Welke modular moet ik kiezen?

precies nogal stil hier de laatste tijd.

ik heb een tijdje geleden een oud medisch electro maasage toestel gekocht in een mooie koffer (die in prachtstaat is) het maschien is enkel goed om een versterker op te blazen, of what eletro schoks te geven, dus ga het eruit halen. de voorkant is aflopend
binnen in is de lengthe 45 cm, breedte 20 cm en de hoogt gaat van de laagste kant van 4,5 cm (a5 cm) tot een totale diepte van 10 cm.

dus boven past een rij eurorack in, met beetje speling aan de bovenkant zodat de modelules niet tegen de achterkant komen.

daaronder heb ik denk ik nog plaats voor 2 horizantale modules naast elkaar, zoals multiples, sample en hold + ring of andere modules zonder knoppen die handig zijn voor nog meer modulatie???? mischien 2 rijen

zal een bus hiervoor volstaan?

ben nog niet zo zeker wat er allemaall in moet komen buiten 2 mixers, 2 adsr, vca(ook 2 nodig?), die doepfers zullen worden
voor oscs ben ik er niet echt uiteventueel voor livewire dalek modulater, dus geen typische vco, het is niet echt de bedoeling om met keyboard te bespelen, daar heb ik al genoeg dingen voor. als lfo dacht aan livewire vulcan (ook ni echt typisch) alsvoor filter en weinig ruimte dacht ik een mulitmode filter (en liefts met aparte uitgingen voor lp, hp bp etc) (is zo een op de markt?
iemand andere ideen, ik wil er vooral meer een experimentele bak van maken en geen typische mono synth, inde beperkte ruimte.

het moeilijkste zal zijn de rails goed plaatsen en zeker die voor de horizontale stukken, ben zeker niet de handigste

als voeding dacht het simpel te houden en gewoon voor die doepfer diy kit te gaan.

het zal stap voor stap gaan. als die module van de darkenergy, volledig modulair was, had ik daar misschien eerst aangedacht, maar nu lijkt het meer ruimte verspilling.

alle tips welkom
groeten
erwin
 
Ik vind die Mattson Mini Modular echt een schatje en volgens mij klinkt 'ie heel goed en exotisch en nog ok betaalbaar ook. Iemand hier er ervaring mee?

2859133026_579d8b1b91.jpg
 
Mja, ik weet niet of dat zo heel erg zou zijn (voor mij). Jammer dat 'ie niet hier in een of andere shop uit te testen is..
 
Hi Erwin, De Raaf,

Het zou tof zijn om een foto van jouw case te plaatsen...

Wat de keuze van modules betreft in een experimentele standalone applicatie context kan je zeker voor de Livewire producten gaan.Vulcan, Dalek, Frequensteiner en AFG zijn gewoon beestig goed en mooi! Dual Cyclotron is momenteel helaas niet te verkrijgen...(als iemand er ene in Europa weet te koop staan, laat het mij aub onmiddelijk weten !)Nadeel aan Livewire is dat er geen mixing, amp opties zijn...Dus je moet die met andere modules gaan combineren om tot een compleet, standalone systeem te komen -->daar gaat je mooi, homogeen modular synth!

Van de fabrikanten van Eurorack modules is misschien Plan B degene met het meest volledige en interessant aanbod:

Model 10 Polyphonic envelope
Model 11 Evil twin bandpass filter
Model 13 Dual timbral gate
Model 15 Complex VCO
Model 24 Heisenberg generator
Model 25 Multi-tasking audio processor
...
Enig nadeel aan Plan B is dat het , bij mijn weten, enkel in de States te verkrijgen is (laat maar weten als ik mij vergis want ik zou die dolgraag in Europa willen bestellen)
Opgelet dat sommige van die modules waarschijnlijk 5V voeding zullen benutten, hetgeen niet standaard op een Doepfer busboard zit...

Hierbij nog enkele fantastische, gespecialiseerde modules:
Make Noise Quad multi-mode gate
Make Noise Maths
Make Noise Wiard Wogglebug
...beestig goed maar aparte looks...moeilijk te integreren in een esthetisch coherent geheel.

