Zalig Kalkoen gerecht
Ingredienten: een kalkoen van ongeveer 7 kilo Twee grote flessen whisky Spekreepjes
Kruiden Een fles olijfolie
Bereidingswijze:
De kalkoen maseren en de binnenkant inwrijven met peper en zout. De oven voorverwarmen
Op 1800 .een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky. De whisky opdrinken tijdens het
Voorvwerwammen van de oven De kalkoen op een vuurvaste schotel leggen en een tweede glas
Wiskey inschenken. Het glas wiskey opdrinken en de kalkoen in de in de oven zetten. Na
20 minuten de oven op 200 graden zetten en 2 glaven vubben met wiskey. De glaven opdlinken en de scherven van et eerste gas oplaapen. Na en haiff uur, de hoven opedoen om ddeend tesjekkn. Blantwonnezalf in de padkamer ganaale en op de povekand van de linkerhand toen. Denove opedoen naadatet eerste glaf leegis en de sjotel vastpakke.
De blantwondezalf op de binnekand van de regthant djoen endeent optrape. Deent nogis oprape en met nen nandoek de bwantwondesalf van deent vege.
Ze hande ontvette me viskey en de tupe ssalf veeroprape. Tkapotte glazzopvege endeent terug in dehove dooen. Deheent oprape en dove eerst opedoen. De twwwiede fjes biske opedoen en overeindzette. Opstjaan van de -vjoer ent vetssspek ondrde kasd vege. Nogis opstjaan van de vjoer en tochma blijve zitte. `t bies op de gjondzjette. Uide fjes djinke wande glave sijn opof kabot. Denove aftette deooge sljuite en omvalle.
bon apentiet