midi-controller, bij fruity loops of cubase,...
-De bedoeling is om hem te gebruiken in een bandje, dat van pop tot jazz en lichte rock speelt, waarbij hij dan oftewel de piano kan spelen, of de special effectjes, zoals een hammond sound of zo als de piano in het intro-tje van 'song to say goodby' van placebo of iets anders.
-Een keyboard is niet echt goed omdat ik die drums en styles en songs niet nodig heb, en meestal zijn die toetsen niet aanslag gevoelig (genoeg).
-Mijn budget ligt rond de €500, dit is waarchijnlijk wel te weinig, maar ik kan toch niet hoger gaan dan €800
-Hij moet geen song kunnen opnemen, of een sequencer bezitten.

Als iemand een synth kent die in de buurt komt of die ik wel zou kunnen gebruiken, of iemand heeft een tip over wat soort synth ik best kan kopen: laat maar komen

THe Pianist

Ik heb nog een rond gekeken en ik denk dat misshien een kurzweil wel iets voor mij is. Er zijn er met 88 gewogen toetsen en sampler functie voor niet te veel geld. klopt dit een beetje of zit ik er helemaal naast en is een kurzweil echt niet hetgene wat ik zoek? Mijn budget is al verhoogt tot €1000.
 
Aanschaf nieuwe synth: Hulp gevraagd!

Aanschaf nieuwe synth: Hulp gevraagd!

Hallo luitjes!

Na jaren op een simpel GEM WK2 keyboardje te hebben gespeeld leek het met nu wel 's de tijd om wat professionelers in huis te halen, temeer daar ik nu ook in bandjes speel.

Er zijn een aantal redenen waarom ik mijn GEM WK2 de deur uit wil doen:

- Zo'n beginners-keyboardje oogt niet echt serieus.
- Ik vind de toetsen niet lekker spelen, ik heb er tig jaar fijn op gespeeld, totdat ik mijn handen op een Fantom X7 legde.
- De geluiden zijn zoals de klasse van het keyboard van laag niveau.
- De MIDI mogelijkheden zijn wat beperkt.
- De rubberen knopjes functioneren slecht! Ik wil "Klik"-knopjes :p!!!

Om mijn geluid toch wat serieuzer te laten klinken heb ik een half jaartje terug een Midisport Uno 1x1 USB aangeschaft. Deze verbind ik dan met mijn laptop en daarmee kan ik met V-stack een aantal VST's (Native Instruments B4 II, Steinberg The Grand II) bespelen. Dit werkt opzich wel alleen de MIDI-mogelijkheden van de GEM WK2 zijn wat beperkt. Zo kan ik alleen de (virtuele) Leslie sneller/langzamer laten draaien met behulp van het pitch-wheel. Deze moet ik dan ingedrukt houden (1 hand dus kwijt) totdat ik em weer slow wil laten draaien. Ik zou dit graag met een voetpedaal willen doen, maar helaas bied de GEM WK2 daar geen ondersteuning voor. Het volume pedaal pakt-ie overigens wel goed.

Ik wil opzich wel via MIDI/Laptop blijven spelen en zit er dan ook wel aan te denken om een soort van masterkeyboard aan te schaffen. Alleen zou het wel praktisch zijn dat als we 's een keer on stage staan en de laptop hapert dat er nog wat aardige geluidjes in de synth zelf zitten als noodoplossing.

Verder wil ik ook graag wat aanstalten maken met het zelf maken van sampletjes, en het zou dan aardig zijn dat ik daar dan ook mee kan spelen via MIDI. Denk dat dit via cubase wel kan, weet alleen nog niet echt hoe, en misschien is dat pakket ook wel veel te zwaar om mee te beginnen. Misschien zou het dan namelijk ook handig zijn als je die sampletjes in de synth kan laden. (Beginners-sites met maken van sampltjes welkom :D)

Ik zat zelf te denken aan een budget van rond de 750 euro. Zelf neig ik snel naar een Roland toe omdat dat mijn eerste keyboard was en beter beviel dan deze Gem WK2. Waarschijnlijk is dat wat een vals signaal, omdat er meer ook andere merken zijn die goed zijn, dus daarom wil ik ook zeker jullie opinie horen.

De Fantom X7 spreekt mij dus wel heel erg aan omdat ik er een keer op gespeeld heb, en die toetsen die speelden erg prettig (semi-weighted ofzo?), en de geluiden waren leuk. Echter het prijskaartje van dit apparaat ligt toch wel wat hoger dan wat ik te besteden heb. Misschien is de eerste versie van de Fantom, de Fantom 76, wel een goede optie, alleen kan ik hier zo weinig info over vinden, en weet ik niet meer waar ik die nog kan proberen voordat ik em koop!