Persoonlijk heb ik wel een zwak voor Analogue Systems--een breed aanbod aan bread and butter modules maar ook meer esotherische modules, denk maar aan:
RS-95e oscillator
RS-500e EMS Synthi filter
RS-510e EMS Synthi trapezoid generator
RS-20 Ring mod-multiple
RS-40 Noise/S&H/Clock
RS-260 Voltage quantiser
RS-120 Comb filter
...
Opgelet dat de RS modules niet standaard op een Doepfer board aan te sluiten zijn, je moet adapterkabels gebruiken en bovendien benutten de modules met digitale componenten 5V voeding die niet standaard op de Doepfer bus zit...
Beste oplossing zou zijn om een RS-10 case te kopen en daaruit de busboard halen om in uw case te plaatsen...wel wat kostelijk maar geen geknoei met adapterkabels en 5V voeding standaard aanwezig + je hebt ook 7 slots om Doepfer compatibele modules aan te sluiten!
Degelijke constructie, niet te duur en goede klankkwaliteit...naar mijn mening veel meer karakter dan Doepfer maar dat blijft een kwestie van smaak.

Daarnaast heb je natuurlijk ook Cwejman:
Uitstekende klankkwaliteit, heel uitgebreid aanbod, doordachte ergonomie, zeer goede constructie en modules zijn "flinterdun"...maar wel aan de kostelijke kant!

Macbeth Eurorack modules...tjaa, fantastisch voor "klassieke" sounds maar momenteel nog heel beperkt aanbod en ook nogal duur...


Indien je over ander modular stuff beschikt zou ik zeker die case van jou volproppen met Livewire en/of een combinatie Plan B/A.S. maken daar die 3 esthetisch relatief goed te combineren vallen.
Indien je je niet bekommert om looks, ga dan maar gerust een mix maken met Make Noise modules...dan zit je klankgewijs rechtstreeks in Buchla/Serge territorium...

Indien je over een mooi budget beschikt en wat geduldig bent, kan je misschien voor Cwejman of Macbeth gaan.

Zo, ik denk dat we ongeveer de ronde gedaan hebben...alles hangt natuurlijk af van hoeveel modules in die case van jou zouden kunnen geplaatst worden.

Mijn modular setup ziet er momenteel alsvolgt uit:
1 Cwejman S1 MKII-rackmounted met 2x moogerfooger CP-251 control processors

1 Doepfer LC-6 case met daarin:
1 livewire AFG, 2 Vulcan, 1 Dalek, 2 Frequensteiner, 1 Dual Bissel...komen nog 2 AFG's of 1 AFG en een Dual Cyclotron als ik er ene kan vinden...

1 Doepfer LC-6 case met daarin:
2 A-174 joystick, 1 A-199 spring reverb, 1 A-135 4ch VC audio mixer...komen nog bij 1 A-135, 2 A-144, 6 A-134, 2 A-149-1 en 2 A-149-2

1 Analogue Systems RS-15 case met daarin:
1 RS-20 ringmod/multi, 2 RS-95e Oscillator, 1 RS-500e EMS Synthi filter, 1 RS-510e EMS Synthi trapezoid generator, 1 RS-120 comb filter, 1 RS-40 Noise/S&H/Clock, 1 RS-390 Stereo echo, 2 RS-170 multi...komen nog bij 1 RS-280, 1 RS-260, 1 RS-50, 1 RS-165, 1 RS-510e, 1 RS-150

In de pipeline...een custom build cabinet om 7 rijen van 168HP aan A.S. en Plan B modules te bevatten...maar dat is toekomstmuziek, het zal nog effe duren vooraleer dit monster vol zit :-)
Te bespelen via 1 of 2 COTK C-950 Polyklavier CV keyboards...
De ultieme doelstelling is een hybride analoog/digitaal, modulair, polyfoon en multitimbraal systeem te bekomen...

Groetjes
 
Plan B zou ik vergeten........lees de thread op Muffs maar.

Onbetrouwbare verslaafde doorgedraaide synthfreak die Peter G. Er zijn nog heel veel mensen die geld van hem krijgen of modules.
Ook modules die opgestuurd worden voor reparatie komen nauwelijks terug.

Zelf ben ik heel erg blij met de Malekko/Wiard lijn. Voor 220,- per stuk kan je nu Wiard modules kopen. De Noisering en de Anti osc zijn echt briljant, de filters zijn te gek en er komen nog heel wat modules aan.

