Droomsfeer - Pathfinder

Droomsfeer

https://droomsfeer.nl
Lid sinds
7 september 2021
Berichten
356
Locatie
Limburg

Genre: een mix van Ambient, New Age en Space
Klinkt als: de opening van een vette futuristische B-film met Jean-Claude Van Damme, die splits en spinning kicks aan het oefenen is op de top van een hoge berg.
Instrumenten: Moog Mother-32, Moog Subharmonicon, Roland MC-707
Geluidseffecten: Boss DC-2W Dimension C, Boss DD-8 Digital Delay, Boss RV-6 Reverb, Boss TE-2 Tera Echo, Valhalla Supermassive
 
Net wakker met nog een lichte nevel van de wijn van gisteravond, kon niet meer slapen dus maar even de contest luisteren. Je hebt mij weer even mee teruggenomen naar een aangename subconsciousness van een zwevende halfslaap. Schrok weer wakker toen het al voorbij was. Ik moest denken aan Aril Brikha, dance of a trillion stars. Compliment!
 
Mooi hoor :) 5:45 minuten B mineur, maar het blijft toch boeien, en dat is knap!
 
Heerlijke dromerige track. Je hebt je sound goed voor elkaar.
Al hoewel zou ik het hoog van de 707 wel een beetje temmen.
 
Begint erg leuk. Op 1'30" gaan hoge pads erin, mijn oren vinden dat op het randje. Goede muziek voor in de nacht.
 
Bedankt voor het luisteren en de complimenten! :okdan:
droomsfeer.....it is, zeer leuk, heb ervan genoten :-)
Je doet je naam wel eer aan met deze dromerige track, zou niet misstaan in zo'n JCvD filmpje!
Heb lang moeten nadenken over een passende artiestennaam. Leuk om te horen dat mensen het ook een passende naam vinden, die aansluit bij de muziek.
Je hebt mij weer even mee teruggenomen naar een aangename subconsciousness van een zwevende halfslaap. Schrok weer wakker toen het al voorbij was. Ik moest denken aan Aril Brikha, dance of a trillion stars. Compliment!
Even lekker wegdromen inderdaad. :) Heb vanmiddag ook even geluisterd naar de muziek van Aril Brikha. Dat valt inderdaad in hetzelfde straatje en had zeker wel een aantal overeenkomsten. Is puur toeval hoor, want had zelf nog nooit van de artiest gehoord. Zal eens op ontdekking gaan deze week om meer werken daarvan te beluisteren.
Mooi hoor :) 5:45 minuten B mineur, maar het blijft toch boeien, en dat is knap!
Je hebt een goed gehoor, het is inderdaad een B Celtic Minor (pentatonische) toonladder. De noten daarvan zijn: B2 F#3 A3 B3 C#4 D4 E4 F#4 A4. Daarop hoor je in de track een aantal variaties met noten op verschillende toonhoogtes. Het loopt nog iets door na de noot A4.
Heerlijke dromerige track. Je hebt je sound goed voor elkaar.
Al hoewel zou ik het hoog van de 707 wel een beetje temmen.
Begint erg leuk. Op 1'30" gaan hoge pads erin, mijn oren vinden dat op het randje. Goede muziek voor in de nacht.
Sinds de Roland MC-101 en MC-707 hier in de studio staan, zit het qua algehele sound best goed. Zeker in combinatie met de twee analoge Moog synths, die een waardevolle uitbreiding zijn op het klankpalet. Het smelt vaak heel goed in elkaar. De ZEN-Core synth engine heeft heel helder/zuiver klinkende geluiden aan boord. Soms iets té, waarbij inderdaad het randje nog een beetje eraf geschaafd moet worden. Heb daar zelf nog wat moeite mee om het precies goed te krijgen bij verschillende tracks. Heb ook al een aantal keer gehoord dat mensen het juist heel mooi vinden als het zo helder klinkt, maar moet er inderdaad goed op blijven letten. De lage tonen probeer ik de laatste tijd te vullen met geluiden uit de Moog Mother-32 en de Moog Subharmonicon. Dat zit op zich wel goed, maar moet wel blijven opletten met de hoge tonen.
 