Ik wacht ongeduldig op jullie reacties !!! :D:D:D
 
Als je een keyboard wilt blijven spelen.

Maar een iets de Yamaha lijn ...

Een psr 3000 ga je veel plezier hebben. Heel mooie sounds, beter dan menig synth.
 
JV 90 of D 70?

JV 90 of D 70?

Hallo.

Ik ben een n00b op het gebied van synthesizers, maar wil er wel een beetje inkomen.
Mijn oog is gevallen op de Roland JV 90 en de Roland D 70.
Ik ben zelf pianist en zanger. Ben een beetje bezig een studiootje op te bouwen.
Mijn budget is daardoor niet al te hoog. Ongeveer 300 euro. Op o.a. marktplaats en speurders deze klavieren tegengekomen.

Ben dus op zoek naar een synthersizer met een leuk pianootje erin en wat leuke orgeltjes. De JV 90 en D 70 leken me wel geschikt.
Kan iemand mij helpen met deze keuze? Of heeft iemand alternatieven?
Alvast bedankt!

Groetjes thuis!
Joost
 
Yo


advies gevraagd voor het volgende..

aantal dagen geleden hem ik bij feedback een paar synths uitgeprobeerd en ondanks dat ik eigelijk voor de motif es8 ging, kwam ik ook uit bij de nieuwe Korg Extreme 88..

nu zit ik met het volgende.. ik kan niet kiezen (andere synths zijn zoiezo al uitgesloten het gaat echt om deze 2 omdat ze hamergewogen naar m'n voorkeur het beste voelden)

het gaat de eerste synth worden die ik aanschaf, dus ik heb er nog niet zo heel veel verstand van en 0 ervaring mee..

wat me opviel was dat kwa looks de motif wint, kwa bediening had ik zonder de handleiding te gebruiken de motif ook sneller door en leek wat logischer :)

alleen kwa sounds, was ik direct verliefd op de extreme.. er leken ook meer sounds in te zitten dan de motif.. en dat is dus ook het enige aangrijppunt, die sounds wil ik gewoon

die motif kun je ook als rack kopen en dan heb je nog 3 gruwelijke piano's erbij die niet in de es8 zitten, de korg als rack kopen heb je niet alle sounds van de triton extreme

wat raden jullie aan om te doen?

gaan voor de korg triton extreme 88
korg_trext88.jpg


of voor de yamaha motif es8
MOTIF%20ES8-2.jpg


alle argumenten/tips zijn welkom
 
Origineel geplaatst door fjoesz
kies voor sound, altijd

maar als je zelf sounds wil programmeren is een beetje gebruiksvriendelijke, logische interface ook wel handig...
 
JV 90 of D 70?

JV 90 of D 70?

Hallo.

Ik ben een n00b op het gebied van synthesizers, maar wil er wel een beetje inkomen.
Mijn oog is gevallen op de Roland JV 90 en de Roland D 70.
Ik ben zelf pianist en zanger. Ben een beetje bezig een studiootje op te bouwen.
Mijn budget is daardoor niet al te hoog. Ongeveer 300 euro. Op o.a. marktplaats en speurders deze klavieren tegengekomen.

Ben dus op zoek naar een synthersizer met een leuk pianootje erin en wat leuke orgeltjes. De JV 90 en D 70 leken me wel geschikt.
Kan iemand mij helpen met deze keuze? Of heeft iemand alternatieven?
Alvast bedankt!

Groetjes thuis!
Joost
 
Ben momenteel erg sterk aan het overwegen om mijn Novation KS5 te gaan vervangen door een andere synth.
Ik zit daarbij te denken aan een Novation Supernova, maar ik kan hier eigenlijk maar weinig informatie en vooral erg weinig audio-demo's van vinden.
Maar er zijn meer opties die ik nog overweeg.
Verder ben ik ook altijd nog erg gecharmeerd van de Yamaha Motif en HELEMAAL van de Roland Fantom (X6).
Maar aangezien deze twee synths toch wat te prijzig zijn voor me, is mijn aandacht uitgegaan naar de Roland Juno-G. Deze kan ook met een SRX-kaart worden uitgebreid. Verder ken ik deze synth niet erg goed. Van de video- en audio-demo's wordt ik eigenlijk niet veel wijzer en daarom ben ik best wel benieuwd naar persoonlijke ervaringen met deze Juno-G. Wie heeft eigenlijk zoal ervaringen met deze Juno-G?
 
Laatst gewijzigd:
Back
Top