Arturia V Collection 9 komt...

Er zijn een paar minder voor de hand liggende synths die mij wel zouden kunnen bekoren en die in het concept van de v-collection zouden passen. Voyetra, ARP Chroma, Sunsyn, sh-7
 
Voor mij 199 vanaf 9. Dat moet ik maar skippen. Uiteindelijk gebruik ik voornamelijk Pigments het meest van alle Arturia synths.
 
99eu, ik had alles behalve; augmented piano, krijg nu augmented woodwinds, CP70 erbij naast de piano. 3 gratis expansions van presets en een opgewaardeerde Mini + Wurli. Goede prijs.

Ik snap dat PA/UAD en Waves disruptief de markt opgaan, maar daarom heb ik niks van deze 3 merken (wel een paar van PA van een tijdje terug, maar naast de ADA Flanger, Oven en Sat2urate gebruik ik daar niets meer van en eigenlijk helemaal niet meer in de praktijk.)
MAW de value van een plugin is in wat je ziet als mogelijkheden ipv van het verzamelen van een total package, dan kies je gewoon uit wat je denkt nodig te hebben ipv een hele collectie te kopen.
 
Voor mij €299 en ik heb nog nooit een Arturia product gekocht.. allemaal freebies die ze weg hadden gegeven. Maar ook voor €199 zou ik het nog niet doen. Ik heb Analog Lab intro en daar zitten een paar leuke sounds in, maar ik schiet niet bepaald op met hun plugin design ethos. Geen mogelijkheid om plugin parameters met je muiswiel te besturen.. really..
 
Het upgrade pad leek aanvankelijk interessant, nu ben ik echter wel klaar met het voortdurend investeren om dat pakket actueel te houden. Enigste reden om mijn huidige versie (9) te houden is omdat de MS20, SQ80 en Buchla los samen duurder zijn, de rest gebruik ik niet tot nauwelijks of er is een ander beter/waardiger alternatief voor handen.
 
Tja, hier ook 99 euro. En dan krijg ik eigenlijk alleen de AUGMENTED Woodwinds en de CP-70. De rest heb ik al. Beetje moe van al die upgrades.

Ik gok het om dit keer over te slaan.
 
Is het niet zo dat je bij de een de oude versie niet meer kan verkopen en bij de andere wel?

bij mij staan alle V Collection's die ik heb aan elkaar verbonden. dat zegt niets over... de vraag... (behalve V Collection 4, overigens...)

ik weet het niet, het blijft een upgrade. geen idee, dus.

Dit is denk ik wel het beste dat deze update te bieden heeft. De Mini V blijft een klassieker en altijd goed bruikbaar, nu met extra mogelijkheden, dat is wel een leuk hebbedingetje.

klopt zeer verleidelik, en altijd goed bruikbaar... en goede MPE... en de klank is echt overdonderend goed. zoals al gezegd, kan dat 'nieuw' zijn, het 'nieuwe' zijn, dus eerder psychologisch.

al is de drive + feedback wel echt, en lijkt het filter veel dieper (niet in de zin van laag, maar timbre, veel 'avontuurlikker').
 
Ook 149,- voor de upgrade. Als ik niet net al de Kobol Expander had gekocht én Ableton 12 Suite ging upgraden was dat aardig geweest. Nu trekt het me niet over de streep. Voor zeg 99 euro was 't een doable sweet spot maar nu sla ik ff over.
 
Is het niet zo dat je bij de een de oude versie niet meer kan verkopen en bij de andere wel?

wanneer je via account de upgrade doet, zit X niet vast aan 9........... dus 9 is dan te verkopen (maar dan verlies ik ook de oudere versies, en heb nog zoveel presets voor..... de Mini V3.... en andere oudere versies).

ja er toch voor gevallen.... verkoop de aparte instrumenten... komt het goed. de Mini V4 is gewoon erg goed. en wellicht val ik ook nog voor de andere instrumenten....
 
€149 upgrade voor alleen Minifreak en wat piano/augmented instrument dingen. De rest heb ik al. Ik wacht ook wel op een sale.
 
Just curious, hoe verzint Arturia wat ze zoal aan nieuwe modellen toevoegen ? Hun eigen idee/inzicht/grillen, of ook user-input?

(Is een hele tijd geleden dat ik Arturia forum volgde, wie weet was daar een poll)

Welke nieuwe toevoeging aan 'X' had jullie wel WOW! laten zeggen?
Als ze de oude Emulator X3 hadden opgepakt bij Creative Labs en deze naar 2023 standaarden hadden gebracht, inclusief alle soundbanks en presets van alle apparaten waar die ROM samples ooit in hebben gezeten en inclusief alle Z-plane filters, zodat je dus in feite een VST hebt van de Command Stations, Orbits, Vintage Keys etc. Daar had ik wel interesse in. Beetje zoals ze met de Synclavier, Emulator en Fairlight hebben gedaan.
 
bij mij is het 199, waarschijnlijk omdat ik die minifreak en acid v niet heb. Ik sla deze versie over, die 2 hebben niet mijn onmiddelijke aandacht. Maar ik heb wel de bestaande uit V9 nog eens opnieuw bekeken en 1 die ik altijd oversloeg is toch wel heeeeeeel erg vet als je daar eenmaal in duikt. En dat is de Stage 73 V2. Echt ongehoord wat je daar aan diepgang hebt om die sound aan te passen. Ik heb er gelijk de nodige sounds in gemaakt en die gesampled en overgezet in mijn andere hardware hier.

In de video hieronder zie je een volledige uitleg over wat je allemaal kunt aanpassen (en dat is veel!)

 
Uhh, ik was nog lang niet klaar met V collection 9, is nog steeds best een overweldigend pakket en om er nu weer een pak geld tegenaan te smijten...upgrade naar FX collection 4 staat ook nog op me te wachten...allemaal heel mooi, maar ik sla even over.
 
en 1 die ik altijd oversloeg is toch wel heeeeeeel erg vet als je daar eenmaal in duikt. En dat is de Stage 73 V2. Echt ongehoord wat je daar aan diepgang hebt om die sound aan te passen.

Ja gaaf die. Sowieso die 'non-synths' uit de collectie, ik ben geen specialist op dit vlak, maar ook die Wurli goed te hebben. (Dus ook benieuwd hoe de Wurli-update uitpakt.)

Wat mij betreft voor een volgende uitbreiding (XI) wel weer genoeg synthi. Mocht 't enigszins rendabel zijn dan gaarne wat verrassingen in de 'electromechanical' en 'old-weird-niche' hoek. Weliswaar zijn andere fabrikanten daar al mee bezig geweest, maar alles onder 1 (Analog Lab) dak ook wel zo fraai.
 
Wel tof trouwens dat Emptyvessel weer wat presets er in heeft zitten voor de Mini, die van hem vind ik altijd het meest aansprekend. En in zijn post zie ik ook Solidtrax staan. @Solidtrax , ben jij dat?

1702633656969.png
 
Back
Top