Ook Makenoise maakt mooi spul......heb zelf de qmmg en wacht op de Maths.
Mooi een West coast setje opbouwen voor niet al teveel.


PS
het aanbod van Macbeth is niet beperkt.........met de modules die er nu zijn, heb je een complete synth. Modules zijn wel prijzig.........maar is wel kwaliteit.
 
Ik heb bij Big City Music wat PlanB modules aangeschaft, geen probleem. Ik zou ze niet direct bij Peter G. bestellen. In Europa deed Modular Square ook Plan B, totdat ik wilde bestellen en toen waren ze net op. Met de huidige dollarkoers kun je prima in de VS kopen, sommige (maar zeker niet alle!) leveranciers zetten op verzoek een lagere prijs op de factuur, dat scheelt weer bij de douane.
MacBeth is geen lol aan. Twee "modules" en je bent klaar!:D
Die gast van Livewire schijnt flink ziek te zijn, vandaar dat modules slecht te krijgen zijn.
Ik heb op het ogenblik:

Blacet MiniWave (+Socket Rocket)
Blacet Time Machine
Bubblesound SEM filter
Cwejman S1 mkII
Cyndustries Cynthia Burstgenerator 2x
Cyndustries Cynthia Gate Sequencer 2x
Cyndustries Cynthia Quad Bandpass Filter
Cyndustries Cynthia Rhythm Divider
Cyndustries Cynthia Sawtooth Animator
Cyndustries Cynthia Staircase Comparator
Cyndustries Cynthia SubMux Deluxe
Cyndustries Cynthia Superpsycho LFO
Cyndustries Cynthia Triple Resonant Filter
Cyndustries Cynthia Twin Wasp
Cyndustries Cynthia Zeroscillator
Cyndustries Cynthia/Modcan DIY Multiples 2x
Cyndustries Cynthia/Modcan DIY Jack Format Converter
Doepfer A-105 24dB SSM Low Pass Filter
Doepfer A-114 Ring Modulator
Doepfer A-131 Quad VCA, log
Doepfer A-136 Distortion/Waveshaper
Doepfer A-137 VC Wave Multiplier 1
Doepfer A-138a Mixer lin
Doepfer A-138b Mixer log.
Doepfer A-138c Polarizing Mixer
Doepfer A-143-2, Quad ADSR
Doepfer A-145 LFO
Doepfer A-146, LFO 2
Doepfer A-147 VC LFO
Doepfer A-150, Dual VCS
Doepfer A-162, Dual Trigger Delay
Doepfer A-172 Max/Min Selector
Doepfer A-180 Multiples (2x)
Doepfer A-192 CV-MIDI converter
Doepfer MAQ16/3
Doepfer Regelwerk
Korg MS-03 Pitch to CV converter
Korg MS-20
Korg MS-50
Korg SQ-10
Livewire AFG
Metalworks 8008 BassDrum
Modcan Dual X-fader 16a
Modcan VC Flanger 38a
Moog Control Processor CP-251 (2x)
Moog Voyager Electric Blue
Moog VX-351 Voyager Control Voltage Expander
Moogerfooger MF-101 Low Pass Filter
Moogerfooger MF-102 Ringmodulator
Moogerfooger MF-103 Phaser
Moogerfooger MF-104Z Delay
Moogerfooger MF-105 MuRF
Moogerfooger MF-107 FreqBox
Oakley Polydac MIDI-CV
Roland System 100 module 101
Telequipment d61a oscilloscoop

yep, de Voyager en de Sys100 gebruik ik hoofdzakelijk in de modulaire setup en de Moogerfoogers zijn ook geweldig. Oscilloscoop is erg handig om te begrijpen wat sommige modules doen (en een mooi gezicht!)
 
moet het kofferjte nog naar hier halen (hopelijk van de week), had het gekocht bij een kringloopwinkelin de buurt van mijn ouders, dus het staat daar nog.


