Meningen over Synthesizers.com

deathspell

Ouwe rot
Lid sinds
29 juni 2012
Berichten
1.577
Hallo allemaal,

Ik acht de kans vrij groot dat ik binnen nu en twee/drie jaar sparen investeer in een flink modular system. Op dit moment zit ik te kijken naar een Studio-systeem van Synthesizers.com. De recensies die ik hierover lees, zijn allemaal erg positief, het klinkt erg goed vind ik en het ziet er ook nog eens geweldig uit.

Nou heb ik op dit forum hier en daar wel wat dingen over .COM gelezen, maar die waren allemaal erg specifiek, over bepaalde modules en dergelijke. Mijn vraag is algemener/oriënterender:

Wat zijn jullie meningen en ervaringen over en met .COM-systemen in het algemeen? Of zijn er alternatieven die jullie zouden voorstellen?


Even wat achtergrondinformatie:

Ik ben op zoek naar een systeem dat uitgebreid en veelzijdig is, en erg goed klinkt. Het is niet de bedoeling om een systeem te kopen en dat uit te blijven breiden. Het is – als ik mezelf een beetje ken - de bedoeling om de modular te gebruiken om in combinatie met mijn andere synths muziek mee te maken (ambient, drone, space) en niet een modular kopen om eindeloos te blijven ‘pielen’ aan de modular zelf. Ik bedoel dit, uiteraard, niet vervelend naar mensen die dit wel doen – ik vind het geweldig, maar dat is voor mij niet het doel.

Doepfer valt af vanwege de mindere kwaliteit en Doepfer en Cwejman vallen beide af vanwege de kleine 3,5 mm jacks – ik word daar heel zenuwachtig van. Het moet echt een systeem zijn met 6,3 mm jacks. Buchla is – helaas – te duur.

Een voordeel van .COM is dat ze voorgebouwde systemen verkopen, in tegenstelling tot MOTM als ik me niet vergis. Dat is voor mij erg prettig omdat ik best a-technisch ben en twee linkerhanden heb.

Waarom dan modular? Vanwege de klank, de vrijheid en creativiteit van het proces.

Nogmaals, dit zijn toekomstplannen, maar ik dacht: ik informeer eens bij de experts hier. Dan kan ik me in de tussentijd goed voorbereiden, sparen en heb ik ook nog tijd om mijn vrouw te overtuigen van de noodzaak van een modular systeem.

Alvast heel erg bedankt voor jullie reacties!
 
Weet niet waarom je zenuwachtig zou moeten worden van 3.5mm jacks, maar misschien is een verschil tussen die twee formaten ook nog wel dat dotcom meestal wat meer de standaard modules zijn, en dat er in eurorack veel meer en gekkere modules te koop zijn.
 
je hebt in dit formaat ook een spaanse of portugeese firma dacht ik "club of the knobs"
daarover zijn mensen op het forum ook best positief, misschien ook eens naar kijken.
http://www.cluboftheknobs.com/news.html

heb zelf een fenix2 op de kop kunnen tikken, maar da's weer iets anders, misschien wat te specialistisch.
had daarvoor een roland system100m, kleine jacks maar wel kwaliteit.
als je opnieuw moet beginnen en met nieuw spul zou ik naast synthesizer.com ook eens die van het iberisch schiereiland bekijken om de keuzemogelijkheden wat te verbreden.
 
zeer tevreden over beide systemen. synthesizers.com erg inventief, echter wat rommelig afgewerkt en wat goedkopere componenten. COTK mooi afgewerkt, relatief standaard (zeer goede Moog imitatie filter), soms even een draadje extra vast solderen. Beide bedrijven hebben goede service. Voordeel COTK, geen invoer en BTW. En dat scheelt.
 
Een maat van me heeft een .com systeem, dat ik een keer heb mogen beluisteren en proberen. Een bandlid van hem heeft een ouder .com systeem. Dat stond toen ook in zijn studio en er zitten klankmatige verschillen tussen beide. Dus zelfs bij hetzelfde merk! Ik kon helaas het systeem dat ik voor ogen had, niet kwijt in mijn muziekkamer, dat van Mos Lab en CotK ook niet, dus ben ik op zoek gegaan naar alternatieven. Dat zijn de twee systemen geworden in onderstaand lijstje. 3.5 mm werkt prima. Ik was eerst ook huiverig, maar heb me bedacht na goed advies van een kenner. Analogue Systems maakt goede connectors en dat zie je terug in de prijs. Het is wel een gepriegel. Als je ruimte wilt, moet je .com of Mos Lab hebben. Ik ben zelf ook van de huis-, tuin- en keukenmodules.

Voor het systeem van Theis was ik iets meer dan 5 ruggen kwijt. Foto en module-overzicht zie elders op dit forum. Opgehaald in Duisburg. Compact en goed klinkend systeem. Mooie houten zijkantjes ook. Ik kan het hele systeem in een sporttas vervoeren. Over de bouwkwaliteit heb ik slechte verhalen gelezen, maar die zijn niet afkomstig van gebruikers, want die zijn er niet zo veel. Niet gek als je bedenkt dat Theis niet via internet verkoopt en dan alleen via een zaakwaarnemer (= een van de gebruikers). Blij dat ik het risico van een onbekend merk heb genomen.

