Transistor - Minor Whale Scales

Jason31

Madman J
Lid sinds
11 Maart 2008
Berichten
1.264
Locatie
Almere
Zeker niet verkeerd, knappe dreigende pad en piano geluiden. Ik had er zelf een wat cleanere beat onder willen horen, de drum sounds zijn erg distorted en misschien ook iets te hard in verhouding met de rest. Op den duur is het een beetje rommelig omdat er verschillende transities in voorkomt, maar de grimmige sfeer is en blijft in de hele track duidelijk aanwezig.
 

tragmadat

vioo eh 'l
Lid sinds
2 juni 2004
Berichten
3.501
Locatie
Nr. 9
Ha, dat begint al goed! Verrassend en filmisch, De baslijn op 5.44 had van mij wel wat eerder gemogen en wat minder in galm verzopen.
 

The Big Ear

Ouwe rot
Lid sinds
15 juni 2011
Berichten
643
Een echter turn off voor mij is een nummer van 8minuten...
Dus ik ga het over de eerste 3 minuten hebben: wow, cool! mooie geluiden, toffe sfeer, eigenlijk echt wel mijn ding...
 

thumper

Stampgast
Lid sinds
8 december 2002
Berichten
293
Locatie
Zoetermeer
Lekker filmisch, had niet misstaan onder Inception of Interstellar. Percussie ietwat te luid naar mijn gevoel voor deze stijl, maar verder prima!
 

NGNS

Ingeburgerd
Lid sinds
21 december 2018
Berichten
58
Locatie
Solms
Spannend en scary. Dit is wat voor een spannende scene in een thriller. Wat veel beat, maar ik vind hem wel tof. Staat op mijn lijstje!
 

Fifth Bot

d[-_-]b
Lid sinds
14 mei 2018
Berichten
1.839
Locatie
Nijmegen
Dit past zeker goed in een of andere mistroostige scandinavische apocalyptische cinematic setting, of een futuristische Mad Max scene, beetje die sfeer. Lekker dramatisch en rauw. Om zo te luisteren vind ik um dan wel net wat aan de lange kant...
 

ohtar

Stamgast
Lid sinds
13 Maart 2003
Berichten
452
Heel gave sfeer. Lekker donker. Drum hadden van mij ook wel wat minder upfront mogen zitten.
 

Transistor

Insomniac
Lid sinds
3 december 2001
Berichten
587
Locatie
Op de stoep van Den Haag
Bedankt allemaal voor het luisteren en feedback! Mijn interesse en focus zit veelal in drums, die ik altijd een gelijkwaardige rol probeer te geven met de rest van de instrumenten. Ik ga ze zeker niet helemaal weghalen maar ben wel van plan aan de slag te gaan met de suggesties voor een versie twee. Mijn aantekeningen; meer ruimte geven in de balans aan de synth partijen, wat meer variatie in de drums zelf zodat ze minder tweederangs zijn in de compositie, flink snijden tussen 6-8 minuten en de reverb return op de synth-lijn vanaf 05:40 verder inperken. Goeie tips!
 

stoter

Ouwe rot
Lid sinds
25 oktober 2021
Berichten
640
Locatie
Utrecht
Epic!

Stand-alone heel mooi. Kan ook zeker als soundtrack ergens voor dienen.

Veel nuttige feedback al. Voor wat het waard is, had genoteerd:

Een bepaalde snare-drum staat voor mij helaas iets te hard. Kan 'm lastig aanwijzen, ene moment zit 'ie op de 4, daarna op de 2, soms beiden.

Daardoor ben ik geneigd 'm wat zacht te houden, ipv "effe lekker hard" te zetten. En dat zou ik graag willen, want het is een mooie compositie, echt een gave track.
 

metatron

Sw, Sdshn, Ptch & Rvrb
Lid sinds
25 juli 2002
Berichten
3.151
Locatie
Alto Paraiso, Brazil
Vind bijna 9 minuten net iets te lang voor het nummer. Desalniettemin hoor ik wel een duidelijke opbouw en gebruik je veel elementen om het interessant te houden. Rhytmische klinkt het ook goed, en de geluiden die je gebruikt zijn lekker vies :okdan:
 

seyor

Jeroen van Dijk
Lid sinds
9 augustus 2018
Berichten
257
Locatie
Oss
Deze duurt te lang voor jij, heb de helft gehaald. Is ook niet mijn genre. Wel knap gedaan bijna 9 minuten vol maken.
 

e-Gloomy-nations

Gepokt en gemazeld
Lid sinds
12 april 2006
Berichten
10.103
Locatie
België
De snare is te schel voor mijn oren, beter eq'n zou ik zeggen. Wel een meeslepende sfeer weten te creeëren. Ik ga want skippen, want ik heb haast geen tijd om alles te feedbacken. Ja, waar ik ook klik, het blijft interessant, boeiend en vernieuwend. Top! Stem :)
 

jandojando

schelpdier
Lid sinds
29 januari 2014
Berichten
334
Locatie
IJmuiden
Mooi donker distored werkje met de drums in de hoofdrol. Snare hier en daar wat luid. Daardoor wordt het na verloop van tijd wat vermoeiend aan de oren.
 
Top