Je zou het hoge wat kunnen afschaven door te strooien met tape saturation.
Dat is een goede tip. Had zelf eerder al onderzocht of bijvoorbeeld de Strymon Deco een goede oplossing zou kunnen zijn hiervoor. Dat is een gitaarpedaal met vrij realistische tape emulatie. Het probleem is echter dat een stereo input niet helemaal stereo blijft en omgevormd zal worden naar een dubbele mono output. Dus twee keer een mono mix van de eerdere stereo mix. Tenminste, zo heb ik het begrepen uit de vage beschrijvingen online. Het ding is ook nogal prijzig, dus had eens rondgekeken naar alternatieven in hardware en software vorm. Vooral op software gebied is hiervoor veel beschikbaar. Nu heeft Arturia mij deze week heel erg blij gemaakt met de gratis Tape MELLO-FI plugin. De zoektocht is inmiddels dus beëindigd. Moet er nog mee aan de slag gaan, maar hopelijk gaat dit mooie resultaten opleveren voor de nieuwe tracks in 2022.
 
Heb ook al een aantal keer gehoord dat mensen het juist heel mooi vinden als het zo helder klinkt, maar moet er inderdaad goed op blijven letten. De lage tonen probeer ik de laatste tijd te vullen met geluiden uit de Moog Mother-32 en de Moog Subharmonicon. Dat zit op zich wel goed, maar moet wel blijven opletten met de hoge tonen.
Ik vind dat heldere/glazige juist wel mooi.
Dat heeft mijn XV5080 ook.
Maar als het te veel word dan kun je een simpel eq gebruiken en zachtje het hoog vanaf 8k - 12k af te vlakken.
Geloof dat de 707 wel een eq per track heeft.
 
Mooie rustige track. Idd is het variëren op 1 toon/akkoord vaak een toegepaste techniek bij dit soort muziek. Voor 5 minuten is dat OK, maar het wordt een stuk moeilijker, als je langere stukken wilt maken, om het dan interessant te houden. BTW Ik snap de associatie met JCvD die op een berg gymnastische oefeningen doet niet zo goed, tenzij hij dat heel......erg.....langzaam....doet ;).
 
Ik vind dat heldere/glazige juist wel mooi.
Dat heeft mijn XV5080 ook.
Maar als het te veel word dan kun je een simpel eq gebruiken en zachtje het hoog vanaf 8k - 12k af te vlakken.
Geloof dat de 707 wel een eq per track heeft.
De Roland MC-707 heeft inderdaad opties voor EQ. Alhoewel ik die niet direct gebruik en vrijwel altijd met iZotope Ozone 9 Elements de mastering doe. Dan is het ook een stuk zichtbaarder wat nu precies gebeurd in het audiospectrum.
Perfect voor de yoga-mat !
Alhoewel ikzelf helemaal niets met yoga heb, is dat inderdaad wel een activiteit waarbij dit soort muziek vaak aan bod komt.
BTW Ik snap de associatie met JCvD die op een berg gymnastische oefeningen doet niet zo goed, tenzij hij dat heel......erg.....langzaam....doet ;).
Haha! Dat is enkel als knipoog bedoeld naar de zweverige (slow-motion) openingsscènes die je vaak zag in 80's Hollywood films. :D
 
Mooie dromerige track, zou ik zelf niet kunnen maken, haal het einde niet :Z:z:Z:z
 
Prachtig intro. Ik denk aan mystieke figuren, vliegende paarden, jack in the box en een schommelstoel. Ik mis nog het originele speeldoos geluid. Don't ask. En dat intro zou perfect kunnen leiden naar een symfonisch rocknummer van 20 minuten met een verhaal over de betekenis van die figuren in het leven van een peuter. Tja, wat muziek al met je kan doen :D.

Je kiest een heel andere kant. En dat is helemaal prima. De sfeer in je track blijft heel prettig, al mis ik de richting een klein beetje. Komt waarschijnlijk ook door mijn eigen eerdere associatie. Lijkt me gaaf om op een moment, iets na de helft een heel dikke zware pad een noot te laten meespelen, als bodem zeg maar.

Al met al zeer de moeite van het luisteren waard.
 
"een mix van Ambient, New Age en Space" dat is een combinatie die ik ook graag maak :-) Je hebt mijn stem! :-)
 
Back
Top