Droomsfeer - Pathfinder

Mooie dromerige synth klanken, het soort geluid dat je verwacht op een synthesizerforum :D

Vind de pads ook wat scherp aan de oren. Maar prima soundtrack om wat bij rond te floaten in deep space.
 
Erg mooi die belletjes. Past ook allemaal erg goed bij elkaar. Hier kan je een uur mee doorgaan zonder dat het verveelt.
 
Wow, zo veel positieve reacties! Heel erg leuk om te lezen dat mensen er met plezier naar hebben geluisterd.
Deze track heeft iets weg van muziek die in Cities: Skylines zit. Kan zo onder zo'n city builder game.
Het lijkt me geweldig om in de toekomst betrokken te raken bij de ontwikkeling van videogames, om daar dan dit soort bijdrages voor te leveren. Dat mag eigenlijk van alles zijn, zolang de muziek maar van toegevoegde waarde is voor de sfeer van het geheel. Cities Skylines is inderdaad een game waar het bij zou passen. Maar het kan ook een relaxte puzzle game zijn, of een avonturenspel met dromerige gebieden. Als het maar iets is waarbij ontspanning één van de hoofdelementen is. Tegenwoordig zie je steeds vaker van die "walking simulator" games. Die zijn veelal gebaseerd op verkenning, ontspanning en sfeer.
 
Fijn dromerig.... Misschien kan er iets meer ruimte in, het is wel vol met sounds. Ik heb ooit geleerd/gehoord dat er als er teveel gebeurt, je luisteraars kwijtraakt. Dat heb ik een beetje...
 
Op zich wel grappig dat de associatie met dromen zo vaak voorbij is gekomen. In deze track zijn namelijk twee (lichtelijk aangepaste) Roland MC-707 presets gebruikt met dat woord in de preset naam: Dreaming Bell en Dream Pluck. :D

Overigens zal de track Pathfinder binnenkort ook terug te vinden zijn op de aankomende "Ambient Online Compilation - Volume 16". Hopelijk gaat dat een nieuw publiek aanspreken.
bombastic spatial movements.... the swelling of the senses....
Altijd leuk om jouw kunstachtige statements te lezen. Hierin zit een mooie titel voor een aankomende track verborgen. :okdan:
Misschien kan er iets meer ruimte in, het is wel vol met sounds.
De effects combinatie maakt het tot een dromerig en zweverig sfeertje. Het nadeel is wel dat de sounds een beetje aan elkaar gaan plakken. Dat maakt het gericht introduceren van extra sounds wat complex. Bijvoorbeeld een extra bass sound erbij, is moeilijker dan het lijkt. In de hardware studio setup hier, gaat alles in één take vanuit één stereo output naar een kleine Olympus LS-P4 recorder. Oneindige nabewerking is er dus niet bij. Het moet in één keer goed vanuit een soort jam sessie met wat patterns i.c.m. een paar live elementen erbij. In deze post is dat in detail uitgelegd.
 
Back
Top