eerste droomde ik van een serge creature te kopen, maar ik moet realistisch zijn, dat systeem zou nooit echt uitgebreid kunnen worden of het moest om de 2 of 3 jaar zijn (zonder iets anders te kopen). spijtig genoeg ben ik werkonbewaam en leef ik van een ziekte uitkering (das ni echt vet)
maar omdat ik de kribbel nogal zwaar voel, ga ik gewoon stap per stap met dit koffertje (als het geschikt is, (pas wel in a gewone reiskoffer als het moet)) of een doepfer koffer (in iedergeval zou het stevig genoeg moeten zijn om mee te touren of zo, (iemand weet van andere geschikte koffer (2 of 3u) daar wil ik best een beetje meer tegen aan gooien, zolang het echt degelijk is)
eurorack lijkt mij heel schappelijk van prijs in het algemeen, compact en ik heb toch fijne vingers en zijn genoeg modules om ook in de serge of buchla achtig domein te komen. ik hoe wel van de bastard look die je krijgt als je met meerdere fabricanten ga. wel een beetje ban van de verslaving:P
 
Kreeg gisteren m'n MATHS binnen............WOW

Enige wat ik echt miste van m'n Serge paneel was de DUSG.........nu niet meer.

De MATHS is echt retevet, wat een super snelle slopes........rrrrrrrrtttttt
Ding is zeer veelzijdig, LFO, AR, ASR, ADSR, VCO, Clock divider, Scaler, Inverter, Summer, Envelope follower.........weet ik veel allemaal.

Morgen komt m'n Hertz Donut en PLL.........happy times in Euroland.
 
Z-DSP kan je beter nog ff mee wachten en zien wat er gebeurt.
Als ik geld had, dan kocht ik hem meteen. Ik las net dat de dsp kaart open source is!
Ik geef toe dat die delay en filter kaarten niet echt meteen het water in m'n mond doen lopen. Maar op Muff las ik dat er fractal filters mogelijk zijn, nauw dat is andere koek natuurlijk. Moet er wel iemand zijn die daarvoor een dsp programeerd.

Maar goed 1e op de lijst staat de x-series, dan de zero vco. Dan ben ik al weer een jaartje verder en kunnen we zien hoe het zich ontwikkeld.

Mooie tijden voor modulaire synth liefhebbers.
 
QMMG heb ik en is geweldig.

X series hoef ik niet......heb de M5 (:

Z-DSP kan je beter nog ff mee wachten en zien wat er gebeurt.

Maar ik ben helaas voorlopig ook ff klaar met kopen.......hoewel een matrix mixer....mmmm

Een CV matrix mixer dan? Want een gewone matrix mixer maak je met jouw soldeerkunsten toch eenvoudig zelf?
 
heeft iemand trouwens ervaring met moslab? ik vind het zeer goed klinken en ook redelijk betaalbaar.
die analog delay van COTK lijkt me ook zeer fijn
 
Kwam dit tegen op de tiptop audio website :

Inspired by the stackable banana cable, the patented Tiptop Stackcable is the rst cable that
combines stacking capability with a low noise shielded structure for use in audio. With signal
splitting available directly on the plug, you can say goodbye to patchbays, mults and Y-adapters
while enjoying the superior signal integrity that only a shielded audio path can provide.
No more need to run a signal all the way to a patchbay just to route it around your system. Using
a Stackcable provides a true shielded path with no signal degradation.
Stackcables are compatible with all audio gear that uses the standard 3.5mm / 1/8" jacks and
plugs, this includes new and vintage synthesizers from all manufacturers. The Stackcables are not
compatible with Switchcraft Tini-Jax® plugs but will work well with the Tini-Jax® jacks that are
used by Buchla.
The Switchcraft

Lijkt me leuk :-)
 
Vraagje aan de modulaire helden. Ik zit erover te denken een Moogerfooger freqbox en ringmodulator te kopen (en evt de phaser) als uitbreiding/toevoeging op mijn Moog Rogue. Nu zat ik echter pas te denken dat dit ook met een kleine modular moet kunnen. Ik zat al even te kijken bij Analogue Systems en synthesizers.com dat ik voor rond 800-1.000 euro een simpele 'effect-modular' moet kunnen kopen met bijv een moog-type oscilator, ringmod en wat andere modules (eigenlijk een basic 1 vco synth met wat effecten).
-klopt mijn redenatie inderdaad? kan ik een simpele modular gebruiken als 3e vco op mijn moog rogue met wat effecten? (via de cv gate van de rogue)
-welke leverancier heeft er goede 'moog type' oscilators?
-wat is je mening over de voor- en nadelen van zo'n modulaire oplossing vs wat moogerfoogers?

Hoop dat iemand mij hiermee wat verder kan helpen!
 
Back
Top