Nieuwe feature: Event kalender

Dr van Lansberg

Gepokt en gemazeld
Lid sinds
18 februari 2011
Berichten
11.028
Locatie
Amsterdam
Afgelopen week kwam @NandoPando met het idee om een thread aan te maken met daarin een duidelijk overzicht van events die voor ons mooie forum relevant zijn. Een prima idee. Omdat een thread zich echter niet zo goed leent voor overzichten, hebben we gekeken naar een alternatief. En dat hebben we gevonden in de vorm van de Event Kalender, vanaf vandaag beschikbaar.

Wat is een event kalender?

Weinig verrassend is het een kalender met events. Als lid kun je zelf events aanmaken in de kalender. Organiseer je een workshop, treed je ergens op, heb je een aankomende release of plan je een ontmoeting rond een bepaald thema dat (uiteraard) een samenhang heeft met of gerelateerd is aan Synthforum, dan kun je dat in deze kalender vermelden. Maar ook grote events als beurzen of festivals mag je opnemen in de kalender. Zo is voor iedereen zichtbaar wat er zoal gebeurt buiten het forum om.

Hoe werkt het?

Heel simpel. In de navigatiebalk is een nieuwe tab "Kalender" aangemaakt. De kalender is beschikbaar per maand, per week, of als agenda. Die keuze maak je zelf. De events die in het overzicht staan zijn gelinkt. Onder de link vind je meer informatie over het betreffende event. Je kunt denken aan datum en tijd, locatie, het soort event en beschrijvende informatie.

Wie is er verantwoordelijk voor de content?

De leden van Synthforum. Als lid kun je zelf een event aanmaken. Kies voor Event aanmaken rechts bovenin. Kies dan als titel de naam van het event, of omschrijf het kort als er geen naam is. Daarna kun je net als in een forumpost een stuk vrije tekst tekst schrijven met daarin algemene informatie. Vergeet niet om hier een link naar de site van het event te posten, als deze bestaat. Vervolgens vind je onder het tekstveld een aantal extra velden die je kunt of moet invullen:
- Locatie
- Cover image
- Kunnen leden laten weten dat ze bij het event aanwezig zullen zijn?
- Kies een subforum voor een discussie over het event, mocht je dat willen.
- Kies dan de datum en tijd.
- Gaat het om een event dat regelmatig terugkeert?
- En kies tot slot het soort event.

Als je deze informatie hebt ingevuld en het kalenderitem hebt geplaatst, kijken wij er nog even naar om te zien of het echt in de context van Synthforum past (we zijn hier flexibel in). Dan komt er een klapje met de hamer op en het event is terug te zien in de Event Kalender.

Kan ik achteraf nog wijzigingen aanbrengen?

Ja, dat kan in beperkte mate. Als event owner (degene die het event heeft gepost) kun je op een later moment bijvoorbeeld extra data toevoegen voor hetzelfde event. Ook kun je de locatie of tijden wijzigen. Als je besluit om een discussie aan het event te koppelen, kun je de beschrijvende tekst en de titel niet meer aanpassen.

Worden er herinneringen uitgestuurd voor events waarvoor ik me heb aangemeld?

Ja. En je kunt zelf kiezen hoe vaak dat gebeurt. Nu ontvang je 28, 14, 7, 3 en 1 dag(en) voor aanvang van een event waarvoor je je hebt aangemeld een notificatie. Voor sommigen is dat misschien een beetje veel :). In je gebruikersprofiel kun je kiezen voor Voorkeuren en dan in het derde blokje van onderen aangeven op welke momenten je een notificatie wilt ontvangen. Je kunt hier ook kiezen voor een notificatie als iemand zich heeft aangemeld voor een event dat jij hebt aangemaakt en als iemand je uitnodigt voor een event.

Wat voor moois zit er nog meer in de kalender?

Goeie vraag. Je kunt als lid laten weten dat je bij het event aanwezig bent. Andere leden kunnen dit ook zien. Tussen de event gegevens en het vrije tekstveld staat een regel met aanvang en einde. Helemaal rechts op die regel zie je een icoon van een kalender met een plusje. Daar kun je laten weten dat je erbij bent. Let op: dit is uiteraard geen officiële aanmelding, maar alleen bedoeld om te laten zien dat je erbij bent. Ook kun je via het icoontje rechts daarvan andere leden op de hoogte brengen van het event en zelfs uitnodigen. Is dat niet mooi?

Een laatste tip: omdat iedereen een event kan aanmaken, kan het zijn dat je event al in de kalender staat. Check dit even voordat je iets gaat posten.

Met dank aan @ishi voor de razendsnelle realisatie.
 
Citaat: 'Weinig verrassend is het een kalender met events. Als lid kun je zelf events aanmaken in de kalender. Organiseer je een workshop, treed je ergens op, heb je een aankomende release of plan je een ontmoeting rond een bepaald thema dat (uiteraard) een samenhang heeft met of gerelateerd is aan Synthforum, dan kun je dat in deze kalender vermelden. Maar ook grote events als beurzen of festivals mag je opnemen in de kalender. Zo is voor iedereen zichtbaar wat er zoal gebeurt buiten het forum om.'

Synthconcerten, zoals bv JMJ, etc. ook toevoegen? Of is het niet de bedoeling dat het ook een concertkalender wordt?

Leuk initiatief, overigens!
 
Synthconcerten, zoals bv JMJ, etc. ook toevoegen?
Zeker wel toevoegen. Als er maar een relatie is met Synthforum in de breder zin des woords.

Je kunt trouwens een stuk tekst selecteren in een post als je wilt citeren. Na het selecteren verschijnt er een knop "Citeer". Best handig :).
 
Je kunt trouwens een stuk tekst selecteren in een post als je wilt ziteren. Na het selecteren verschijnt er een knop "Citeer". Best handig :).

:okdan: ik weet 't, maar toch thx. Was net te lui om je hele stuk tekst te verwijderen...... Ja, inderdaad, dan ben je echt wel heel lui.
 
Leuke toevoeging, ik vind alleen de nieuws sectie op de voorpagina rommelig overkomen nu. Kunnen jullie dat er niet uit laten zien zoals het eruit ziet als je op de kop news & events drukt?
 
Nou, niet elk event wordt her getoond. Alleen als er een discussie wordt gekoppeld aan het event, en er dus een draadje over bestaat, wordt het daar getoond. Maar dat is al bijna drie jaar zo. Het valt nu alleen misschien wat meer op?
 
ik heb een radio prog toegevoegd met vermoedelijk video streaming, ik weet niet of 't voldoet ana de eisen. t is in elk geval vanavond al :)
 
Back
Top