Hoe dat dan klinkt? Zoals op mijn laatste album. Dat moet ook worden :verkoght: In ieder geval veel succes en plezier met het uitzoeken.
 
Ook zeer goeie kwaliteit : corsynth , zeker een aanrader
zelfbouw : schall werkstatt , prima om te beginnen
.com : goed maar niet echt super...
COTK : super, zeer goed , maar duurder....
 
Doepfer valt af vanwege de mindere kwaliteit en Doepfer en Cwejman vallen beide af vanwege de kleine 3,5 mm jacks – ik word daar heel zenuwachtig van. Het moet echt een systeem zijn met 6,3 mm jacks. Buchla is – helaas – te duur.

Even advocaat van de duivel spelen maar Doepfer :duivels: is erg goede kwaliteit. Weet niet waar je het vandaan haalt dat Doepfer slecht zou zijn maar is volgens mij nergens op gebaseerd.

Wbt 3.5mm jacks….Buchla gebruikt juist 3.5mm jacks voor het audio signaal en banana jacks voor de stuurspanning.

Je schreef dat je een uitgebreid en veelzijdig systeem wilt. Dan zou ik juist NIET naar een .COM systeem kijken. Het ziet er erg indrukwekkend uit maar is absoluut niet uitgebreid. Alle ontwikkeling op het gebied van modulaire synthese vindt nu plaats in het eurorack systeem.
Met een .COM systeem kun je natuurlijk super leuke dingen doen maar wil je experimenteren met bv samples, verschillende synthese vormen of complexe CV generatoren kun je beter kijken naar een eurorack systeem.

Ben je geïnteresseerd in Buchla maar vind je het te duur moet je eens kijken naar Verbos. Zijn directe kopieën van Buchla en klinken super….maar dan zeer betaalbaar :D
 
zien er mooi uit, nooit eerder van gehoord.
zouden ze ook met bananen leverbaar zijn ?
 
Kopieren doen ze allemaal, alleen gaf Doepfer kennelijk geen credits voor het gebruik van de ontwerpen en/of had -ie geen toestemming gevraagd. Doepfer had jaaaaaaaren geleden wat problemen met kwaliteit van sommige modules. Dat achtervolgt hem nu nog. Van boutique fabrikanten wordt dat vergeven.
Je kunt ook stellen dat de ontwikkeling van euro modules nu eindelijk eens op het punt aangekomen is waar Serge, Buchla, Modcan etc 20 jaar geleden al waren (en amper verder zijn gegaan).
 
Ikzelf ben te spreken over de kwaliteit van Doepfers jacks (Cliff's), pots (Alpha) enz. Minder ben ik te spreken over dat modules niet echt goed van de voedingslijnen worden gescheiden, terwijl dat zo simpel kan.
Vooral met logische modules krijg je dan troep mee in de voedingslijnen en dat is zonde. Het kost dan wel geen drol maar dat ik dan eerst moet modificeren...
 
vind de knopjes zo dicht op elkaar zitten bij doepfer
 
Als je in één keer een systeem wilt kopen zou mijn voorkeur uitgaan naar fenix (bananen! :P ), hordijk of macbeth
 
Ik zeg Hordijk Modular!! Gewoon te koop in Den Haag! :luv:

Kijk, blijkt maar weer dat ik een beginner ben. Hier had ik nog nooit van gehoord. Heeft Rob Hordijk ook een website met wat meer informatie - ik kon er namelijk geen vinden. Welke modules heeft hij, en wat mogen ze kosten. En heeft hij ook pre-fab systemen? Of moet ik dan even langsgaan in Den Haag?

De vraag over pre-fab geldt eigenlijk voor COTK - waar ik al wel eens van gelezen had. Ook erg interessant, plus het feit dat ze in de EU zitten kan handig zijn. Het verzenden van een redelijk .COM-systeem zou al een slordige 1500 euro kosten. En daar kun je leukere dingen mee doen, toch?

Bedankt voor jullie input tot dusver, allemaal!
 
Hordijk

Hordijk

Kijk, blijkt maar weer dat ik een beginner ben. Hier had ik nog nooit van gehoord. Heeft Rob Hordijk ook een website met wat meer informatie - ik kon er namelijk geen vinden. Welke modules heeft hij, en wat mogen ze kosten. En heeft hij ook pre-fab systemen? Of moet ik dan even langsgaan in Den Haag?

De vraag over pre-fab geldt eigenlijk voor COTK - waar ik al wel eens van gelezen had. Ook erg interessant, plus het feit dat ze in de EU zitten kan handig zijn. Het verzenden van een redelijk .COM-systeem zou al een slordige 1500 euro kosten. En daar kun je leukere dingen mee doen, toch?

Bedankt voor jullie input tot dusver, allemaal!

filmpje over zijn modular (is wel 1 uur en 45 minuten bij elkaar).

http://www.synthtopia.com/content/2012/02/17/rob-hordijk-modular-synthesizer-designs/

Iedere module van Hordijk heeft wel iets bijhzonders wat andere niet hebben.:okdan:


Er is geen website.
Het systeem dat hij presenteert in ongeveer 3500,- voor de modules.
Je kan voor 175,- een kast met PSU kopen.
 
Als je makkelijk en leuk wilt beginnen, gewoon een Model 15 kast van COTK.
 
Back
Top