Plastic nog op het scherm

kobuz

Ouwe rot
Lid sinds
11 oktober 2012
Berichten
3.316
Locatie
Eindhoven
Soms zie je dat bij een verkoop: “plastic nog op het scherm”. Ik vraag me altijd af: waarom doe je dat? Ik haal het er zelf altijd gelijk vanaf. het scherm heeft (als het goed is) geen bescherming nodig, het ziet er soms niet uit en zegt bij verkoop ook niks over de staat van de rest van die machine.

Dus, de nutteloze vraag van vandaag: waarom hou je het plastic op het scherm van die mooie nieuwe synth of drum doos?
 
  • Duimpje
Duimpjes: Nap
Voor mij is het het hoogtepunt van de unboxing. De enige reden om het erop te laten zitten lijkt me als je nog overweegt het toestel retour te sturen tijdens de zichtperiode.
 
Nou ik vind bij de drumlogue dat de folie er uiteraard af moet maar tussen de behuizing en het scherm komt wel stof en ik had laatst al met een naald beetje in dat gleufje lopen strelen maar blijft toch wittig randje achter...
 
heb hier een wekker +30 jaar geleden gekocht waar nog steeds de originele sticker op display hangt. ook op mijn SSL U reeks laat ik ze er op, sommige synths ook. waarom weet ik niet. *D
 
1703350582458.png

brrrrr
 
Ik kan maar één reden bedenken… het is zo fucking lekker om dat plasticje er langzaam af te pellen. Beetje hetzelfde gevoel als de schilder tape verwijderen na het schilderen. Pure porno.
Haha juist, daarom gelijk eraf
 
Ondanks ik mezelf ook wel een betrap door het plastic op m’n scherm te laten zitten, dit de dingen die me matenloos irriteren wanneer ik dat op iemand zijn laptop zie. Krijg dan ook altijd meteen de neiging om het er af te pulken. Snap ook helemaal niet waarom ze op een laptop plakken. Wel het winkel model, maar niet die voor de verkoop. Ach ja, waar ik me af en toe wel niet over druk kan maken… 😄
 
Tip: de knoppen met zilveren bovenkant van Moog hebben ook een folietje. Dat weten niet veel mensen dus goede kans dat je ze op tweedehands exemplaren er ook nog af kunt pulken.
 
Ik laat het er ook op zitten. Alleen als het scherm niet te lezen is haal ik het er natuurlijk vanaf. Moet er niet aan denken dat ik per ongeluk een beschadiging op het scherm maak. Lekker laten zitten dus.
 
Haha - toen ik dat voor het eerst zag zitten dacht ik dat het scherm aan het loslaten was, en dat nota bene bij een gloednieuw apparaat! Ik was al mopperend aan het bedenken of dat ding dan maar zou retourneren. Maar ja dat is ook weer zo'n gedoe. Toen toch maar voorzichtig geprobeerd dat velletje eraf te trekken. Gelukkig was er dus niets aan de hand, en zag ik later op het internet dat dat zo hoort. :P
 
Tip: de knoppen met zilveren bovenkant van Moog hebben ook een folietje. Dat weten niet veel mensen dus goede kans dat je ze op tweedehands exemplaren er ook nog af kunt pulken.
idem roland RE201 (en wie weet welke nog)
 
  • Duimpje
Duimpjes: Nap
Back
Top